Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos gyerekkel iskolába...

4 hónapos gyerekkel iskolába járni? Van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés
Most elsőéves vagyok az egyetemen (levelező), a kisfiam 6 hetes. Eddig úgy gondoltam, szeptemberben simán vissza tudok menni a suliba, szombatonként van óra, a férjem szívesen vigyáz rá. De most, hogy látom, milyen a babázás gyakorlatban, kicsit visszarettentem. A babám anyatejes, de fejni nem tudok, annyi tejem nincs. Van valaki, aki járt ilyen idő gyerekkel suliba? Sikerült vagy nem? Lassan el kéne döntenem, halasszak-e.
2010. máj. 27. 10:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem most 15 hónapos a lányom. Mikor 3 hónapos volt akkor államvizsgáztam. Akkor még sokkal könnyebb volt tanulni mellette. Én is gondolkodtam, hogy elhalasztom de Hála Istennek nem tettem, mert most esélytelen lenne a dolog.

Mikor 6 hónapos volt elkezdtem angol tanfolyamra járni. Max napi 1 óra amit egy nagyobb babától tanulni lehet.

Szerintem kezd el most, a sulit és egy idő után a napirendetek részévé válik a tanulás. Egy nagyobb baba életébe már nehezebb az ilyen dolgokat beilleszteni.

Sok csoporttársamnak volt 2-3-4 hónap körüli babája.

Én is levelezős voltam.

Az etetés? Hát valamit valamiért....

2010. máj. 27. 10:20
 2/8 anonim ***** válasza:
saját tapasztalatom nincsen, de a fősulin volt egy csoporttársam (szintén szombatonként volt oktatás) és neki is az egészen pici babáját behozta a sulihoz a férje, a szomszédos bevásárlóközpont pelenkázójában, vagy a kocsiban (pontosan nem tudom) szoptatta a babáját. meg tudták oldani. szerintem ez csak rajtad múlik, hogy bevállalod-e! sok sikert!
2010. máj. 27. 10:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ha ezt a vizsgaidőszakot meg tudod/tudtad csinálni, akkor nem is kell tovább gondolkodnod, a téli is simán menni fog!

Addigra már akkora lesz a kisfiad, hogy biztosan kialakul egy napirend, ami mellett tudsz időt szánni a tanulásra. Ha meg egy-két konzultáció kimarad, hát a csoporttársak majd segítenek a jegyzeteikkel, hogy a vizsgákra tudj készülni.

Kicsit offolok is: én mindig úgy terveztem, hogy ha itthon leszek gyesen, akkor még tanulni fogok. Az én kislányom szeptemberben lesz egy éves, én akkor kezdem az egyetemen a másoddiploma megszerzéséért folyó küzdelmet.

Szóval én csak biztatni tudlak, próbáld folytatni.

Minden jót Nektek és sok sikert!

2010. máj. 27. 10:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! Januárban született a kisfiam, nekem is ez jelentette a legnagyobb gondot, semmit sem hajlandó cumisüvegből elfogadni, hiába fejtem (nekem 60 ml 1,5 órámba telt)csak a cici létezik számára. Én vittem magammal, a férjem vigyázott rá a kocsiban míg én vizsgáztam. Ne halassz, később még annyi időd sem lesz a tanulásra mint most.
2010. máj. 27. 10:24
 5/8 anonim ***** válasza:
SZIA! 4 HÓNAPOS A KISFIAM, TEGNAP VOLT AZ ELSŐ VIZSGÁM. A babám tápszeres, így a nagyik nyugodtan tudnak rá vigyázni, míg én vizsgázok. Halasztani akartam, de nem engedték, így most júniusban az egész évi vizsgákat le kell tegyem (épp a téli szesszióban szültem). Tanulni lehet, a picim sokat alszik, nyugodt baba. A jegyzeteket akár sétához is magaddal viheted, ha a kicsi elaludt,leülsz a parkban és tanulsz. Hétfőre 200 oldalt kell megtanuljak. Az első vizsgát maximális pontszámmal vettem.
2010. máj. 27. 10:53
 6/8 anonim ***** válasza:
ja, másodéves vagyok.
2010. máj. 27. 10:54
 7/8 anonim ***** válasza:

szia!

én most másoddiplomát csinálok, 4 hónapos a babám.

meg lehet oldani! míg alszik, tanulsz, esetleg éjjel, a takarítás megvár, vagy apa-nagyi-barátnő-valaki besegít. szóbeli vizsgára viszem magammal, valamelyik csoporttársam addig megfogja, míg bemegyek, de volt már, hogy be kellett vinnem, mert egyszerre mentünk be. ebből sem volt semmi gond. írásbeli vizsga esetén eddig apa vigyázott rá, addig sétáltak egyet a városban, míg én írtam. ha órára kell járnod, az viszont neccesebb, mert nem biztos, hogy pont úgy jönnek ki a szünetek, hogy épp akkor lesz éhes a baba és neked se lesz időd szusszanni, enni, pisilni stb. kezdj el fejni, apránként, mindig egy kicst, és egyre több lesz a tejed is. tudsz belőle lefagyasztani, ha meg végképp nem megy, maradt a tápszer, amit más is oda tud neki adni. csak ne az első tanítási napon próbáljátok ki, elfogadja-e a cumisüveget... de ha nem, még midig maradt a kiskanalas verzió, bár kissé körülményes.

ne halassz, ha nem sikerül is minden tárgyad, majd meglesz következő félévben!

2010. máj. 27. 12:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tegnap este megbeszéltem a férjemmel, nem halasztok! :) Majd kijönnek velem kocsival, megoldjuk. És gratulálok mindenkinek, aki meg tudja csinálni. :)
2010. máj. 28. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!