Tapasztalatok kérnék, miből mennyit és milyen érdemes vásárolni a babáknak?
Ikreket várok, 27 hetes vagyok (holnap töltöm a 28.hetet). Tudom hogy van kelengye lista, de tapasztalatokra is kíváncsi vagyok. Pólya feltétlen kell nekik? Vagy meg lehet nélküle is lenni? Szoptatni szeretnék, de ikreknél fel kell készülnöm hogy esetleg nem lesz elég tejem, így cumisüveg kérdésem is van, még pedig egy babának hány cumisüveget vegyünk 150 ml-sből és mennyit a 260ml-sből? Kb. mikor lesz amikor már a nagyobb üveg kell, hogy fognak annyit enni?
ősz végi-tél eleji babák lesznek, overallt, kiskabátot vagy bundazsákot hány darabot vegyek babánként?
Nyugtató cumit mikortól lehet adni nekik? És abból mennyi legyen "raktáron"?:)
Köszönöm ha válaszoltok, más jó tanácsot is szívesen veszek, biztos nem jutott most eszembe minden. :)
Apropó a kórházba miből mennyit kell vinni? Mind ami nekem, mind ami nekik kell.
semmiképpen nem kell 2 sterilizáló, hiszen még egy mikrót sem veszel csak azért, hogy egyszerre tudd sterilezni a dupla adag cuccot.
de mellé ha veszel chicco sterilező oldatot, az is jó egy csomó mindenhez (pl csörgők, amiket nem lehet kifőzni), és ha minden kötél szakad, még egy lábast is oda tudsz dobni vizet forrlani.
Tulajdonképpen mindent gyönyörűen leírtak az előttem szólók.
A pólyára térnék ki inkább.Én használtam a fiamnál is,és most is fogom a lányomnál,nagyon szerettem.Azt a régifajta hagyományos pólyát.
Persze a miértjéhez az is hozzá tartozik,hogy pólyában anno a fiamat az akkor 10 éves nővére is biztonsággal dajkálhatta,és most is szempont ez,hogy majd a fiam is dajkálhassa a hugit.
Szerintem gondold át a használatát,ártani biztos nem fog a babáknak.Könnyebb benne fogni a babát,pláne kettőt egyszerre 😊
1-es válaszoló! Köszi! :D A sterilizálót alapesetben én sem vennék, csak talán azzal könnyebb az ikrek miatt. Legalábbis ebben reménykedem.
A listád amit írtál az egy gyerekre vonatkozik ugyebár. 3 csomag popsitörlő? Egy gyereknek ezek a babaápolási cikkek, mármint a mennyiség a listán meddig elég? Tudom, dupláznom kell ezt a mennyiséget, csak hogy tudjam mire számítsak, mert akkor lehet betárazok egy szekrénybe. :D
A pólyával kapcsolatban akkor még sem voltam teljesen analfabéta, én is csak a könnyebbség miatt (ikrek estetése pl) szereznék be, mert ahogy írjátok gyakorlatban hasznos funkciója nem nagyon van. Csak látom hogy sokan vesznek pólyát és esküszöm nem tudtam miért :D
NA meg ez az árnyékoló az autó ablakára. Hát nem jutott volna magamtól eszembe, köszönöm!
A babával egy szobában alvásról mi a véleményetek? Ti velük aludtatok? meddig? ti aludtatok a babaszobában, vagy a gyerekek nálatok? Ez ugye nekem a kettő miatt fontos kérdés, hogy mi a legjobb megoldás vajon. Egyelőre úgy gondolom hogy én alszok majd velük a kanapén az elején. Nem nagyon fogom tudni kivitelezni hogy mindkét kiságy a mi hálónkba legyen. Arra is gondoltam már hogy elejétől mindenki a saját szobájában, de aztán mégis úgy gondolom azért egy ideig velük kéne.
én vándoroltam sokáig a gyerekszoba és a háló között éjszaka. aztán a gyereknél ragadtam :o
sokáig méárges voltam miatta, de már rájöttem, hogy úgysem tudunk sokáig összebújni már, mert egy idő után ciki :o
ráadásul elég kegyetlen azt mondani egy gyereknek, hogy aludjon egyedül... aztán átmenni apa mellé, és nem egyedül aludni.
mondjuk nagy előnyöd lesz, mert nem lesznek egyedül a gyerekeid sosem.
Leírom az én tapasztalataimat, 3 hónapos a lányom.
Pólya szerintem felesleges.
Cumisüvegböl én egy avent kezdő ujszülött készletet vettem, ebben van 2 150 milis és 2 260 milis, lehet, hogy, nem is kell több nektek, mivel a cumisüveget nem kell minden etetés után sterilizálni. A koraszülött lányom is több alkalommal használhatta ugyanazt az üveget, cumit a nyári höségben, amikor megszületett.
Én most napi egyszer főzöm ki a két 260 milis avent üveget, így nagyjából 4 etetésig az egyiket, utána a másikat használom, 8-szor eszik egy nap. A 150-es üveget egyébként csak 1 hónapig használtuk.
Sterilizáló szerintem tök fölösleges, mivel kifőzni nagyon egyszerü a cumisüveget, cumit.
Téli ruhát nem tudom mennyi kell.
Játszócumiból vettem és kaptam is rengeteget, egyáltalán nem fogadja el a lányom. Vegyél kettőt, mert nem biztos, hogy szeretni fogják.
16-os válaszoló. Igen, azt hiszem én is így fogok tenni. :)
Főleg nagy előny lesz ha egyik ébreszti majd a másikat :D Nagy félelmem ám az etetés is. Mert ha nem megy egyszerre a kettő, az egyik végig bőgi azt a 20 percet? Kíváncsi vagyok az ikrekes könyvecskémben mit írnak erről, ma elkezdem olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!