2 éves kislányom éjszaka óránként felébred ilyenkor inni kér. Gyenge teát vagy szörpit kap. Eddig még nem aludta át az éjszakát. Mi lehet a háttérbe? Sokat van levegő és épp nem jön a foga. Bármilyen megoldás érdekel, fáradt vagyok.
Szerintem adj neki sima vizet mindenféle ízesítés nélkül ha éjjel felébred. Ha tényleg szomjas, meg fogja inni. Ha nem kell neki, akkor nem is szomjas. De legjobb lenne azzal próbálkozni, hogy ne kapjon semmit. Persze, mi felnőttek is felébredünk arra, hogy szomjasak vagyunk, de szerintem nem minden éjjel. Talán az lenne jó, ha lefekvés előtt megitatnád. Vagy most jutott eszembe, hát az nem jó, ha cumisüvegben (ha abból iszik még) vagy kulacsban (ha már abból tud inni) tennél az ágya végébe vizet neki? Akkor benneteket is hagyna aludni, és ő sem szomjazna. Lehet, hogy ha megtanulja, hogy tud magának inni adni, akkor egy idő után le is szokna erről az éjszakai ivászatról. Szerintem erre próbáld megtanítani, és akkor igen egyszerűen meg van oldva a probléma. Mert végülis szerintem nem az a gond, hogy szomjas éjjel, hanem hogy fel kell miatta kelni.
Üdv
"Krisztián anyukája" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!