Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnátok tápszert a helyemben?

Adnátok tápszert a helyemben?

Figyelt kérdés

18 hetes a lányom, és eddig semmi gond nem volt. Szerintem most sincs, csak a doki szerint keveset gyarapodott az elmult 2 hétben. Szó mi szó, megállt a súlya kicsit, de ugyanúgy eszik, jókedvü, nevet, semmi baja. CSak cicizik, tejem van, bármikor tud szopni, mindig tudok tejet nyomni a cicimből, reggelre folyik...szóval tejem biztos van. És ha nem lenne, sírna is, nem igaz? Szóval a doki szerint adjak neki tápszert. De én nem akarok, és a cumisüveget sem fogadja el, kiköpi. És miért adjak neki tápszert, ha a tejcit sem eszi meg. Szerintem ha éhes lenne, többet szopna.

3330 gral született, most 6390 gr. Szerintem jóltáplált, hurkás kislány.-)

Mit tennétek a helyemben? A dokinak megmondtam, hogy nem akarom tápszerezni, hozzátáplálni sem akarnám még idén. Most azt mondta, várjuk jövő keddig, és megbeszéljük mi lesz . (eddig 250-300 volt a gyarapodása 2 hetente, most "csak" 90)

2008. okt. 20. 14:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Semmiképp nem adnék neki tápszert!A Te tejcsidnél egészségesebb és jobb táplálék nincs számára a világon!Ha igy boldog vidám baba akkor igy is marad tápszer nélkül is!Sok esetben ilyenkor a tápszer kiöli a gyomorból a jó bacillusokat amik oda kellenek!Legyengülhet az immunrendszere!Utána pedigjöhetnek az antibiotikumok amik még több kárt csinálnának mint hasznot!!Gondolomezt te sem akarod!!Azt tanácsolom maradjon igy a táplálás ahogy a picurka is megszokta és ahogyan Te is helyesnek látod!Nagyon sok Boldogségot Kivánok nektek,és sok egészséget!:)
2008. okt. 20. 14:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én sem adnék, ha nem elég a táplálék a kiscsajnak, jelezni fog :) Jó egészséget kívánok.
2008. okt. 20. 14:31
 3/15 anonim ***** válasza:
49%
Én nem, hogy nem adnék, de a dokit is mihamarabb lecserélném, mert nincs sok esze! Tarts ki!!!
2008. okt. 20. 14:34
 4/15 anonim ***** válasza:
58%
Ez a doki le van maradva. Én váltanék a helyedben gyerekorvost.
2008. okt. 20. 14:37
 5/15 anonim ***** válasza:
64%

Kicsit túlzásnak tartom, amit a tápszernél írt az első válaszoló. Ha a babádnak állandó gyarapodása van akkor természetesen nem kell tápszer.

Jó egészséget!

2008. okt. 20. 14:45
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Nem tulzás szerintem!!Tájékozott vagy ö már követte el ezt a hibát mert jót akarhatott a kicsinek!!A tápszeres gyerekek valóban többet betegek,mivel a tápszer szintetikus anyatej!A gyermek immunrendszere pedig az anyatejtöl alakul ki!!Persze ettöl te láthatod tulzásnak!Nem kell mindenben egyet érteni!De persze én sem adnék tápszert!Ha nem lenne elég a tejem a babának akkor vennék az anyatejgyüjtö állomáson!Vagy ahol lehet!
2008. okt. 20. 14:54
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a választ te is tudod ;). Szóval persze , hogy én sem adnék. Jó babázást!
2008. okt. 20. 15:03
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Még a "régi" gyerekorvosok is azt mondják, hogy a babának fél éves korára meg kell dupláznia a súlyát. A Tiéd, 4 hónaposan már majdnem megduplázta....Tehát tökéletesen fejlődik az anyatejtől. Az is előfordul, hogy egy időre lelassul a gyarapodás, majd később újra elindul. Én sem adnék egyelőre mást, mint anyatejet. Később bejön a befektetés, sokkal kevesebbet lesz beteg. Tapasztalatból tudom (3 gyermekem közül az első csak fél éveig szopott, a másik kettő több mint egy évig, és sajnos az első fiam iskolás koráig állandóan beteg volt).

Én nem bizos, hogy rögtön lecserélném a dokimat, attól még lehet jó és tapasztalt gyerekorvos egyéb "betegség ügyekben", mert a régi táplálási elveket követi. Én egyszerűen ki sem váltanám a tápszert.

Sok sikert!

2008. okt. 20. 15:15
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj tápszert! A sogornőmnek is azt mondta a doki, alig pár hetes volt a fia, hogy kevés a tej, adjon tápszert. Még jó, hogy Ő is inkább nekünk hitt, most 15 hónapos a fia és még mindig naponta 2-3 szor szopik egészséges, gyönyörű kisfiú! Ha nem lenne elég, sírna a lányod a kajáért!! Jó babázást!
2008. okt. 20. 15:20
 10/15 anonim ***** válasza:
48%

Egyébként tapasztalat, hogy attól, hogy tápszert eszik a gyerek nem betegesebb!! A hugom gyerekei sokáig szoptak, mégis hetente 2 hétig betegek, az én fiaimnak semmi baja max egy kicsit fújják az orrukat.

Azért ez a felhajtás a tápszer körül már egy kicsit fárasztó.

2008. okt. 20. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!