1 éves gyereketek tud már kanállal enni?
A státuszon kérdezték, úgyhogy valószinű hogy kell(ene) tudnia. Megijedtem, mert mi még soha nem adtunk a kezébe kanalat, hogy próbálkozzon ezzel.
Hibáztunk?
Nálunk 15 hósan kezte el használni, de a 2/3 még mellé megy. :)
Szerintem általában 1 évesnek nincs még olyan koordinált mozgása, de szóljon ha valakinek már ennyi időesen étkezésre és nem maszatolásra használta.
Igaz, hogy 11 hónaposak, de én most annak örülök, hogy végre sikerült őket megtanítani, hogy egyedül tartsák a cumisüveget és megegyék így a tápszert. Kanalat még eszem ágában sincs adni nekik, vagyis kanalat már sokszor fogták, de az ételt még nem adtam a kezükbe (amit kanállal kell enni). El se tudnám képzelni, hogy ennyi idősen már úgy egyenek. Vagyis már egyszer kétszer odaadtam nekik, megnézni, hogy mégis mit csinálnak,de hát persze csak fröcsögtették mindenfelé, de még csak nem is a szájukhoz közelítették a kanalat.
Amúgy az én védőnőm meg most azt kérdezte, hogy formabedobóval játszanak e már. Persze! Rágják, de hogy mit hova kellene bedobni... hát lehet hogy ők vannak lemaradva, de hiába mutogatom nekik, kikapják a kezemből a formákat és már rágják is.
Ja szerintem is félreértette a kérdést. Az vicces lenne, ha a 4 hós gyerek saját maga kanalazná ki a tápszert. :)
Amúgy ezek a státusz vizsgálatok "érdekesek", mert 3 éve gerköc hallás vizsgálaton volt (fülhallgató jobb-bal hangok), de a védőnő bevallása szerint ebben a korban a 90% össze-vissza mutogat. :)
Szóval a korban igen csak rosszul van kalibrálva.
Köszönöm a válaszokat!
Hát én is nagyon meglepődtam a kérdésen, azon meg pláne, mikor a védőnő azt mondta, h kellene tudnia.
Ma megpróbáltam egy kanalat a kezébe adni, először is bal kézzel fogta meg, majd megrágta és elhajitotta. Nálunk most a dobálózás a sláger... De esze ágában sem volt enni vele.
Az ikres anyukának üzenem, hogy a mi babánk lassan 13 hós és eszébe sem jutna a formákat bedobni, ő is csak játszik vele, egymásra rakosgatja és kész. Ja, meg dobálja ezerrel. Úgyhogy egyáltalán nem vagytok lemaradva szerintem e téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!