Nem "rontom" el a babámat, ha minden este velem alszik?
Az ágyunk melletti ágyikót húzzuk magunkhoz, így ott van mellettem és nem is eshet így le. A kiságyban nem alszik szívesen, mellettem viszont nagyon szeret. Lehet a kókuszmatrac nagyon kemény neki??? Nappal meg az ölemben imád aludni és ha leteszem, akkor hamar édred nagyon. Kicsit félek, hogy nagyon rászoktattuk erre, de az az igazság, hogy olyan nyugodt így, jó láni, hogy biztonságban érzi magát és nyugodtan alszik. Csak így nem tudok ám sok mindent én sem csinálni otthon. Azért alakult ám így a dolog, met nagyon bukós baba és etetés után legalább egy órát kell a karomban tartani, hogy biztonságban letehessem aludni, vélhetően ezt nagyon szereti és megszokta.
Mit tanácsoltok ez ügyben? Nem baj, ha ő ennyire ragaszkodik ezekhez vagy kezdjem el leszoktatni róla, és azt akkor hogyan csináljam?
3 hónaposak múltunk.
A mi babánk 7 hetes és velünk alszik. Nem hinném,hogy elrontod avval, hogy Veletek alszik. Bár egy idő után nem árt ha megszokja, hogy hol az Ő ágyikója. Én már nappal próbálom, hogy a saját ágyában aludjon, persze elég gyorsan felébred mert megérzi, hogy nem a megszokott helyen van. Hát nem egyszerű a szoktatás...:)
De valahogy el kell kezdeni.
Szia!
Szerintem mindenki úgy "rontja" el a gyerekét,ahogy akarja.
Én mindenesetre azt mondom,hogy ez sem a szülőnek,sem a gyereknek nem jó.Én 3 gyereket nevelek,a legkisebb 3,5 hónapos.Képzeld el,ha mindegyik mellettünk aludna hogy pihennénk ki mi szülők magunkat?És a 3 gyerek mellett minden segítség nélkül elvégzem az otthoni teendőimet.Még az első napokban sem főzött meg helyettem egy tányér levest sem más.Mondjuk én nem is igényeltem.Én minden babámat az első naptól fogva a saját ágyában altattam.
Pedig bukósak voltak az enyémek is,a kicsi is az.Mi úgy csináltuk,hogy mikor születtek mindig nekem vittünk be ágyat a szobájukba,és ott aludtam mellettük,így pár hónap múlva nem a gyereket kellett költöztetni,hanem én aludtam a helyemen.Természetes,hogy ilyen picike baba az anyjánál érzi a legjobban magát,de meg szerintem ki lehet elégíteni a szükségleteit akkor is,ha nem alszik veled.Persze,ha neked és a férjednek is jó ez így,én nem beszélnélek le róla,de én nem tenném ezt.
Ha bele akarod szoktatni az ágyába,türelemmel tedd azt.
Nincs olyan módszer ami minden gyereknek jó,van amelyikkel könnyebb,van amelyikhez több türelem kell.Semmiképp se úgy próbálkozz,hogy elaltatod a karodban,vagy melletted és úgy csempészed a kiságyba.Ez a lehető legrosszabb megoldás.Egyedül kell megtanítani elaludni a kicsit.
De ne aggódj,a harmadiknál már nem lesz ilyen problémád,egyszerűen nem lesz ennyi felesleges időd a nagyobb család mellett.
Boldog babázást,üdv
Az én véleményem az, hogy nem rontod el. Az én kisfiam is 3 hónapos, és velünk alszik. Én úgy döntöttem, hogy amíg mindhármunknak jó így (Férjem, Kisfiam, én), nem változtatok rajta. Sokan kérdezik, külön alszik-e a baba, hát nem. Tudni fogom, ha itt az ideje az éjszakai különalvásnak.
Nappal viszont a kiságyába teszem be aludni, mert azt szeretném, hogy megszokja, és szeresse a kis helyét. Ezt én úgy csinálom (mióta hazajöttünk a kórházból), hogy evés és játék után, ha látom, hogy fáradt, beteszem a kiságyba, elindítom a zenélő körforgót. Ha nyűglődik, nyöszörög, akkor kikapcsolom a játékot, átteszem pocira (hasfájós, emiatt pocakon alvós), és elalszik.
Nem mindig sikerül ilyen simán, akkor a kezemben ringatom el, és úgy teszem be a kiságyba.
A kiságyat úgy tudod megszerettetni vele, ha napközben is beleteszed picit, énekelsz neki, beszélsz hozzá, mosolyogsz rá, aztán hagyod, hogy nézelődjön benne, plüssfigurát adsz a kezébe, amit gyömöszölhet.
Én a közös játék után mindig magára hagyom kicsit, hogy egyedül nézelődjön, játsszon, elfoglalja magát. Ha "hív", akkor megyek oda hozzá.
Sok sikert!
Ameddig Neked ez a dolog jó - biztonságot nyújt addig altasd Veletek , érezni fogod , hogy mikor jött el a külön alvásnak az ideje.Az én lányom 4 hós és van , hogy velünk alszik van , hogy a kiságyba hol milyen a kedve.-Mint sok más dolognak ennek is van hátránya és előnye is.Az anyai ösztöneidre hallgass , te tudod egyedül , hogy mi a jó a Te gyerekednek , mivel minden gyerek más és más.
Azon meg ne izgulj türelemmel és sok szeretettel késöbb is át tudod majd szoktatni.Olyan gyorsan felnőnek , hogy élvezd ki minden percet a babáddal , ha nagy lesz már nem fogja ennyire igényelni a közelségeteket.
Mégha le pontoznak is én együtt alvás párti vagyok
köszönöm a válaszokat, én is azt gondolom, hogy az érzelmi kötődés és a baba nyugodtsága a legfontosabb, de tudom, hogy egy kis "önállóságra" is kell őket szoktatni. szóval nem egyszerű a dolog. nappal kiságy lesz este pedig mellettünk, aztán arra gondoltam, hogy egyszer egyszer majd a kiságyba teszem le este. az szinte biztos, hogy a hajnali ébredéstől magunk mellé kell venni, mert onnantól kezdve nyűgösködik. eddig megszoptattam hajnalban, de már anyira kevés a tejem, hogy nem elég neki, így muszály vagyok tápszert adni neki, mert ha nem, akkor folyamatosan nyűgösködik.
utószóként azt mondanám még, hogy a lényeg, hogy annyi szeretetet és biztonságérzést kapjon, amennyit csak lehet, persze nem kell átesni a ló túloldalára sem, ha egy gyereknél egyáltalán van ilyen.............
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!