Babakocsi szükséges egy 1,5 évnél fiatalabb babának?
A buszon nagy hangon egy nő 3 éves gyerekkel azt mondta, hogy "te jó ég, egy ekkora gyereknek kell még babakocsi? Az ő gyereke motorral közlekedik, már rég nincs babakocsija"
Elkezdtem magyarázkodni, hogy nincs kocsink, gyalogosan megyünk mindenhova és a 16,5 hónapos babámat nem tudom hosszú távon gyalogoltatni, motoroztatni. 1,5-2 órákat buszozunk néha, kirándulunk állandóan.
Szerintetek tényleg nem kellene már egy ekkora gyermeknek babakocsi?
Ja, néha hazafelé még el is alszik benne.
Ráadásul most vettünk neki könnyű ernyőkocsit.
Mi nem használunk babakocsit, ezért piszkálnak, meg hallhatóan pusmognak a hátam mögött. Mi kengurut használunk, quini csípőkenguruját. Csücsül, mint egy övtáska.
Nem megkérdeztek, hanem hangosan elkezdték ecsetelni, hogy szegény gyereknek de rossz lehet ott.
Nekem ez vált be tömegközlekedésre, pillanatok alatt ki be pakolom a kicsit, és indulhat is, most próbálkozik egyedül elindulni, 3lépésnél tartunk, ha a kezem fogja szalad:D
A babakocsit etetőszéknek használtuk, most huzatjától megfosztva mosásra vár összecsukva, és szerintem januárig elő sem vesszük, akkor jön a kistesó:)
Jó kirándulást nektek, babakocsival is, amikor a törpe már nem akar kocsikázni onnantól úgyse fogtok babakocsizni:)
Jól teszed ha abban viszed...megkíméled a gyereket attól,hogy leszakadjon a lába, magadat meg adtól,hogy a derekad és a hátad:D
Én is amint nagy túrákra megyünk majd lecserélem ezt a böhöm nagy állatot egy vállra akasztható esernyőre aztán irány a dzsungel:D
Szia! Az én fiam most 3,5 éves, tavaly ilyenkor még vettem neki egy kb. 4 kg-os babakocsit. Most már tud hosszú távon sétálni, de tavaly még nem ment neki. Egyszer-egyszer nekem is tettek megjegyzést, de nem érdekelt, csak a gyerek kényelme. Most ismét babakocsizunk, de már a 7 hónapossal. Nála is kb. 2 éves koráig tervezek kocsit használni.
Ne foglalkozz a rothadt fogúval, biztos csak irigykedett, mert neki nem tellett babakocsira, csak rozoga motort tudott kukázni a gyerekének.
Annak a tahonak aki lepontozott kivanom, hogy ne legyen nagyobb öröme az eletben.
Kedves kerdezö, igy mar erthetöbb a babakocsi, ha valami fontosabb az indok mint a nyugodt bevasarlas vagy a babanak van valami baja. Nem azt mondom hogy soha semmilyen körülmenyek között nem lehet ra szükseg csak sokan esnek tulzasba. Amugy az allatkert tölünk is messze van megsem hasznaltam babakocsit.
Es kimaradt az elözö valaszombol a nem szocska, hogy en NEM ugrottam volna neked a buszon ilyen miatt, mert felesleges, a baratnöimmel meg szoktuk beszelni hogy en igy latom ö meg ugy es vagy igazat ad vagy nem, ennyi.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Kedves Utolsó Válaszoló! Jókedvre derítettél:)))
Jó éjszakát Nektek!
Az én lányom 14 hónapos, de bizony használjuk a babakocsit, és fogjuk is még egy ideig szerintem, pedig már stabilan jár 10 hónapos kora óta, de:
- forgalmas út mellett lakunk, ezért inkább belerakom a kocsiba, eltolom a parkig, a játszótérig, stb., és csak ott veszem, ki, hogy sétáljon ő is (ilyenkor nem is keveset megy), de biztonságosabbnak érzem így, hogy nem ott sétál, ahol az autók közlekednek
- ha nem vinném a kocsit magammal, amikor időre megyünk, akkor soha nem érnénk oda sehová, mert imád felfedezni mindent, megcsodálja menet közben a virágokat, bokrokat, kavicsokat, lépcsóházak lépcsőit, pocsolyákat, stb., de ez nem baj, mert ha csak úgy sétálgatunk, akkor ez abszolút belefér
- bevásárláshoz, ügyintézéshez szintén jó a babakocsi, mert a baba biztos helyen van, arra nem kell figyelnem, hogy éppen merre bóklászik el, miközben én esetleg pont leveszem róla a szemem, arról nem is beszélve, hogy bevásárláskor mennyivel egyszerűbb, hogy a bevásárlókocsi, szatyor, válltáska mellett nem kell még a gyereket is fognom, plusz hazafelé a cuccot nem kell cipelni, mert a babakocsi kosarába teszem
- én általában igyekszem itthon lenni alvásidőre, de nem mindig jönnek úgy össze a dolgok, és akkor nagyon jó, ha a babám a kocsiban el tud aludni, és nem kell stresszelnem magam emiatt, hogy mi lesz az alvással. Ezen kívül egy pici gyerek fáradékonyabb, és a sok séta után inkább babakocsiba teszem, minthogy cipeltesse magát apával vagy velem
- tömegközlekedni szintén sokkal jobb babakocsival, a babának így mindig van kényelmes ülőhelye, fékezésnél nem borulunk fel, én is tudok kapaszkodni, mert nem a gyereket kell fognom, stb.
És egy csak egy pár előny, ami a babakocsihasználatról eszembe jutott.
Szóval, ciki vagy nem, kell-e vagy sem, jó-e vagy sem, mi még kocsizunk egy ideig, az biztos, és nem is nagyon érdekel, hogy más mit mond, szerintem te se foglalkozz ezzel.
Kedves Utolsó Válaszoló! 100%-san összefoglaltad a lényeget.
Csak azért döbbentem le a nőn, mert nekem ugyanaz a véleményem, mint nektek és annyira fura volt hallgatni a szövegét.
Nekem sokat számít mások véleménye is, ezért lelkiztem rajta, de teljesen meggyőztetek, hogy kell babakocsi és nemcsak én gondolom így.
Mindenkinek köszönöm tényleg.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!