Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adhatok a kettő és fél...

Mit adhatok a kettő és fél hónapos kisfiamnak enni-inni ha nincsen elég tejem?

Figyelt kérdés
Sajnos apadóban van a tejem, vettem neki tápszert, de nem igazán akarom sokáig tömni vele ha nem muszáj, mert inkább adnék neki normális enni-innvalót, ha lehet. A doktornénink még a tápszert sem hajlandó felírni amíg van egy csepp tejem, azt mondta szoptassam. Igy aztán vettem a DM-ben neki tápit, mert nem aludt szegényem semmit egésznap.
2010. máj. 25. 17:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%
21:00nak. Az isten szerelmére, ne válts ki egy étkezést gyümölccsel, mert nem fog fejlődni a gyereked. Értsd meg hogy csak fehérjétől tud fejlődni, gyarapodni a súlya. A felnőttek ha diétáznak, fogyóznak akkor pl gyümölcsöt esznek, hogy NE hízzanak, nem? de a gyereked még fejlődésben lévő szervezet. Ha megnyugtat, vegyél neki 1-es tápszert, már a Vaterán is lehet kapni, mert sokak megveszik és megmarad nekik, vagy légy erőszakos és írasd fel. De minden étkezés után kell kapni fehérjét. Tehát pl ha én almát adok, utána megszoptatom. Vagy az almát tejpéppel adom.
2010. máj. 26. 06:16
 12/17 anonim ***** válasza:
Harmadik voltam. Látod lepontoztál, pedig igazam volt a többieknek is ez a véleményük.
2010. máj. 26. 12:07
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
az ételallergia pont amiatt alakul ki, ha a gyermek kiskorába nem találkozik bizonyos ételekkel.ha most nem alakul ki allergiás reakció,akkor később sem. régen nem volt tápszer, aki nem tudott szoptatni mit adott neki? elkezdték a hozzátáplálást és itt vagyunk, élünk nincs ételallergiánk.
2010. máj. 26. 14:27
 14/17 anonim ***** válasza:
53%
Hugaim 6 hetesen krumpli-répát kaptak, egyik lisztérzékeny lett:-(((((
2010. máj. 26. 19:06
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

Kedves 14:27-es!

Egyátalán nincs igazad!

Kicsit utána kéne olvasni és nem csak a fórumokon a hasonlóan tájékozatlanok válaszait!

Lehet, hogy te vagy a szerencsés kivétel, akit már korán etettek mindennel és nincs semmi baja (még), de az én korosztályom (30-as) szülei igenis, hogy tápszerrel etettek minket, amikor nem volt tej, vagy nem volt elég türelmük.. nem ismerték az igény szerinti szoptatás fogalmát, hanem órarend szerint próbálkoztak (naná, hogy elapadt a tejük). Én speciel nem lettem allergiás, de nézzünk csak körül ebben a korosztályban, jó ha minden ötödik ember NEM allergiás semmire, vagy még nem tud róla!

Én bizony hiszem, hogy az orvostudomány is fejlődik és nem véletlen, hogy amíg van tej, addig nem ír fel az orvos tápszert, mert nem akarja, hogy azzal váltsd ki a tejet! Pláne nem mással! Ha tényleg nem megy a szoptatás, akkor csakis tápszer, de a babának a legjobb és leginkább ajánlott az anyatej, mert abban minden számára szükséges tápanyag megvan a számára legtökéletesebb kombinációban! Ha megelőzhető ezzel, hogy a gyerek egy életen át allergiás legyen, akkor nem éri meg szoptatni???

Ja és nem csecsemőkorban jönnek ki az étel- és pollenallergiák! Éppenhogy bármikor kijöhet... tavaly még nem voltál allergiás, és most már igen! Ennyit erről.

2010. máj. 26. 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

... még annyit, hogy MINDENT IDEJÉBEN!!!

Ez, hogy nem találkozik bizonyos ételekkel... nagyon nagy butaság! Majd találkozik, amikor a szervezete fel lesz készülve, de ez nem 6-10-16 hetesen van! Majd a 6. hónaptól FOKOZATOSAN!!!

2010. máj. 26. 21:43
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2010. máj. 27. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!