Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem esik rosszul...

Csak nekem esik rosszul apósomtól hogy fel sem köszöntötte a kisfiam?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiamat ma köszöntöttük apósomnál. Semmilyen ajándékot nem kapott tőle. Nagyon rosszulesett. Ok hogy ő főzte az ebédet meg vett egy tortát az Auchanban de ez egy gyereknek nem ajándék szerintem. Már karácsonyra se kapott semmit tőle, pedig az elsö karácsonyra meg szülinapra még vett valamit. Attól meg főleg rosszul esik hogy a férjem bátyja részéről a másik 2 unokája mindig kap ajándékot. Még csak az se lehet hogy szerinte ilyen kicsinek nem kell mert amikor a másik unoka volt ekkora 14 éve egy 40000 Ft-os elektromos kismotort kapott ami akkor bazi sok pénz volt. Van még valahol ahol ilyenek vannak? Hogy teszitek túl magatok rajta? Nagyobb gyerek hogy érti ezt meg?
2017. aug. 20. 14:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
49%
Én apósom egyszer se látta az unokáját, nem hogy ajándékot vett volna neki. Pedig első unoka, és még egy képet se hajlandó megnézni róla. Szóval tudom milyen szar, de ez van. Tuti elbeszélnék vele vagy kérd meg a párod hogy beszéljen vele.
2017. aug. 20. 15:00
 2/25 anonim ***** válasza:
79%
Az bőven elegendő felköszöntés, hogy finom ebédet csinált neki és tortát hozott, ezeket a dolgokat is meg kell becsülni, sokkal jobban jár a fiad ha,megtanulja értékelni a gesztusokat, mintha elhalmozzák ajándékokkal, amiből egy idő után már választani sem tud, semminek nem fog örülni felnőttként sem ha túl sok ajándékot kap.
2017. aug. 20. 15:05
 3/25 anonim ***** válasza:
80%

"hogy ő főzte az ebédet meg vett egy tortát"

Részemről ez is köszöntés.

2 éves gyerek talán még nincs annyira elrontva,hogy csakis tárgyi ajándékkal legyen megelégedve akár a születése napján.

4/25 A kérdező kommentje:
A férjemnek nem is akarom mondani hogy zavar mert csak vita lenne, tuti nem fogja felhozni neki. Az én apukám is csak egyszer látta eddig fél évesen. De vele nekem sincs sokkal több kapcsolatom, azt jobban elfogadom hogy vele igy van, nem is várok tőle semmit. De apósomhoz hetente járunk. A másik 2 unoka kap ajándékot.
 5/25 A kérdező kommentje:
Nem a tárgyi ajándék a lényeg. HANEM hogy a másik 2 unoka kap ajandékot. Az én fiam mitől kevesebb? Értitek mi a problèmàm?
2017. aug. 20. 15:07
 6/25 anonim ***** válasza:
66%
nálunk csak anyósomat érdekli a dolog, ő normális, apósom meg csak ott van és annyit se mond, hogy boldog szülinapot vagy valami. Szerintem tiszta gáz. Nem bírom eldönteni, hogy ekkora paraszt, vagy ilyen béna, hogy nem tudja mikor mondja vagy valami, aztán inkább nem is mond semmit, csak fújtat...
2017. aug. 20. 15:07
 7/25 anonim ***** válasza:
83%
Lehet 14 éve még más volt az anyagi körülmény.Egyébként rettentő anyagias vagy.Gonsdolt az unokájára.Egy 2 évest max 15 percig érdekel egy játék,azért aztán érdemes lenne több 10 ezret kidobni.
2017. aug. 20. 15:09
 8/25 anonim ***** válasza:
86%

Lehet, hogy most már máshogy áll anyagilag, mint 14 éve. Lehet, hogy az ebéd meg a torta is sokba került most neki.

Persze, az ember saját magának meg a saját gyerekének remél mindig jobb ajándékot, de ez akkor is csak irigység.

Szerintem az, hogy együtt ünnepeltetek, vendégül látott titeket, főzött nektek és vett tortát, sokkal többet ér, mintha küldött volna egy pénzes borítékot vagy drága játékot.

Persze, aki megjegyzi, hogy a másik gyerek 15 éve hány ezerért kapott ajándékot, annak nyilván más az értékrendje...

Viszont ha neked ez ennyire rosszul esik, akkor talán apóssal meg a pároddal kéne leülni és őszintén megbeszélni.

De én pl. úgy teszem túl magam az ilyenen, hogy nem vagyok anyagias és nem pénzben meg ajándékokban mérem a szeretetet.

2017. aug. 20. 15:10
 9/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nem vagyok anyagias. Nem vártam többtizezres ajándékot. Nem változott az anyagi körülmèny sem. A kisfiam baromira örül egy kisautónak is.

Akkor még egyszer leirom hogy az a fő problèmàm hogy 3 unoka van, ugyanannyit látja mindet. A másik kettő mindig kap ajándékot, és nem ebédet mert az havonta egyszer mindig nála van, ez pont most volt.

Ha nektek mondjuk lenne 2 gyereketek de mindig csak az egyik kapna ajándékot hogy esne? A gyereknek hogy esne ha már nagyobb és megkèrdezi hogy ő miért nem kapott karácsonykor semmit ha a többi gyerek igen?

2017. aug. 20. 15:15
 10/25 anonim ***** válasza:
68%
Mondjuk én se esnék hasra attól, ha a jólmenő nagyszülőnek az lenne az "ajándék", hogy vesz egy Auchanos növényizsír tortát. Aztán lehet engem nyugodtan anyagiasozni.
2017. aug. 20. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!