Csak nekem esik rosszul apósomtól hogy fel sem köszöntötte a kisfiam?
"hogy ő főzte az ebédet meg vett egy tortát"
Részemről ez is köszöntés.
2 éves gyerek talán még nincs annyira elrontva,hogy csakis tárgyi ajándékkal legyen megelégedve akár a születése napján.
Lehet, hogy most már máshogy áll anyagilag, mint 14 éve. Lehet, hogy az ebéd meg a torta is sokba került most neki.
Persze, az ember saját magának meg a saját gyerekének remél mindig jobb ajándékot, de ez akkor is csak irigység.
Szerintem az, hogy együtt ünnepeltetek, vendégül látott titeket, főzött nektek és vett tortát, sokkal többet ér, mintha küldött volna egy pénzes borítékot vagy drága játékot.
Persze, aki megjegyzi, hogy a másik gyerek 15 éve hány ezerért kapott ajándékot, annak nyilván más az értékrendje...
Viszont ha neked ez ennyire rosszul esik, akkor talán apóssal meg a pároddal kéne leülni és őszintén megbeszélni.
De én pl. úgy teszem túl magam az ilyenen, hogy nem vagyok anyagias és nem pénzben meg ajándékokban mérem a szeretetet.
Köszönöm. Nem vagyok anyagias. Nem vártam többtizezres ajándékot. Nem változott az anyagi körülmèny sem. A kisfiam baromira örül egy kisautónak is.
Akkor még egyszer leirom hogy az a fő problèmàm hogy 3 unoka van, ugyanannyit látja mindet. A másik kettő mindig kap ajándékot, és nem ebédet mert az havonta egyszer mindig nála van, ez pont most volt.
Ha nektek mondjuk lenne 2 gyereketek de mindig csak az egyik kapna ajándékot hogy esne? A gyereknek hogy esne ha már nagyobb és megkèrdezi hogy ő miért nem kapott karácsonykor semmit ha a többi gyerek igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!