Van rajtam kívül bárki akit még az anyján kívül soha senki nem köszöntötte fel a születésnapján?
24 vagyok, férfi. Soha nem voltak barátaim, pedig mindig barátkozok, de nem vagyok szimpatikus az embereknek. Gyerekkoromban se hívtak meg soha bulikra, sehova. Soha, senki nem hívott még fel az anyámon kívül hogy boldog születésnapot kívánjon. Sokat álmodozok hogy milyen lehet egy szülinapi buli ahol engem ünnepelnek. Már elkezdtem titkolni mikor születtem, mert kezdett kínossá válni hogy egyszer sem szólal meg a telefonom a munkahelyemen. A közösségi oldalakon is látszik hogy nekem senki sem ír.
Amúgy más ügyben se szokott senki keresni, már gondolkodtam hogy nem is kéne nekem telefon, csak az internetet használom rajta.
Felnöttként tudtam meg, hogy gyerekkoromban azért voltam kiközösítve mert az apám sok ember életét tette tönkre (sokan vesztették el a pénzüket miatta, sok ismeröse-barátja feleségével vagy egyetemista lányával feküdt le). Emiatt tiltotta meg minden szülö hogy barátkozzanak velem óvodában, általánosban. Feltünö volt gyerekkoromban hogy hiába köszöntem bárhol, nem viszonozták a felnöttek (mondjuk a boltban). Emiatt nem alakulhatott ki bennem a szociális viselkedés. De kedves vagyok és törődök másokkal, csak furcsának tart mindenki. Nem ismerem fel a rosszindulatot, ha nem kedvel valaki azzal is kedves vagyok.
Mivel emberi lények között éltél, kialakult benned szociális viselkedés.
Menj pszichológushoz, mert az utolsó mondatod autista emberre utal!
#1 miért utalna arra, hogy autista? Egyszerűen csak barátokat akar, és ahhoz is kedves, akihez talán nem kéne.
Kérdező! Először is sajnálom, hogy gyerekkorodban ilyen undorító megkülönböztetés ért olyan dolog miatt, amiről te nem tehetsz (gratulálok a többi gyerek szüleinek).
Olyan nincs, hogy senkinek nem vagy szimpatikus, csak elegyedj szóba valakivel és beszélgess, keress hasonló beállítottságú embert, segíts annak, aki úgy érzed, megérdemli. Biztos van a többiekkel közös témád, csak beszélj, mosolyogj. Akár te is felajánlhatod, hogy ha raertek, beültök valahova dumálni.
Ha meg esetleg teljesen megbélyegeztek, keress masik közösséget (ha kell munkahelyet is), és ismerkedj. Csak próbálj pozitív lenni, és mosolyogj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!