Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónaposan kell beállnia...

Hány hónaposan kell beállnia a babának a napi rendszerességre meg az éjjelire?

Figyelt kérdés
5 hónapos a babám!+ hónapos koráig meg volt a rendszeresség,azóta felborult...hol éjfélkor,hol 2kor vmikor meg hajnali 5ig nem eszik!Régen 8ig elaludt,most meg van h fél 5kor indul a nap!Nappal meg úgy volt h délelőtt bólintás délbe nagy alvás,du. megint bólintás...és ez is felborult,de. 10től alszik 2ig,aztán 6kor bebólint fürdetés előtt!Sétakor is csak 5-10perceket bólint csak!hogy tudnám beállítani neki?
2010. máj. 25. 07:00
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Megmondom őszintén, én sokáig azt csináltam, hogy reggel a 6 órási kajához akkor is felkeltettem a kisfiamat, ha éppen aludt. Sokan ezért lehülyéztek, és biztosan most is le fognak szólni ezért, de megpróbáltam azt is, hogy nem keltettem fel, és hagytam, hogy ő magától ébredjen. Na akkor úgy felborult az egész napunk, hogy ihaj. Úgyhogy kb. 6 hónapos koráig ha éppen aludt, felkeltettem, megetettem, és az egész napja a szokásos rutin szerint zajlott utána. A fürdés is kb. mindig ugyanakkorra esik, max. fél órás csúszás szokott előfordulni, több sosem.

Ti egy időben szoktatok fürdetni? Esti kajánál (akár fürdés előtt van, akár utána) jól lakik rendesen? Mert az éjszakai ébredésekért az is lehet a felelős, hogy nincs tele a pocija, ezért éhes lesz éjjel. Szerintem próbáld meg te igazítani neki fix időpontokhoz a kajákat, a sétát, a fürdetést, és talán beáll a rend.

2010. máj. 25. 07:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Próbálom én,este jól belak,mindig direkt többet csinálok,de meghagyja...már cumit is cseréltem h nem-e elfárad evés közben!A du. sétát a tesó "dönti" el,mert van egy kislányom aki elmúlt 2 éves,és attól függ h ő mikor kel fel du.!Reggel ha elalszik 8ig és akkor kel,nem eszik,csak játszik,aztán 10körül megéhezik,eszik és bólint,de a játék ív alatt bólint be,altatni nem nagyon hagyja magát,és nem is cumizik,szóval nem is tudom h h tudnám én megnyugtatni,mert az ölemből is "kimászik"Ha hjanli 5kor indul a napunk akkor sem éhes egyből!napközbe betartja a 3-4 órát,előtte 5 perccel nem eszik!Gyümizünk már de abból is max 100-120gramot eszik meg,a maradékot a tesója:)
2010. máj. 25. 07:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Háááát, sajna akkor nem nagyon tudok mit tanácsolni. Én egyébként kb. ennyi idős korában kezdtem azt csinálni, hogy ha láttam nap közben, hogy álmos, akkor bevittem a szobájába, leengedtem lyukacsosra a redőnyt, és betettem a kiságyába aludni (mondjuk szerencsém van, nekem soha nem kellett altatnom, mert leteszem és alszik). Így gond nélkül alszik 2 órát mindig, de ha csak hagytam a nappaliban bebólintani - besunyni, akkor 20-30 percnél nem aludt tovább. Zavarta a fény is, meg az, hogy tettem a dolgomat. Így sokkal nyugodtabban tud pihenni. Ezt még megpróbálhatod esetleg.
2010. máj. 25. 08:05
 4/4 A kérdező kommentje:
A szobájába lszik,tök lehúzott redőnynél,nappal sötétítővel
2010. máj. 25. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!