Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gedeon név vélemény?

Gedeon név vélemény?

Figyelt kérdés

Sose gondoltam volna, hogy tetszeni fog, de amióta kiderült, hogy babát várunk csak ezen a néven kattog az agyam és valahogy nem tudom kiverni a fejemből.

Nézek más neveket is, de valahogy mindig visszatérek ehhez a névhez. Főleg, hogy kiderült fiú lesz.

2017. aug. 16. 10:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem jó név, főleg mert a következő generáció már nem fog emlékezni sem Gőgös Gúnár Gedeonra, sem Gedeon bácsira. Ezerszer jobb, mint néhány divatos név, és legalább nem lesz belőle három az osztályban.
2017. aug. 17. 19:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik; tudok is egy srácot, őt Gidának becézik, de szerintem, hogyha én becézni akarnám, szerintem valami mást keresnék, mert a Gida az nekem túl kisfiús; kiskorában azt szokná meg, viszont felnőttként már nem passzolna hozzá; mert ez a név egy férfihoz már szerintem nem illik, mégis így hívnák, így szólítanák. Most így gondolkodok, hogy Gedó; de biztos van valami tökéletes becenév rá. Esetleg Denó. De nem is kell feltétlenül becézni szerintem. És akkor így amúgy jó név. Geda esetleg? Ennek valahogy nehezebb becenevet adni, megszólításhoz a Gedeon valahogy túl hosszúnak tűnik. Most eszembe jutott pl, hogy Gidi. Most meg, hogy Gide; külföldi sorozatban volt egy Gideon; Gedi, Gede; nemtom, :D De amúgy ez egy tök jó név, klassz is, meg férfias is, szóval szerintem jó.
2017. aug. 17. 19:59
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Majdnem minden névhez lehet társítani egy dalt, könyv szereplőt, film szereplőt stb. szóval ez nem volt mérvadó

Becézni meg nem szeretnénk.

2017. aug. 18. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:
58%

A Gellért még szörnyebb.. a Hegy 😂

Olyan öreges.

Hát Gedeon akkor inkább. Ha neked tetszik akkor nyugodtan. Tiéd a gyermek, nem másé, és szülői jogod úgy elneveznin ahogy szeretnéd. Ne azt nézd, hogy mi juthat róla mások eszébe.. minden névről lehet valami. Csak ez épp nem tömegnév, ezért

2017. nov. 14. 12:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem tucatnév csak éppen különlegesen idióta, kb küszködnöm kéne, hogy ne röhögjem szét magam ha valaki így mutatkozna be :D Szegény gyerek
2022. márc. 10. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!