Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már nagyon kétségbe vagyok...

Már nagyon kétségbe vagyok esve! Nem jövök rá, még most se pedig 10-honapos a fiam! Hogy miért nem alusza végig, az éjszakát? 2-3oránként fent van! Még szopik. Az orvos azt mondta hogy hiperaktig! Ez lehetséges? Van ilyen?

Figyelt kérdés
2010. máj. 24. 14:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%

10 hónapos gyerek nem lehet hiperaktív.

Én mindig azt mondom,hogy annyira különleges nekik a világ,hogy muszáj egész nap nem aludniuk,hogy felfedezzék:)

Én is ha új dolgom van,nem bírok aludni, csak hánykolódom egész éjszaka:)Náluk ez tovább tart:)

2010. máj. 24. 14:45
 2/18 anonim ***** válasza:
68%
Az első ostobaság. Lehet,hogy este nem lakik jól,ha még csak szopik,az kevés neki éjszakára. Lehet,hogy melege van,vagy fázik,esetleg szomjas. Az is lehet,hogy azért nem alszik,mert ehhez szoktattad.Ha eddig is kapott szopit 2-3 óránként,akkor a biológiai órája ehhez szokott. Akkor természetes,hogy felébred. Ha viszont eddig átaludta az éjszakákat,kell megkeresni az okot. Ha hiperaktív,az nemcsak éjaszaka jelentkezne,hanem nappal is örökmozgó lenne.
2010. máj. 24. 14:50
 3/18 A kérdező kommentje:
nappal alszik kb3-orát összesen!de az éjszaka nem!miota megszületet azota!
2010. máj. 24. 14:51
 4/18 anonim ***** válasza:
67%
Az orvosotok egy kretén!!!! A hiperaktivitást diagnosztizálni nem ennyi..!! A kisfiad meg azért nem alussza végig a z éjszakát, metr cicizik. Örülj neki és élvezd, amíg még teheted! Sokat adtam volna azért, hogy a lányaimmal ilyen "gondjaim" legyenek,de egyik sem volt hajlandó szopni .A kicsi most 14 hónapos és 2 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát, de hidd el, szívesen kelnék hozzá akár 3-szor, 4-szer is, ha szopizna!!! A hiperaktivitás pedig létező dolog, de ezen főleg ne aggódj!! Felelőtlen kijelentés bárki részéről egy 10 hónapos pöttömre rásütni, hogy HA. Ez manapság roppant divatos, de "fele sem igaz" dolog. Tudom, mert gyógypedagógus vagyok és gyakorló anyuka is. Nagylányom 9 éves (bármikor rá lehetne sütni, hogy hiperaktív, olyan eleven) , a kicsiről meg jobb nem beszélni. Duracel elemmel működik, ami soha le nem merül.. , mégis biztos vagyok benne, hogy egyik sem hiperaktív..
2010. máj. 24. 14:55
 5/18 anonim ***** válasza:
Körbecicizi a napot. Mérd le egyszer, mennyit eszik egy adaggal, meg lesz az ok, amiért éjjel is ennyiszer kel enni. Amugy mivel megszokta, hogy ha felkel, cicit kap, máshogy a visszaalvás nem megy. Ezért kel ennyiszer. Mit eszik a tejed mellett? Próbálj kicsit több szilár táplálékot adni, mint eddig, jobban jól kell lakatni nappal, hogy éjjel max 2-szer keljen a cici miatt, vagy egyáltalán ne.
2010. máj. 24. 15:37
 6/18 anonim ***** válasza:

mekkora marhaság, méghogy hiperaktív, jézusom. az enyém se aludt át még egy éjjelt se, na jó, néha van, egy kezemen meg tudom számolni, eddig hányszor volt, hogy nem kelt fel éjjel, mondjuk csak hajnalban, 4 körül, utána még visszalaudt 6-ig, 7-ig. nem ezért ébred, ne aggódj. azért ébred, mert sokminden megzavarhatja még, teszem azt fogzás, mozgásfejlődés. nem hiszem hogy az éhség kelti fel. hanem még éretléen az idegrendszere arra, hogy átaludja az éjjelt, majd szép lassan beáll, meglátod. én kétségbe voltam esve, mert olyan 1 éves koráig iszonyú volt, hogy mi ment nálunk éjjel, aztán kb. akkor elkezdett jobbanaludni, és most már van, mint írtam, hogy egész éjjel nem ébred. de ez magától alakult ki.

a hiperakltivitást nemlehet ilyen korban kijelenteni, de ezt már írták előttem. amúgy ha a kisfiadat leköti bári is, akár 1 percig is, akkor nem hiperaktív ez tuti. ha nem csak arról szól a napja hogy felforgat maga körül mindent cél nélkül, belekap valamibe és 5 mp múlva otthagyja. ja, és nagyon gyakran a hiperaktivitás előszele csecsemőkorban, hogy nem tudnak szopni (mert nagybb erőkifejtés és koncentrálás, mint a cumisüveg, ezért képtelenek rá). szóval kötve hiszem hogy a tied az lenne!

17 hós kislány anyukája

2010. máj. 24. 15:50
 7/18 A kérdező kommentje:
már mindent eszik gyümölcs,fözelék,levesek,stb.holnap viszem a korházba kivizsgálásra mert be küldte az orvos,azt se tudom mit néznek ilyenkor!hát félek is nagyon!!remélem nem kell ott maradnia!
2010. máj. 24. 15:51
 8/18 A kérdező kommentje:
a gyermekgyogyászatra küldték!!!
2010. máj. 24. 15:53
 9/18 anonim ***** válasza:
15 hónapos a fiam, de még mindég felkel cicizni 1-2x. Engem nem zavar, téged miért?
2010. máj. 24. 19:58
 10/18 anonim ***** válasza:
Szegényt ezért kivizsgálni?!!!Kisfiam 18 hónapos és még nem aludt át egyetlen éjjelt sem.Most is 2-3-4x fenn van,változó.Már 8 hónapos kora óta nem szopizik,eszik rendesen,mégis ébred.Nappal egy kis energiabomba,mosolygós nagydumás kispasi:)Ha nincs baj vele nappal,tehát kiegyensúlyozott,vidám,láthatóan egészséges baba,akkor én nem vinném orvoshoz.A két nagylányom is 4 éves korukig nem aludták át az éjjelt.Nálunk ez biztos genetika.A gyerekorvosom azt mondta,hogy ne aggódjak,semmi baja.Az ő egyik gyereke is ilyen rossz alvó volt,kipróbált mindenféle módszert,de nem segített.Egyszer csak átaludta az éjszakát.Hallgass az anyai ösztönre,ha nem érzed,hogy valami baja van,akkor szerintem ne nyaggasd vizsgálatokkal.Nem alszik és kész.Fárasztó tudom,de kitartást!
2010. máj. 24. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!