Mi lett a kisfiammal? Mit csináljak vele?
A sírni hagyással valóban elrontod. Egy ekkora baba, ha sír, annak oka van. Nekem is a fogzás jutott először eszembe, de szegény még nem tudja máshogy mondani, hogy valami baj van, csak sírással.
Próbáld ki a hordozókendőt, ekkora babát már a hátadra is köthetsz, úgy nagyon könnyen boldogulsz a házimunkával, s ő is elégedett lesz. A testközelséged valószínűleg megnyugtatja.
Nekünk a ringatós pihenőszék is jól jött, amikor pl. főztem, ő abban ringatózott, fölraktam a konyhaasztalra, onnan nézelődött, közben tudtam vele "beszélgetni".
A rugós hinta volt még szenzációs, igaz, a lányom már 5 hónaposan stabilan ült egyedül, így belerakhattam, imádta!
Szia!
Szerintem szeparációs szorongásról van szó. Itt is találsz rá válaszokat.
szia, nem kicsi a szep. szorongáshoz! flévesen kezd előjönni, akkor kezd neki rémleni, hogy jé, anya mintha különálló valaki lenne. :)
olyan 8 hó körül meg bedurvul, aztán lecseng, aztán megint előjön, és másfél éves korig erősödik..aztán elkezd megint lecsengeni. aztán óvodás korban megint előjöhet. legalábbis így vn hivatalosan, de minden baba más, nálunk így van, sőt nála 4 hósan és 2 hetesen már elkezdődött, és most is tart még, volt egy jobb időszak, de most erős nagyon, 17 hós, várom már azt a másfél évet, hogy tényleg elkezd-e múlni. bár azt is hallottam, szakembertől, hogy akinél korábban kezdődik, annál tovább is tart. :)))
lényeg a lényeg: ne hagyd sírni! sok minden összejön neki, fog, szep. szorongás, sőt a mozgásfejlődés is bekavarhat. nálunk pl. az éjszakai alvás is megsínylette, 6 hós koráig, 2x vagy 1x ébredt, kapott cicit, aztán visszalaudt. 6 hós korűától olyan 12 hós koráig eszméletlen éjszakáink voltak....aztán elkezdtett jobb lenni, és megint csak 1-2x ébredt, ami nálunk már jónak számít. utána elkezdtek jönnia szemfogai, jelenleg is azzal küzdünk...most megint elég szörnyű éjjeleink vannak emiatt, nappal meg nagyon nyűgös, hiperanyás. hát majd elmúlik ez is....kitartást neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!