Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél hónapos babámnak...

Másfél hónapos babámnak váladékozik az egyik szeme, van rá valami gyógymód?

Figyelt kérdés
dokihoz hétfőn megyünk.
2008. okt. 19. 08:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Kamillát főzzél ki és törölgessed a szemét. De úgy, hogy az orra felé, ne fordítva törlöd! Kerüljétek a huzatos helyet!
2008. okt. 19. 08:10
 2/5 anonim ***** válasza:
34%
A fiamnak is váladékozott a szeme,így biztosan mondhatom,hogy csak az orrától kifelé szabad törölni.Nem fordítva,mert akkor vissza moshatod a könnycsatornába!A doki és a védőnő is azt mondta,hogy sima felforralt és lehűtött vízzel töröljem le,ne kamillával.Sőt még a kórházban is ezt mondták,mert már ott elkezdte neki.Fog kapni rá szemcseppett és nagyon hamar elmúlik.Nekünk a helyettes doki elfelejtette mondani,hogy minimum 5 napig kell csepegtetni,különben visszatérhet.2 nap alatt teljesen elmúlott,így abbahagytuk neki.1 hónap múlva visszatért.Akkor végig csepegtettük az 5 napot.Azóta minden rendben.Csak tényleg az orrától kifelé töröld addig is.A kamilla régen bevált,így gondolom az is jó rá,de mostanában mégsem ajánlják valamiért.4 hós baba anyukája
2008. okt. 19. 08:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam 6 éves, születése után 2 évig szenvedtünk a szeme miatt. Folyamatosan váladékozott, bármit csináltunk, mindig visszatért a probléma. A szemészeten és a gyermekorvos is mutatta, hogyan kezeljük a szemeit. Az biztos, hogy az orr felé kellett törölnünk, mert így préseltük ki a gennyet. A könnycsatorna vonalával ellenkező irányba.

A mi esetünkben szűk volt a könnycsatorna és ahogy nőtt az arccsontja, úgy megszűnt ez a probléma.

Én nem vagyok a gyógyszer híve, szerintem mindenképp próbáld meg gyógynövénnyel. Másnapra kell, hogy legyen javulás, de rosszabb biztos nem lesz tőle. A kamilláról én még rosszat sosem hallottam, olyat meg pláne nem, hogy nem szokta az orvos javasolni. (Vagy én vagyok az egyetlen kivétel?)

Mindenesetre én gyógynövénnyel kezdeném, holna meg keresd fel az orvosodat. Ha úgy látja, biztosan ír fel szemcseppet is.

2008. okt. 19. 09:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért nem szabad kamillával mosni, mert nem tudod teljesen átszűrni és olyan lesz , mintha homokkal mosnád a szemét. Anyatejet csepegtess a szemébe minden szoptatás előtt, a legjobb gyulladáscsökkentő. Nekünk 2 nap alatt múlt el, előtte huzatot kapott klímás áruházban. Ugyanilyen idős volt a fiam.
2008. okt. 19. 18:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Légyszíves írd meg mit mondott az orvos!Most már kíváncsi vagyok nagyon,hogy melyik irányba ajánlja a törlést.Nekünk kimondottan azt mondta,hogy nem szabad az orr felé!Szóval érdekelne mit mondanak nektek holnap.Köszi!
2008. okt. 19. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!