Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák akik különleges/ritka...

Anyukák akik különleges/ritka nevet adtatok a babátoknak?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy egy kicsit különlegesebb nevet szeretnék a babámnak. Nos, a család egyből lehurrogott, hogy minek flancolni, miért kell ilyen nev a gyereknek, stb. Igazából engem nem érdekel, de már nagyon idegesítenek. Hiába mondjuk mindenkinek a párommal, hogy ez a mi döntésünk, fogadják el, egyszerűen nem értik megy.

Aki hasonló helyzetben volt mit csinált? Hogy kezeltétek?

2017. júl. 29. 18:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
35%

Igazuk van. Normalis közegben visszatetszô lehet a különlegesnek szànt bèna nèv.

A gyerek nem ettol lesz egyedi es kulonleges viszont gondot okozhat neki kesobb.

2017. júl. 29. 19:02
 2/22 anonim ***** válasza:
85%
Ez minden névvel így van, mindegy hogy ritkát vagy gyakorit választasz-e. Az én fiam Olivér lett, mindenki fikázta hogy milyen csúnya stb. Le kell szarni őket, nem az ő véleményük a fontos, hanem a tiétek.
2017. júl. 29. 19:02
 3/22 anonim ***** válasza:
68%

Én is már előre félek ettől pedig még terhes se vagyok ráadásul 3 konzervatív báttyám van nem is tudom remélem hamarabb lesz nekik gyerek és különleges nevük lesz. Ha pedig nem akkor tudomásul veszik hogy így hívják és kész.

25 évvel ezelőtt az én nevem is egy flancos név volt megse jegyezték kisem birták mondani mai napig egy csomó idegen idősebb ember vissza kérdez a nevemre pedig csak Fruzsinak hívnak.

Majd pár hónap múlva megszokják és leállnak.

2017. júl. 29. 19:04
 4/22 anonim ***** válasza:
65%

Mikor elmondtam neki telefonban, mi lesz a fiunk neve, nevelőanyám majdnem sírvafakadt, és azt mondta, pedig a Dávid olyan szép név... :)))

Apósom 3 évig Kisgyereknek szólította, sehogy se állt a neve a szájára.

A barátnőm elsütött egy ócska poént egy becézésére, na úgy direkt nem becézzük azóta se. :D

Pont lekakkantottuk. Elmondtuk nekik, hogy nekünk tetszik, régi szép név, csak most ritka. Nagymamámnak legalább tetszett. :D

2017. júl. 29. 19:05
 5/22 anonim ***** válasza:
57%

Ne foglalkozz velük, a te gyermeked. Az első ajándék az élete után a neve. És mint tudjuk a név kötelez :) Egyáltalán nem mindegy, hogyan fogják szólítani egy életen át. Egy jól kitalált, szép hangzású név egy igazi kincs. A legjobb pedig, amikor az összes ismerős az általad választott nevet egy személyhez köti, valóban az övé. Ráadásul élete végéig nem fogja azt hallani, hogy például Nagy Jázmin, nem Kis Jázmin. Egyértelmű lesz kiről van szó. Ne engedj a befolyásolásnak, csak a gyerek számít.

Amúgy addig lesznek ezen kiakadva, amíg úgy érzik van beleszólási joguk/lehetőségük. Ne izgulj a születése után majd másba akarnak beleszólni :)

2017. júl. 29. 19:06
 6/22 anonim ***** válasza:
73%

Hogy mit csináltunk? SENKINEK nem mondtuk el, hogy milyen neveket választottunk amíg rá nem került a kezükre a szalag...

Akkor meg már hiába minden, muszáj volt beletörődniük.

De ha így elcsesztük volna mint ti, megkérdezném, hogy szerintük milyen név lenne jó és legközelebb azt mondanám, hogy az lesz, vagy valami hasonló nevet találnék ki... Akkor legalább szülésig csendben maradnának

2017. júl. 29. 19:16
 7/22 anonim ***** válasza:
71%
Mi ismerjuk egy -ket rokonunkat nagyon jól. Szval azoknak nem mondtuk el mi lesz a lányunk neve. Csak szuleimnek meg sogornomeknek es ok titokban tartották! A szuletese napjan tudták meg és azok a bizonyos rokonok mondták is, hogy jaj szegény lány milyen név már az Izabella...-.- de az o unokaja pl Janka , Hanka es Noel.. a masiknak a lánya Zoé😵😵 a harmadik fia meg Benett.. na hát csodásabbnál csodasabb nevek. De én pl senkinek se szóltam le az izleset magamban megvolt a veleményem. Amúgy sincs olyan név, ami mindenkinek tetszik majd.
2017. júl. 29. 19:25
 8/22 anonim ***** válasza:
40%
Féltünk a reakcióktól,de meglepődtünk, mert mindenki azt mondta milyen szép név, igazi hercegnős. Csak mamám aggódott amiatt hogy nem lehet majd becézni, de aztán megoldotta:-)
2017. júl. 29. 19:29
 9/22 A kérdező kommentje:

8-as, mi a neve a kislányodnak? :)

Nekünk a Mirtill tetszik, a becézése is szép: Mircsi

2017. júl. 29. 19:36
 10/22 anonim ***** válasza:
57%
Mirtill nagyon szép név szerintem, kellemes a hangzása. A mi kislányunk Auróra lett.
2017. júl. 29. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!