Mit tegyek, ha babám előbb felállt, mint mászott és felült volna? Részletek lent.
Kislányom még nincs 8 hónapos, jövő héten fogja betölteni.
A héten a karám rácsaiba kapaszkodva felállt, de ugyanezt megcsinálta a kanapénál is. Kúszik váltott kézzel és lábbal, elég gyorsan, négykézláb rugózik előre-hátra, forog hasról hátra és vissza is.
Viszont ami miatt kissé aggódom, hogy még nem mászik és még nem ült fel magától. Pedig a tornász szerint is ahova szoktam vinni azt mondta, hogy a mászás nagyoon fotnos, nem maradhat ki.
Tapasztalt valaki hasonlót, hogy előbb felállt mint mászott vagy ült volna a babája? Mivel tudnék neki segíteni a mászás megtanulásában és a felülésben?
Mászást nem tudom, de fiam is előbb állt, mint ült.
9 hónaposan állt fel, és állásból ült vissza. Valahogy négykézlábról nem ment neki.
Most már 4 éves, egészséges fiú.
A masodik gyerekem 6 honapos koratol kuszott, 7 honaposan allt fel.
Viszont 8 honaposan ult csak es 9 honaposan kezdett maszni.
En is aggodtam mar egy kicsit, hogy kimarad-e a maszas, de nem. Csak iszonyu hosszasan kuszott.
Jaj,ne aggódj ezen szerintem,minden gyerkőc máshogy fejlődik.Nálunk az első,fiú,5 hónaposan kúszott,forofni csak egy irányba forgott addigra is,6 hónaposan hintázott négykézláb,6,5 hónaposan felállt a kiságyban,visszaülni csak rá 2 hétre tudott,majd kapaszkodva lépegetett,ülni magától a 8.hónap után,meg akkor mászott már rendesen.Ehhez képest csak 12 hónaposan indult el magától.
Kislányom pedig szinte ugyanígy,de már 6 hónaposan felállt,meg egyedül 10 hónaposan totyogott.
Ezeket amíg maguktól csinálják,nem lehet gond.Én is rákérdeztem a gyerekdokitól,de azt mondta hagyni kell a saját ütemében fejlődni.Végül is nálunk nem marad ki semmi,annak ellenére,hogy először inkább álltak!Ha nem mászik majd egyáltalán kb 9-10 hónapos koráig,akkor lehet fejleszteni.
Én ezeket nem tudtam siettetni,hanem játszottunk játszószőnyegen,mindig hasra tettem le őket,ahol jincs kapszkodó,és
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!