Utalhat problémára, vagy teljesen normális?
Olyankor sem nez a szemedbe mikor szopiztatod/taszert adsz neki, vagyis eteted?
Nekem akkor mindket gyermekem, olyan halas szemekkel tudott nezni, annyira imadtam ezeket a pillanatokat. Akkor ok, konkretan a szemembe neztek, mintha mondani akarnanak valamit. :-)
Ugye ilyenkor az oledbe veszed, tehat leginkabb teged lat, teged figyel.
Szopi közben szinte mindig csukva van a szeme. Utána viszont szemezni szokzunk egy kis ideig. Akkor vigyorog is nekem sokat.
De utána megint minden más érdekesebb
Szerintem nincs problema!
En erre sosem gondoltam, hogy ezt kellene figyelgetnem.
Ha mikor a karodban van, szoktatok szemezni, akkor megvan az a szemkontaktuk.
Olyankor probalj a szemeddel "incselkedni" vele, h erdekesebb legyel neki. Kacsincs, pislogj neki. Figyeld meg, igy tobbet fog a szemedbe nezni. :-)
Egy 4 hónapos baba már imádja figyelni a körülötte lévők arckifejezéseit. Sőt, már utánozni is próbálja.
Ülj le a kanapéra, húzd föl a lábad (térdedet behajlítod), és fektesd a babát háttal a combjaidra, a feneke a hasad alsó részéhez érjen. Ez egy nagyon kényelmes testhelyzet egy ekkora babának, nem ülteted, mert a háta a combodon pihen, és telibe látja az arcod, ha kicsit közelebb hajolsz hozzá, még meg is érinthet.
Na, ebben a pozícióban kezd el grimaszolni, mindenféle vicces arcokat vágni, mellé berregni, csettinteni a nyelveddel, finoman megfújni a pofiját, nyisd ki hatalmasra a szád, öltsd ki a nyelved, közben játssz a tekinteteddel is! Szemedet hatalmasra nyitod, aztán hunyorogsz, becsukod, kukucsjáték a tenyereddel.
Ezekkel a játékokkal felkeltheted a babád érdeklődését. Nincs az az egészséges csecsemő, aki ilyenkor ne nézne nagyot, ne kacagna az anyukáján, nem akarná megérinteni a kidugott nyelved. Ilyenkor próbáld a szemkontaktust! Ha egészséges, rád fog meredni hatalmas szemekkel, ha nem, beszélj a dokival!
Köszönöm a válaszokat.
Az ölembe vettem, így sikerült egy picit felhívnom magamra a figyelmét. De csak egész pici időre. Bár akkor kacagott is, szóval fogalmam sincs, hogy aggódjak-e.
Mit jelent az a pici ido?
En tovabbra is ugy gondolom, h nincs baj, de igaz ami igaz, az anyai oszton csalhatatlan! Nalam mar tobbszor bizonyitott.
Szoval ha ennyire aggodsz, vidd el dokihoz, mondd el az aggodalmad.
1-2 percig, utána nézelödik tovább. Férjem szerint csak azért van ez, mert egyre jobban lát, minden érdekes neki. Igazából csak azóta aggódom ennyire, mióta egyik rokon bele ültette a bogarat a fülembe...
Azt gondoltam, ilyen idős korában már lesz olyan, hogy csak úgy "szerelmesen egymás szemébe nézünk".
Hétfőn megyünk oltásra, akkor mindenképp beszélek az orvossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!