Hogy tetszik a Petár név?
Tegnap esti mesét olvastam a kisfiamnak, és abban így hívták a kisfiút. Persze becenév volt, nem nehéz kitalálni, minek a becézése.
De engem nagyon-nagyon megfogott. Rákerestem és nem anyakönyvezhető. Baj van vajon vele, vagy csak még senkinek nem jutott eszébe kérvényezni?
Biztos, hogy Péter volt, csak elírták, vagy tényleg volt szerb vonatkozása a könyvnek.
Nekem erről a formájáról a petárda jut eszembe.
Sokkal szebb, magyarosabb és intelligensebb hangzású a Péter.
"Persze becenév volt" - lehet, hogy így becézték a Péter nevet a könyvben, de elég illúzióromboló tud lenni, amikor a szülő valami kifacsart, polgárpukkasztó beceneven hívja a gyereket, pláne ha még így is anyakönyvezi, hogy még véletlenül se szólítsák másnak.
Ó, nem akarom én ezt a nevet a leendő gyerekemnek adni, ennél sokkal jobb név van talonban :)
csak megtetszett, gondoltam rákérdezek.
Lehet hogy csak én vagyok így vele vajdasági magyarként, hogy kiráz a hideg ha egy magyar ember olyan nevekben gondolkodik mint a Petar, Mirko, Marko, stb.
A Petar szláv formája a Péternek, ha már magyarok vagyunk, adjunk magyar neveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!