Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell megfőzni a krumpli...

Hogyan kell megfőzni a krumplit, répát, sütőtököt stb. , hogy ne menjenek ki a vitaminok?

Figyelt kérdés
Csak párolni szabad? Azaz kevés vízben fedő alatt főzni?
2008. okt. 18. 12:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Aha. Úgy bizony, kevés víz, fedő alatt párolni. :)

Jól tudod. Egyébként van aki megsüti hajában a krumplit és a sütőtököt. Állítólag úgy még egészségesebb. Én még nem próbáltam. Párolni szoktam mindig.

2008. okt. 18. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Meleg vízben teszed fel, mert így kevesebb idő alatt puhul meg, kevés vízzel, fedővel. Viszont hideg vízben mosod főzés előtt, mert a meleg víz oldja az ásványi anyagokat.
2008. okt. 18. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A sütőtököt sütőben süsd, mert ott édes marad. Nagyon finom. Vízben párolva gyorsabb, de nem olyan édes.

Krumplit, sárgarépát, céklát lehet alufóliába tekerni, sütőben sütni, és ha kész, csak a héjukat kell lehúzni. A legjobb módszer a vitaminok megtartására, bár tovább készülnek, mégsem macerásabb. Meg édesebb ízük marad-répa, sütőtök

2008. okt. 18. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!