Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megfelelő név a babócánknak?...

Megfelelő név a babócánknak? Nem túl komolytalan, vagy furcsa?

Figyelt kérdés

Én vagyok, aki ezt kérdezte: [link]

Tegnap este jött az isteni sugallat, amikor szokás szerint nevekkel poenkodtunk (sajnalom, egyszeruen mindig poenkodasba fullad a névválasztás!), hogy legyen Konrád Leó (Tehát Szeitz Konrád Leó.) (A poen vege az volt, hogy akkor lehet Conannak becezni, aki a leendő keresztapuka nagy kedvence)

De mondtam, hogy nekem tetszik ez a név, és a párom is mondta, hogy tényleg jó, úgyhogy egyenlőre ez marad. A kérdés, hogy ez szerintetek jó név?

2008. okt. 18. 11:17
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

ja, még annyi, hogy szerintem a leo jegkrem mar kiment a divatbol, szerintem a kovetkezo generácio mar nem nagyon emlekszik rá..vagy igen?

és szinte nincs olyan név, amit ne lehetne valahogy csufolni, ha a gyerekek csufolodni akarnak.

a konstantin egy nevnek jo lenne, de két nevet szeretnenk adni a manónknak.

2008. okt. 18. 12:03
 12/28 anonim ***** válasza:
79%

A Konrád sztem jó név, nem is mindennapos, de mivel elég különleges a vezetéknév is, én nem adnék második keresztnevet. A gyerek valszeg az elsőt fogja használni. Ráadásul nekem sem tetszik a Leó, mindig az a mese jut eszembe az oroszlánról, meg a régi jégkrém (a poharas). Feleslegesnek tartom ezzel "áldani" a gyereket.

Csak Konrádnak is elég ritka lesz, és a ritka vezetéknévvel együtt bőven elegendő. (és jól is hangzik)

2008. okt. 18. 12:10
 13/28 anonim ***** válasza:
71%

(Én vok aki írtam hogy állatnév a Leó.:))

A Leó helyett jó lenne más, nekem pl így tetszene hogy:

Szeitz Konrád Dániel

Szeitz Konrád Tamás

Szeitz Konrád Attila

vagy ha ragaszkodtok a Leóhoz akkor a Konrád helyett azt.

A Konrád az végülis jó a vezetéknévhez, és elég ritka ezért ha két nevet szeretnétek mindenképp a másiknak egy "hétköznapibb" névnek kellene lennie szerintem. Nekem úgy szimpibb lenne.

De ez tényleg a ti döntésetek kell hogy legyen.:)

2008. okt. 18. 12:25
 14/28 anonim ***** válasza:
71%
Előző vok még, az viszont tényleg igaz hogy manapság oly mindegy milyen nevet adsz a gyerekednek, ha csúfolni akarják ígyis-úgyis fogják.
2008. okt. 18. 12:27
 15/28 A kérdező kommentje:

A Tamás nekem is nagyon tetszik, csak az apukát is így hívják.

A Dánielen tegnap sokat tunodtem, viszont semmit nem penget meg, se pozitivan, se negativan.. :(

Gábor tetszett még. Szeitz Konrád Gábor? :D

2008. okt. 18. 12:33
 16/28 anonim ***** válasza:
54%
Nekem nagyon tetszik, főleg azért, mert a Leó csak 3 betű, így nem olyan hosszú a név még 2 keresztnévvel sem.ismerkedjetek, mondogassátok otthon magatoknak, próbáljátok becézni, és amikor úgy érzitek meg tudjátok szokni, azt válasszátok, és ne hallgassatok másra. Nálunk is volt aki leszólta a névválasztásunkat, mert nem szokványos, aztán 1-2 hónap múlva meg már azt mondta milyen szép név mégiscsak...
2008. okt. 18. 12:54
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik a Szeitz Konrád Gábor.:)
2008. okt. 18. 13:13
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik, szerintem illik a vezetéknévhez, és kimondva, leírva is az egész név olyan "egyben van". Szerintem NAGYON JÓ!
2008. okt. 18. 17:40
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem tök jó név:).Nem megszokott,különleges név.A becézés is klassz:).Ne hallgass másokra,olyan nevet válaszatok ami nektek tetszik!Én sem hallgattam senkire,a lányomat Míra Franciskának hívják pedig először senkinek sem tetszet a családból.Te hordod ki te vajudsz majd vele,úgyhogy te döntesz!Illetve a pároddal közösen.
2008. okt. 18. 18:02
 20/28 A kérdező kommentje:
köszi.. megpengettem ma a leendo keresztapunak, hát nagyon odavolt, borzasztoan tetszett neki :)
2008. okt. 18. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!