Miert nem erti meg baratnom, hogy attol mert nincs olben egesz nap, meg nagyon szeretem a babam?
Eleve miért kell mindenképpen valamelyikőtöknek nyertesként kijönnie ebből?
Mindketten a saját módszereteket tartjátok jónak, a másikét lenézitek, kritizáljátok.
Minden gyerek más, minden szülő is különböző. Az én lányom is nagyon nyugodt volt, egyedül is elszórakoztatta magát, bárkivel szívesen elvolt, és van a mai napig. Ő is átaludta az éjszakákat 8 hetes korától (10-11 óra alvás).
Ettől függetlenül tudom,hogy mázlim van. Más gyerekével nem ilyen lenne nekem sem. Toleránsabbnak kellene lennie egymással és elhinni, hogy ami az egyik embernek beválik, az a másiknak nem. Ezt pedig tiszteletben tartani.
A férjem horkol, melegben és csendben alszik jól. Én fagypontig nem zárom az ablakokat éjjel, az elalváshoz pedig kell a tévé. Szerinted valamelyikünk jobb vagy ügyesebb alvó? Mások vagyunk, fordítva egyikünknek se lenne kényelmes.
Inkább tedd össze a két kezed, hogy ilyen a babád. Tudod nem m8ndig "elkapatás" kérdése,hogy ölbebaba lesz-e vagy sem. Minden gyerek más, van amelyikek több közelség és babusgatás kell, nem csak akkor sír ha éhes,álmos stb. És általában azért szoptatni első hetekben nagyobb nyűg,mint a tápszerezés. Táptól 3 órát hallgat mert jól lakik. Szoptatni első időkben van,hogy 20 percenként kell, míg nem áll be rendesen a tejtermelés. Sok szopis baba a cumit nem fogadja el egyáltalán(kislányom sem) így az megint kiesett megnyugtatásként.
Veszekedés mindenhol van, a védőnőt inkább nem minősíteném,hogy így pletykál (amúgy a helyedben kíváncsi lennék rólad miket mond a hátad mögött). Én nem mondanám,hogy egyikőtök "jobb" anya mint a másik,egyszerűen csak másak a babáitok. Remélem kérdező lesz még gyereked, és ha esetleg nem egy ugyanilyen végtelenül nyugodtat kapsz másodjára visszaolvasod a kérdesedet.
Azta! Te tényleg barátnőnek nevezed magad?
A fiam szintén ilyen nyugodt természetű volt, mint a te babád, aztán a lányom már nem. Pedig hidd el, ugyanazt tettem vele is, mint a másikkal. Már nagyobbak, de a természetük megmaradt.
A védőnő barátnőt pedig szívesen jelenteném a feletteseinek. Erősen szegi a szabályokat, egy ilyen munkakör nem neki való!
Szerintem mind a ketten tök jó anyák vagytok. És ezt abból gondolom, mert nekem 2 fiam van. Az első egy olyan igazi kis áldott jó baba volt, mint a te lányod. Simán tudtam mellette bármit csinálni. A második fiacskám viszont pont az ellenkezője. Sokkal nyűgösebb, sokkal vehemensebb. Kiskora óta az az igazi többemberes baba, pedig mindent ugyan úgy csinálok vele, mint a naggyal tettem. A légkör is abszolút nyugodt. Talán még nyugodtabb is, mint a nagynál volt.
Az meg, hogy éppen összekapott a barátnőd a férjével... na bumm. Én is van, hogy csak úgy összekapok valamib a férjemmel, mert épp baromi rossz napom van, mert a gyerek óránként kelt éjjel.
Amúgy ha őszintén belenézek a tükörbe... amikor csak a nagy volt, teljesen úgy vélekedtem, mint te. Hogy a gyerek mellett mindenz lehet. Hogy én vagyok a világ legfa...bb anyukája, stb. Aztán jött a második fiam, és akkora pofont kaptam az élettől az arcoskodásért, hogy a mai napig dörgölöm a helyét.
Szóval száz szónak is egy a vége: Minden baba más jellegű ellátást igényel. És nem attól lesz valaki jó anya, hogy patika a lakás, minden nap van főtt kaja, stb, hanem hogy erején felül megtesz mindent, hogy a gyereke a legmegfelelőbben fejlődjön.
Úgyhogy szerintem mind a ketten ugyan olyan jó szülők vagytok.
Jah, és csak offként... oké, hogy a védőnő a barátnőd, de ettől függetlenül igencsak gusztustalan dolog tőle, hogy más anyukákat kibeszél a hátuk mögött. Gondolod, hogy egy másik barátnőjével nem azt tárgyalja ki hogy te mit csinálsz rosszul szerinte? De persze ez csak egy költői kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!