Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Olyan buntudat...

Mit tegyek? Olyan buntudat gyotor!

Figyelt kérdés
Ma reggel ki akartam vinni a 3 honapos babamat a konyhaba, hogy ott legyen velunk amig reggelizunk. Minden nap beteszem a hordozojaba, mert kint szokott lenni velem amig fozok. Ma rosszul fogtam meg, felnyilt a fogokaja, megijedtem, ivbe fordult a hordozo es kiesett a babam. Kb 20 cm magasrol. Felsirt, nagyon megijedtunk, rohantunk az ugyeletre. Nincs baja. Hogy lehettem ennyire felelotlen?? Mi lett volna, ha komolyabb baja esik? Annyira sirtam, hogy majdnem elhanytam magam, a ferjem pedig csak veszekedett velem, hogyha valami baja lesz, kinyir. Perszd, nem komolyan mondta. A kocsiban hozzam se szolt, padlogazzal vezetett, mindenkit elozott, akit lehetett. Az asszisztens azzal viccelodott, hogy nagyobbat is fog meg esni. Szerintem ez baromira nem vicces, mi van, ha betorik a koponyaja vagy fogyatekos lesz? Azota, ha hozzaerek, eszembe jut a reggeli eset es felek,hogy leejtem. Folyamatosan mondom neki, hogy remelem egyszer megbocsat es nem haragszik. O meg csak mosolyog, mintha mi sem tortent volna. Felelotlen, szar anyanak erzem magam pedig mindig probalok neki mindent megadni,amit lehet - sok szeretetet, figyelmet. A ferjem miota hazajottunk, elegge kimert velem. Azt mondja, felelotlen voltam es kapkodtam. Es, hogy adjunk halat amiert nagyobb baja nem lett. :(( Azt is mondta, hogy sokszor magamat helyezem eloterbe pl mikor ejszaka felsir a babank es hirtelen nem tudom, ki vagyok, mi vagyok es morgok, hogy fel kell kelni. Aztan megmosom az arcom, megyek es megetetem. Lelkifurdalasom van nagyon :((
2017. júl. 13. 21:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért a pánikba esős magyarázat max. addig állta volna meg a helyét, míg el nem jutunk addig, hogy még este is kimért, meg megjegyzéseket tesz és őt okolja, hogy még szarabbul érezze magát. Reggelinél történt az eset, a gyereknek semmi baja nem lett. Az egésznapos viselkedésére nem ok a pánik!
2017. júl. 14. 00:11
 12/28 anonim ***** válasza:
26%
Termeszetesen nem ok arra hogy este is igy viselkedett,nem volt szep tole. De nezzunk magunkba es gondolkozzunk el hogy mi mindig mindent tokeletesen reagaltunk le, es soha semmit nem bantunk meg? Na ugye..
2017. júl. 14. 01:46
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

8 hos volt a 3.!gyerek mikor reggel az apjara hagytam a szobaban 2 percre.

Alig,hogy kijottem egy hatalmas puffanas es orditas.

Akkor meg kanapen aludtunk,a gyerek atteset a karfan,elkapta a dohanyzo asztal sarkat,majd fejjel a jarolapra esett es kiterult.

Ossze vissza verte a fejet.csupa lila folt lett.

Az apja egy pillanatra csukta vissza a szemet.

Nem oltem meg....még 😂

Ne aggodj,tenyleg fogeg oriasiakat esni.

Velem tegnap itt volt a konyhaban,epp a jatekokat szedtem ossze a foldrol,mikor fenekre huppant,es orditott.lovesem sem volt mit csinalt,kesobb vettem eszre,hogy csunyan odacsukta a szekrenyajtohoz az egyik ujjat.

De sorolhatnam meg,hogy milyen balesetei voltak mikor ott voltunk mellette....hajjaj.eleg eleven kolyok 😁😁

A ferjed viszont baromira nem jol reagalt.....

2017. júl. 14. 06:31
 14/28 babyboom567 ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Az én gyerekem pont így esett ki a hordozóból ,a történet felét én is írhattam volna.

Viszont mikor a férjem hazaért,ő nyugtatott engem,nem bántott.És mondjuk minket bent tartottak megfigyelésre 3 napig,mert ez a protokoll.Akkor még 4 másik gyerek volt bent aki innen-onnan esett le.

Mi szoktunk viccelődni,hogy na egyetemre már nem kell gyűjteni:)))))

A férjed meg egy bunkó.Nálunk az éjszakai kelés úgy van,hogy odateszem a vizet melegedni, addig pisilek arcot mosok,ezalatt a férjem felveszi a babát,és átviszi a mi szobánkba,megcsinálom a tápot,addig a férjem az ölében tartja.És ez kérés nélkül van így, pedig ő dolgozik.

2017. júl. 14. 07:03
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Uramatyám, miféle embernek szültél te gyereket? :/

Pár kérdés mindenféle sértés nélkül:

Mindig ilyen szolgalelkű voltál?

Mindig lehetett téged manipulálni?

A férjed mióta teszi rád az összes felelősséget ahelyett, hogy oldaná benned a feszültséget?

Gondolkozz el ezeken.

2017. júl. 14. 08:10
 16/28 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Azt mondta,nem haragudott ram, csak nagyon megijedt, mert arccal elore esett a babank. Hiaba magyaraztam neki, hogy veletlen volt, akkor, abban a helyzetben ez nem erdekelte,csak a gyerek. Felhivtuk a vedonot is, gyorsan osszepakoltam a cuccainkat es szaladtunk be a korhazba mert nekunk is azt mondta, hogy 3 napig bent tartanak minket megfigyelesen. Jo lett volna, ha engem is megnyugtat a ferjem, de aki ideges, az nem tudja a masikat nyugtatni. Kerlek titeket, ne bantsatok. Hirtelen rosszul reagalt egy borzaszto szituacional. De egyebkent ket helyen dolgozik, nagyon szeret minket es o is felkel ejszaka is a picurhoz, mi is pont ugy csinaljuk az ejszakai kelest,mint ti. Reggeli utan ki akartunk menni a kertbe, hat ugyelet lett a vege. A korhazban mar o is megsimogatta az arcom, megnyugtatott, bar ez akkor tenyleg rosszul esett. En tudom, hogy jo embernek szultem gyereket, mert pl mikor hazajottunk a korhazbol akkor is en ket hetig rottyon voltam, segitseg nulla, o csinalt mindent. Mai napig nagyon szeretjuk egymast egyszeruen csak annyira fontos neki a lanya, hogy hirtelen a legrosszabb forgatokonyvet latta maga elott.
2017. júl. 14. 09:14
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg lesznek még esések. De ha ott vagy mellette és ki tudod iktatni a veszélyes helyzeteket akkor nem lesz gond. Értem ezalatt azt, hogy biztos vagyok benne, hogy nem hagyod ott a kanapén egyedül vagy rakod ki az erkélyre úgy, hogy nem vagytok ott. Ugye nem? Látod.

De balesetek lesznek. Elkezd majd forogni, annyiszor fogja beütni a buksiját a hátra fordulás közben, hogy sziszegsz egész nap. Hiába vagy mellette, lesz olyan, hogy a szőnyegen játszik, a hátára akar fordulni és koppan a kobak. Pedig szőnyegen van. Nálunk is voltak sírások és még lesznek is, mert lassan majd járni kezd és ott is meg kell tanulnia, hogy hogy kell "esni".

Vigyázz rá, vigyázz, hogy a közelébe ne legyen veszélyes tárgy, ne tompítson szekrény sarokkal stb. De ezt Te is tudod.

Nemrég esett meg velünk is, hogy párom pelenkázás után a francia ágyon hagyta a fiúnkat. Csak kidobott valamit a szemetesbe. Mintha a valós idő és a baba ideje között 100 szoros különbség lenne, legurult az ágyról. Szerencse, hogy szőnyegre esett és "csodaszépen" olyan pózban, hogy nem lett baja csak az ijedtség. Nem is volt magas az ágy. Zakatolt a szívünk, hihetetlen bűntudatot éreztünk mi is. Szerencsére nem ütötte be magát, lila foltja sem lett és bár én váltig állítottam, hogy lehet akár belső vérzése is, nem volt.

Vigyázni kell. És tényleg nem vagy rossz anya. Különben nem foglalkoznál ezzel, nem vitted volna orvoshoz, nem óvnád most még jobban. Mindenkivel megesik szerintem ez. Bármennyire nem akarjuk.

2017. júl. 14. 10:49
 18/28 anonim ***** válasza:
45%

Én megértem a párod reakcióját. Én is hajlamos vagyok így reagálni pánikhelyzetben. Mindenkire máshogyan hat egy ilyen eset.

Ettől nem leszel szar anya, a párod meg nem szorul bocsánatra, mind a ketten megijedtetek. Igaza van a párodnak, nyugodjatok meg és adjatok hálát. Ez így alakult sajnos vagy éppen szerencsére (a gyereknek nem lett baja)

2017. júl. 14. 11:24
 19/28 anonim ***** válasza:

Oké, hogy a férjed megijedt, de ez akkor is túlzás.

Egyszer mikor a nagyfiam 1,5 éves volt, lementünk előre a kocsihoz, hogy apa be tudja fújni a szobában az ablak fölötti falat savoval, ne azt kelljen szagolnunk. Mikor végzett megcsörrent a telefonja, így a savot csak letette a radiátor tetejére, hogy felveszi a telefont, aztan kiviszi. Na aztan a nagy telefonálásban mégiscsak ott felejtette. Ahogy hazaértünk a fiam rohant be a szobába, mi pakoltuk ki a bevásárlást. 1 perc múlva nagy üvöltés... a gyerek belespriccelt a szemébe.

Megijedtünk nagyon, azonnal mostuk ki a gyerek szemét. Közben elhagyta a szám, hogy hogy lehet ekkora balf..., hogy otthagyja. Azonnal rohantunk a kórházba a szemészetre. Addigra már megöleltem a párom, lehoggadtam. Mondjuk akkor olyan idegbeteg volt, hohy mondta, hogy most ne szeressem, mert nagyon haragszik magára. Szerencsére baj nem lett, kimosták azért a fiam szemét, meg kapott nyugtató szemcseppet, de ennyi. Én bocsánatot kértem, hogy leoltottam. Nem szándékosan hagyta ott, szegénykémnek nagyon lelkiismeret furdalása volt.

Sajnos az ilyen balesetek akaratlanul is előfordulnak, mi szülők sem vagyink tévedhetetlenek.

Ő napokig azon kattogott, hogy mi lett volna, ha a gyerek megvakul. Neki is csak azt tudtam mondani, mint neked most: De nem lett nagy baj. A baleset előfordul. Legközelebb jobban vigyázunk majd.

Fel a fejjel, nem lett baj, legközelebb meg majd jobban vigyázol. És kétséged se legyen arról, hogy te egy szuper anya vagy. ❤

2017. júl. 14. 12:29
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

#19 vagyok megint.

Bocsi, nem olvastam a kommenteket csak addig, hogy a férjed duzzogott. Utólag olvastam, hogy aztán mehnyugodott.

Így az ő része is érthető. Persze, hogy megijedt. Olyankor az ember mond ezt azt. A lényeg, hogy meg tudtátok beszélni.

Minden jót nektek!

2017. júl. 14. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!