Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos kisfiam még mindig...

5 hónapos kisfiam még mindig kb. havi 1 kg-kat hizik.4070 grammal született, most volt 5 hónaposan 9100 gramm és 70 cm. Meddig hizik még ennyiket?

Figyelt kérdés
Mondjuk a dokinénink szerint nem kövér,hanem erős gyermek.Csak hát a környezetemben már mindenki mondja,hogy milyen nagy,kövér és eléggé idegesitő már.
2010. máj. 21. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ne aggodj, mikor mar sokat fog mozogni akor nem fog havi 1 kilokat hizni. Biztosan mindig is nagyobb lesz az atlagnal, de idegesitsen mas mit gondol vagy mit mond. A kisfiam 3,4 kiloval szuletett, o 6 hosan volt 9 kilo, aztan egyre kevesebbeket hizott havonta, igaz, o nagyon rosszul eszik is, de most 20 hosan 12,5 kilo, tehat nem koverebb az atlagnal. Nekem az a velemenyem, az a legfontosabb, hogy a baba egeszseges, kieggyensulyozott legyen, es ha megfelolen is taplalkozik, akor nincs ok aggodalomra. Gondolom a szulei sem kicsik a babanak, ugye? Ez genetikai adottsag is, ki mekkora mar babakent is.

Minden jot!

2010. máj. 21. 14:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Bocs a hibakert, azt akartam irni hogy NE idegesitsen mas mit mond a babadrol.
2010. máj. 21. 14:54
 3/9 anonim ***** válasza:

a mi kisfiunk 4200 grammal született a 38.héten, most lesz 23.-án 7 hónapos és 9 kg. meg 75 cm.anyatejes+hozzátáplált.

mondjuk így kimondva hogy 5 hónaposan 9 kg lehet soknak tűnik, de majd alábhagy a hízás, ha kúszni-mászni fog. ne aggódj.

anyatejes vagy tápszeres?

2010. máj. 21. 14:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell aggódni, ha többet mozog és idősebb lesz nem fog ennyire hízni. Kisfiam is elég nagy, 6 hónaposan 9100 gramm és 74 cm volt. Akkor leállt neki a havi 1 kg-os növekedése. Mióta főzeléket és gyümölcsöt is kap enni és sokat forgolódik és próbálkozik a mászással, lelassult a növekedése szerencsére. Én örülök is neki, mert a hátam már nagyon fáj a cipeléstől és neki is jobb ha lassít egy kicsit.
2010. máj. 21. 15:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,sajnos már tápszeres csak.Most 1 hete megkezdtük a hozzátáplálást doki javaslatára,hátha akkor nem hizik majd ennyit cimszóval.Én is ebben bizom,hogyha elkezd majd mászni,menni akkor nem fog ennyiket hizni.
2010. máj. 21. 15:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiam 2850grammal született és az első 5 hónapban ő is szinte mindig 1kg-t hízott. Aztán ez a folyamat leállt az most. Nála amúgy már régebben kezdtük a hozzátáplálást, de amióta tényleg megfordul, elmászik a játszószőnyegről, egész nap izeg-mozog, nem hízott annyit. Most 8kg. A doktornéni soha nem mondta, hogy kövér lenne. A környezetedben a "jóakarókkal" meg ne foglalkozz. Főleg addig, amíg az orvos se mond semmi rosszat!
2010. máj. 21. 16:18
 7/9 anonim ***** válasza:
2010. máj. 21. 16:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem gond, az én fiamat meg mindig soványozza a védőnő. Tudod, mi a vicces? Neked azt mondták, kezd el a hozzátáplálást, hogy ne hízzon annyira,nekünk meg azt, hogy kezdjem el, hogy jobban hízzon. :-)
2010. máj. 21. 21:42
 9/9 anonim ***** válasza:
enyém 1 hét múlva lesz 4 hónapos és 7500 g, 2950g-mal született 37 hétre. engem is nagyon idegesít, hogy mindenki azt mondja mekkora gyerek, védőnő állandóan azért nyúz, hogy ne adjak neki ennyit enni, de hát ezt nem lehet megtenni, hogyan értetném meg vele? Én már most elkezdtem a hozzátáplálást, bízom én is benne, hogy kicsit csökken a súlygyarapodás, meg ha mozog még jobban. Én azzal vígasztalom magam, legalább erős gyerek, erős a szervezete is, nehezebben lesz beteg, és különben mi a férjemmel sem panaszkodhatunk... :-)
2010. máj. 21. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!