Kisfiam nem kúszik, nem mászik, hanem gördül. Fog egyáltalán kúszni? Így is mindent elér, amit akar.
Lassan 8 hónapos. A tengelye körül forog, de esze ágában sincs előre elindulni. Hiába teszek kicsit messzebbre csörgőt, színes játékot, cumit, akkor sem. Inkább hátra vágja magát, majd vissza, s addig-addig korrigálja a visszaérkést a talajra, míg centiket előre nem megy, s eléri, amit akar.
Korábban a puha játszószőnyegen még ennél is könnyebb megoldást talált:maga alá gyűrte a szőnyeget, így a másik végén lévő dolgok is a kezébe kerültek.
Ismerőseim babái mind olyan ügyesen kotornak már... Az én kicsim is 12 mp alatt a nappaliból az étkezőasztal alatt van:-)Csak gurulva ér oda.
De ami biztat, hogy két dologban meg Ő tűnik ki a többiek közül: a folyamatos beszélőkéjével és a kitartásával (mindent szemügyrevesz, forgat, vizsgál, hosszú percekeig, s van, hogy fél órán keresztül a csörgő kül. pontjait fedezi fel), hisz a többiek már rég elhajítják a játékokat, ő meg kb. azt nézi, hogy lehetne szétszedni:-)
Fog egyáltalán kúszni? Van okom aggódni?Hasonló tapasztalatok?
Az enyém 8 és fél hónapos, forog, körbe-körbe a tengelye körül is, kúszni csak akkor kúszik előre, ha pár centire van tőle valami, ha messze, akkor meg sem próbálja. Meg egy-két hete hátrafelé mászik, először naponta 1-szer, kétszer, ma már vagy négyszer láttam hátrafelé mászni (tök viccesen csinálja: először egyenként hátrarakja a lábait, utánna a fenekét hátratolja, utánna a kezeit egyenként szintén hátra :) ). Elvileg pár hét múlva előre is fog. Ja, meg időnként megemeli a hasát meg a fenekét egyszerre. Szerintem lusti egy kicsit. Felállni nem állt még, nem nagyon tud mibe felkapaszkodni.
Egyébként ő is szeret elbíbelődni. Dumálgat is a maga módján, kemény kötésű könyvet nézeget.
Szia
Az én lányom 8 hónaposan kezdett el kúszni. Igazából egyszer csak kiszúrt magának egy játékot és elindult:-)))
Nyugi, bármikor elkezdhet kúszni. Lehet hogy nem érdekli és azért nem csinálja.
Ne aggódj!
Szép napot kívánok!
Enyém is gurulva közlekedett! :))
De aztán rájött, hogy mászva gyorsabb. (Kúszott is, de csak max egy hétig, aztán már mászott.)
Az én gyerekem 10 hónaposan kezdett el kúszni - mászni hátrafele, ez 2 hete volt. Azóta is csak hátrafele megy, de mostmár nem aggódom:)
Addig mindent pont úgy közelített meg, ahogy te írtad :)
Sőt, még most is olyan bonyolultan közelíti meg a játékokat. Esküszöm, odamászni egyszerűbb lenne... :)
Merthogy előre még nem megy, de előbb - utóbb csak elindul előre is.. :)
A beszélőkéje szintén nagyon jó :)
Üdv
Enyém is gurulva közlekedett! :))
De aztán rájött, hogy mászva gyorsabb. (Kúszott is, de csak max egy hétig, aztán már mászott.)
Kedves 11.16-os és 12.42-es!
Jó úton haladtok. Most olvastam egy cikket:elvileg ezek után jön a kúszás előre, majd a mászás, ülés, állás. Most már én is jobb kedvű lettem.
És köszönöm azok válaszát, akik már nyugodtak, hiszen túl vannak a nehezén, pedig ugyanígy mozgott a babájuk, mint a miénk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!