Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam nem kúszik, nem...

Kisfiam nem kúszik, nem mászik, hanem gördül. Fog egyáltalán kúszni? Így is mindent elér, amit akar.

Figyelt kérdés

Lassan 8 hónapos. A tengelye körül forog, de esze ágában sincs előre elindulni. Hiába teszek kicsit messzebbre csörgőt, színes játékot, cumit, akkor sem. Inkább hátra vágja magát, majd vissza, s addig-addig korrigálja a visszaérkést a talajra, míg centiket előre nem megy, s eléri, amit akar.

Korábban a puha játszószőnyegen még ennél is könnyebb megoldást talált:maga alá gyűrte a szőnyeget, így a másik végén lévő dolgok is a kezébe kerültek.

Ismerőseim babái mind olyan ügyesen kotornak már... Az én kicsim is 12 mp alatt a nappaliból az étkezőasztal alatt van:-)Csak gurulva ér oda.

De ami biztat, hogy két dologban meg Ő tűnik ki a többiek közül: a folyamatos beszélőkéjével és a kitartásával (mindent szemügyrevesz, forgat, vizsgál, hosszú percekeig, s van, hogy fél órán keresztül a csörgő kül. pontjait fedezi fel), hisz a többiek már rég elhajítják a játékokat, ő meg kb. azt nézi, hogy lehetne szétszedni:-)

Fog egyáltalán kúszni? Van okom aggódni?Hasonló tapasztalatok?

2010. máj. 20. 11:04
 1/9 anonim ***** válasza:
ezt lehetne naponta gyakorolni: Ő hason, te a kezeddel kitámasztod a talpát, ettől ő megpróbálja elrúgni magát és már kúszik is. Persze olyan felületen ami kemény s nem csúszós.
2010. máj. 20. 11:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Barátnőm lánya is görgött:) aztán mászott, ő is görgött kúszás helyett. Fiam 7-9 hóig kúszott, kicsi kommandósként, 10 hósan kezdett mászni. Ugy kezdte, hogy kivittem a kertbe, furcsa volt a tenyere alatt a rövidre nyirt fű, már mászott is:)ha jobb idő lesz, próbáld ki:)
2010. máj. 20. 11:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Biztosan fog, legalábbbis remélem, mert fiam ugyanezeket csinálja. A szőnyegen már kivettem alóla aplédet, mert profin begyűjtött mindent úgy, h magához húzta. Ha valami épp egy kicsivel van messzebb az orra előtt, akkor forgolódik, nyújtózkodik, és eléri. Ha messzebb van, akkor vagy kiabál vele, vagy feladja. Szerintem egyrészt meg kell eléggé erősödniük (hát, karok, lábak), másrészt a fejükben össze kell h álljon a dolog, hogy mit kell tenni azért, h előre jussanak. A forgást két nap alatt tanulta meg babám hat hónaposan. Szerintem a mászással is ez lesz. (7 hós múlt)
2010. máj. 20. 11:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Az enyém 8 és fél hónapos, forog, körbe-körbe a tengelye körül is, kúszni csak akkor kúszik előre, ha pár centire van tőle valami, ha messze, akkor meg sem próbálja. Meg egy-két hete hátrafelé mászik, először naponta 1-szer, kétszer, ma már vagy négyszer láttam hátrafelé mászni (tök viccesen csinálja: először egyenként hátrarakja a lábait, utánna a fenekét hátratolja, utánna a kezeit egyenként szintén hátra :) ). Elvileg pár hét múlva előre is fog. Ja, meg időnként megemeli a hasát meg a fenekét egyszerre. Szerintem lusti egy kicsit. Felállni nem állt még, nem nagyon tud mibe felkapaszkodni.

Egyébként ő is szeret elbíbelődni. Dumálgat is a maga módján, kemény kötésű könyvet nézeget.

2010. máj. 20. 11:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia

Az én lányom 8 hónaposan kezdett el kúszni. Igazából egyszer csak kiszúrt magának egy játékot és elindult:-)))

Nyugi, bármikor elkezdhet kúszni. Lehet hogy nem érdekli és azért nem csinálja.

Ne aggódj!

Szép napot kívánok!

2010. máj. 20. 11:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Enyém is gurulva közlekedett! :))

De aztán rájött, hogy mászva gyorsabb. (Kúszott is, de csak max egy hétig, aztán már mászott.)

2010. máj. 20. 12:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem 10 hónaposan kezdett el kúszni - mászni hátrafele, ez 2 hete volt. Azóta is csak hátrafele megy, de mostmár nem aggódom:)

Addig mindent pont úgy közelített meg, ahogy te írtad :)

Sőt, még most is olyan bonyolultan közelíti meg a játékokat. Esküszöm, odamászni egyszerűbb lenne... :)

Merthogy előre még nem megy, de előbb - utóbb csak elindul előre is.. :)

A beszélőkéje szintén nagyon jó :)

Üdv

2010. máj. 20. 12:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Enyém is gurulva közlekedett! :))

De aztán rájött, hogy mászva gyorsabb. (Kúszott is, de csak max egy hétig, aztán már mászott.)

2010. máj. 20. 12:47
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedves 11.16-os és 12.42-es!

Jó úton haladtok. Most olvastam egy cikket:elvileg ezek után jön a kúszás előre, majd a mászás, ülés, állás. Most már én is jobb kedvű lettem.

És köszönöm azok válaszát, akik már nyugodtak, hiszen túl vannak a nehezén, pedig ugyanígy mozgott a babájuk, mint a miénk!

2010. máj. 20. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!