Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tudok tenni? Mivel tudom...

Mit tudok tenni? Mivel tudom kezelni a babám zsiros fülét? Mit tudtok tanácsolni hogyan kezeljem a fülét?

Figyelt kérdés
2 hónapos lesz a babám pár nap múlva és észrevettem hogy mindkét füle zsiros, de viszont nem merek belenyúlni.
2010. máj. 20. 07:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne használj fülpiszkálót, még babáknak való biztonságit sem, mert visszanyomod a fülzsírt.Én nedves törlővel egyszerűen ki szoktam törölgetni.Ha nem extrém mennyiségű, nem büdös, akkor semmi baj, természetes tisztulás.

/Z/

2010. máj. 20. 08:17
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan már! Miért ne használna babáknak való piszkálót? 1 hós kora óta használom. Nyugodtan használd. Semmi baja nem lesz tőle. Miért nyomnád vissza a zsírt? Hisz ezzel nem is tudsz nyak a nyílásba törölni. A kicsik kagylója is detto a miénkel. Mi se töröljük ki magunknak mert visszanyomjuk? ZZZZZZZZZZZZ
2010. máj. 20. 08:55
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is használok biztonságit fültisztítót. Csak nem nyomom bele a hallójáratba. Körbe törölgetem a fülcimpáján, meg a járat körül, ahol látom, hogy van valami.
2010. máj. 20. 09:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Nedves kendő mellett voksolok. Nekünk főorvos mondta a kórházba hogy felejtsem el a piszkát.
2010. máj. 20. 09:24
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

Hát pedig füll-orr-gégészt még sose láttam, aki javasolta volna a fülpiszka használatát, sőt...

Nedves törlővel kitisztitom a kagylót, ha már odáig kijött a fülzsir. Annak kijövetelét pedig lehet segiteni, a gyerekorvos szerint egy csepp olaj néha a fülbe és kész (praktikusan pl. Vigantol, mert az úgyis van otthon kisgyerek mellett...).

A füll-orr-gégész szerint csepegtetni se javasolt, egyszerűen hagyni kell, hogy magától kitisztuljon és a kagylóból kitörölgetni.

2010. máj. 20. 09:36
 6/11 anonim ***** válasza:
6 hónapos koráig használtam baba fülpiszkálót b. egyszer beteg lett megfázott bevittem a kórházba kivizsgálták elküldték fülészetre is a doki egy nagy adag becsomózott fülzsírt szedett ki a füléből és jol megszidott..én meg majd el süllyedtem..inkább ne használjátok...
2010. máj. 20. 10:30
 7/11 anonim ***** válasza:

Másodiknak első vagyok!Akkor használd nyugodtan továbbra is, de ne csodálkozz, ha úgy jársz, ahogy az egyik válaszoló.Én sem magamtól találtam, ki, hogy nem ajánlatos használni.

/Z/

2010. máj. 20. 13:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Kedves ötödik senki nem írta, hogy orvos javasolta volna
2010. máj. 20. 17:59
 9/11 anonim ***** válasza:

"Hát pedig füll-orr-gégészt még sose láttam, aki javasolta volna a fülpiszka használatát, sőt... "

Ezzel a mondattal arra céloztam, hogy a szakemberek nem javasolják, és ezt érdemes szem előtt tartani, hiszen bizonyára oka van ennek és ők tudják is, hogy miért nem javasolják.

Elnézést a többiektől, vannak nehezebb felfogású embertársak, akik kedvéért már nem szabad mögöttes tartalmú mondatokat irni, tehát az ő kedvükért indokolt volt a magyarázat. Mégegyszer elnézést.

2010. máj. 21. 08:10
 10/11 A kérdező kommentje:

Na olvastam a hozzászólásokat és eléggé eltérőek és azt is látom hogy nagyon elinditottam ezzel a kérdésemmel egymás közti lavinát, amiért elnézést kérek. Azt hiszem hogy a fülpiszka mellett mégsem maradnék, az lehet mégsem lenne jó ilyen kicsi babának.

Az eddigi javaslatokat egyébként köszönöm!!

2010. máj. 21. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!