Sokadik neves kérdés. Neked tetszik, adnád?
Villő tetszik, Emőke nem.
Nekünk Mirtillünk van :)
Villő,Kincső,Csenge tetszenek
Emőke nem
Szerintem szép mindkettő, de együtt sok, vezetéknévtől függene. A kettő közül a Villő a divatosabb (az Enikő meg pláne).
(Off: Egy magyar eredetű vagy legalább ide kötődő, régóta meghonosodott név szerintem a nagyvilágot nézve sokkal különlegesebb, mint egy "nemzetközi", ami csak itthon tűnik annak. Egyébként izgalmas a sokszínűség, én is érdeklődve figyelem a trendeket :), de a hagyományőrzés talán komolyabb és ezért örvendetesebb szempont, mint az hogy ismeretlen nyugatiak mennyire boldogulnak majd a kimondásával - szerintem megoldják -, ha a gyerek a szűlők várakozása szerint majd elmegy nekik dolgozni.)
Én is a hagyományosabb, Magyarországon elterjedtebb neveket szeretem, de ezek nem tetszenek, ráadásul a Villő nagyon divatnév is lett.
Az Emőke nem rossz, de én valahogy nem szeretem a becéző neveket, valahogy komolytalannak hatnak számomra.
Viszont az itt említett Enikő tetszik.
A sokak által említett Enikő valóban szép, és tetszik is, de én azt látom -legalábbis a környezetemben- hogy egyre jobban divat név (lesz), ezért én azt nem adom.
Én is úgy gondolom a Villő kissé kimért, férfiasan hat, de nekem tetszik.
Viszont nem gondoltam, hogy többen írjak majd, hogy ne adjam a kettőt együtt, mert úgy gáz...
Emőke szép, a Villőtől kiráz a hideg. Max. akkor adnám a lányomnak, ha fegyvert tartanának a fejemhez.
A két név nem illik össze, nem hangzanak jól egymás mellett. Mond ki hangosan, pl. Szabó Emőke Villő. Hát, nagyon nem!
Mindkettő szép, a Villőt adnám, Emőkét nem.
Együtt sztm is sok és nem is illenek egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!