Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes beadatni az agyhártyag...

Érdemes beadatni az agyhártyagyulladás elleni oltást 1 évesnek?

Figyelt kérdés
Sokat beadatjátok? És mennyibe kerül?
2010. máj. 19. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is pont ezen filózok... Kíváncsian várom én is a válaszokat.

Mondjuk én írtam egy netes szakértőnek, aki szerint a prevenar sokkal fontosabb ennél, mert ez a típusú agyhártyagyulladás a nyugat - európai országokban okoz problémát. Ezzel mondjuk nem lettem előrébb, de én inkább a beadás felé hajlok.

2010. máj. 19. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Én beadatom neki, igaz, csak 1 éves kora után, a doki javasolta így.

Azt mondta, hogy még 1 éves kora előtt váltsam ki a receptet, mert így olcsóbb, aztán őrizzem otthon, amíg be nem adjuk, 1 éves kora után.

Kiváltottam, 2203Ft volt, nálunk 2ezer Ft a beadás díja.

Én a kötelezőkön kívül csak ezt meg a Prevenart választottam, a többit nem adattam/adatom be.

2010. máj. 19. 11:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez a meningococcus, ugye? Azt én beadattam a gyermekorvos javaslatára, de mivel a kiváltás pillanatában már elmúltunk egy évesek, így nekem olyan 4000 Ft körül volt az ára. Mellékhatása nem volt.
2010. máj. 19. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is beadattam mindkét gyerekemnek. Ez a betegség sajnos nagyon súlyos, halálos is lehet, nem érdemes kockáztatni.

A kisebbik lányomnak már 7 hónaposan beadattam az első részletet, a védőnő javaslatára és a doki is egyetértett, mivel a nagyobb tesó ovis, és akármit hazahozhat a közösségből.

2010. máj. 19. 12:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem múlt hónapban kapta meg a lányom, nálunk állja az önkormányzat, szóval itt ingyen van. Azért adattuk be, mert a védőnő mondta hogy hosszú távú védettséget ad.
2010. máj. 19. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!