Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 napos a kislányom, és már...

11 napos a kislányom, és már most úgy alszik el ha ringatjuk a kezünkben, hogy szoktassam le erről?

Figyelt kérdés
Napközben olyan szépen elalszik,etetés után nincs vele gond,de éjszaka csak a kezünkben ringatva alszik el,amint leteszem,egyből sir szegény.Biztosan mi is felkaptuk,első babánk,de még időben szeretném le szokatni erről.Köszönöm előre is ha tudtok segiteni.
2010. máj. 19. 06:56
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Én a helyedben nem foglalkoznék ezzel! Sőt! Gondolj bele, 9 hónapos koráig védett, sötét, meleg helyen volt. Ő még nagyon pici, szüksége van a testmelegségre a közelségedre. Ne hallgass azokra, akik állandóan azt hajtják, hogy elkapatod! Na és mi lesz, ha igen?! A te problémád, majd megoldod. 2-3 év múlva te lennél a világon a legboldogabb, ha sűrűbben hozzád bújna a gyereked. Mindennek megvan a maga ideje! Most annak, hogy ölelgesd, kényeztesd! Képzeld magad a helyzetébe! Az én kislányom 6 hónapos, de este legtöbbször hordozókendőben alszik el, napközben már néha-néha egyedül. Hallgass az ösztöneitekre és az anyai szívre! Eljárt az idő már az ilyen rémiszgetések felett! Gondolom aki mondta ezt neked, 50-60 év körüli... Amikor ők szültek, még más világ volt!!!! Egy baba igényeit kb. 1 éves koráig ki kell elégíteni. A mi gyerekünk 6 hetes koráig köztünk aludt, és egyik pillanatról a másikra átszokott az ágyába, azóta sincs gond.
2010. máj. 19. 07:07
 2/10 anonim ***** válasza:
24%

Két lehetőséged van. Szót fogadsz az elsőnek,és még egyéves korában is a kezedben altatod le,és minden éjszakátok ezzel telik.

Vagy most hagyod éjjel néhány napig sírni,amíg beáll egy rendszerre a biológiai órája,és nektek is nyugodt éjszakáitok lesznek.

Az csak mese,hogy szüksége van a babának ÁLLANDÓAN az anyuka közelségére. Eleget dajkálhatod szopizás közben.

Ha utánanézel a gyermekpszihológusok véleményének,ők is ezt javasolják. Csak most divat a piciket majomszeretettel nevelni.

Természetesn arra hallgatsz,akire akarsz.

2010. máj. 19. 07:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem baj, ha ringatod, csak jól ringasd el hogy le tudd tenni. Előbb utóbb tudni fogod mikor alszik jó mélyen hogy mér nem kel fel ha leteszed. A nagylányom 2 éves, napközben még ringatom az ölemben én ülök a hintaszékben, kb. 5-10 perc és elalszik. Este már magától alszik el, csak simizni kell a hátát. A pici 4 hónapos, ringatva alszik el, de ha beteszem és nem azonnal hanem 10-20 perc múlva felkel, akkor hagyom és visszaalszik. Amíg ilyen pici volt én éjszakára pólyát használtam mert sokkal könnyebb volt letenni, és nem kelt fel. Az ilyen pici baba még csetlik-botlik, nehéz úgy letenni hogy ne vegye észre. Most már megszokta, nincs ezzel gond, beteszem az ágyba megfordul és alszik tovább.
2010. máj. 19. 07:26
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Útólsónak igaza van, Ne szenvedj vele majd 1 évesen is.
2010. máj. 19. 07:26
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Én sose hagytam a fiamta sírni,és ha ringatni kellett,hát ringattam amikor csak igényelte.Most 1 éves,és egyedül alszik el,nem kell már ringatnom.Nem fogod ezzel feltétlenül rászoktatni.
2010. máj. 19. 07:29
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Alakítsatok ki egy esti rituálét. Fürcsi, közben mehet valami halk, nyugtató babazene, vagy énekelj neki, törölgetés közben simogassa apa és beszéljen hozzá halkan, utána jöhet a szopi, ott biztosan megnyugszik, böfi, közben simogatás, ringatás, pici dúdolás (mindig ugyanazt!) leteszed a kiságyába, simized, suttogsz neki, nálunk a vége mindig egy bevett mondat (és szerintem az a fontos, hogy legyen egy bevett mondat, nekünk nagyon bejött). Lehet neki mesélni egy rövidet, tehát mindengy mit, de minden este ugyanúgy csináld, nagyon hamar rá fog jönni, hogy ez az alvás ideje lesz, szép lassan álmosodik majd (az én kisfiam a törölközésnél már ásít és kéri a cumiját) és egy héten egyszer van olyan, hogy ha leteszem aludni utána még be kell mennem hozzá 1-2 alkalommal egy kis simire. 6 hetes korától elalszik maga, mi ezt a születésétől alkalmaztuk. Most 3 hónapos, 12 órákat alszik (2 evéssel) és amint leteszem a kiságyba elalszik. Én sem hagytam sírni, ilyenkor (de ez csak a legelső hetekben volt) felvettem, megnyugtattam, visszatettem, így tovább, de hamar rájött hogy tudja önmagát elaltatni és ez így mindenkinek jobb. Nem fáj nekik az önálló elalvás, ha előtte nem szoktattad meg vele, hogy te altatod el. Ez nem kíméletlen, ez rendszer, és az én babám kiegyensúlyozottabb sok karban altatós csecsemőnél akik nem tudják éjjel sem visszaaltatni magukat.
2010. máj. 19. 07:59
 7/10 anonim ***** válasza:
52%
Mégcsak 11 napos!! Vágyik Rád, a közelségedre! Ráérsz 3-4 hónapos korában leszoktatni erről, akkora már a súlya miatt is kénytelen leszel, de most még pici, és idegen minden neki a nagyvilágban! Ringassad csak:) Ennyi idősen nem lehet elkapatni egy babát!
2010. máj. 19. 09:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,aranyosak vagytok!
2010. máj. 19. 09:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Gondolj bele! A babád hónapon keresztül szinte soha nem volt teljes nyugalomban! Amikor te mozogtál, azt ő megérezte! Sem teljes csendben nem volt, hisz hallotta a szívdobogásod, a belső szerveid hangját, sőt eljutottak hozzá a külső hangok is! Aztán megszületett és sokan elvárják, hogy teljes csendben, egy számára kemény, hatalmas tér közepén elaludjon, minden ringatás nélkül... Nem is értem, miért rettegnek sokan attól, hogy egy újszülöttet a kötelező gondozási időn túl is babusgassák??? Érdekes, a régebbi társadalmakban ez még teljesen természetes volt, csak mi és az anyáink felejtették el valahogyan... Ugye régen az újszülöttek bölcsőbe kerültek, nem egy statikus ágyba... Egyébként is nem csak a ringatásra, de a te illatodra, szívdobogásod hallására is szüksége van a babádnak... Hallgass a szívedre, az ösztöneidre, annál jobb tanácsot senki nem fog Neked adni! Néhány hónap múlva már úgysem tudod ringatni :)
2010. máj. 19. 09:23
 10/10 anonim ***** válasza:
30%

Jaj, ti "minta" anyák!

Miért gondoljátok azt, hogy aki máshogy csinálja mint ti az rosszabb anya és csak a "kötelező" időt tölti a gyerekével? Lehet én több minőségi időt töltök vele nap közben mint ti!

Ötleteket kért a kérdező, az is egy, ha valaki nem pont úgy csinálja mint ti.

2010. máj. 19. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!