Miért ilyen a 4 hónapos babám?
Figyelt kérdés
Az a legnagyobb problémám hogy a korábbi alvási szokásai teljesen felborultak. Kb egy hete éjszaka 2-3 óránként kel enni, napközben pedig 2X fél órát alszik összesen. 3-4 óra aktív ébrenlét után leteszem aludni, el is alszik aztán majdnem pontosan 30 perc múlva felébred. Sajnos az evésben is felborult a rendszer teljesen, össze-vissza eszik, napi 10-12x eszik kis mennyiségeket, többet enni egyszerre nem hajlandó. Nem is az a nagy baj hogy ilyen keveset alszik napközben, hanem hogy egyetlen percet sincs el magában ha fent van, folyamatosan foglalkozni kell vele. Teljesen ki vagyok, éjjel nem tudok aludni, de nappal sem tudok pihenni mert napi 12 órában a babával kell foglalkozni. Úszik a lakás, nincs főtt étel, semmit nem tudok tőle csinálni. Kínomban próbáltam magamra kötni de azt sem szereti, ordít benne akárhányszor magamra kötöm. Mostanában már a babakocsiban is csak sír pedig eddig aludt benne. Rettenetesen fáradt, frusztrált vagyok, egyre kevésbé van idegzetem vele foglalkozni, sokszor tehetetlenségemben már rá is kiabálok. Nincs semmi segítségem, egyedül vagyok vele egész nap...2017. jún. 14. 15:56
11/18 A kérdező kommentje:
Próbálnám én beosztani de nem tudunk kiszámítható napirendet kialakítani mert a kisfiam össze-vissza eszik, alszik, vagyis most már nem alszik...
2017. jún. 14. 17:46
12/18 anonim 

válasza:

10-12x etetni? Mi ez a hulyeseg? Etesd meg normalisan kevesebbszer, ha nem keri probald 5 perc mulva. Amugy meg 4 hossal meg boven van szenvedni valo, ne hidd hogy majd par het es ugy fog viselkedni mint egy ovis. Szoktasd jarokaba, ott mar el tud forgolodni es te is tudsz mast csinalni kozben.
13/18 anonim 

válasza:

De jó indulatúak vagytok. Álszent szuperanyák akiknek soha egyszer se gyűlt meg a bajuk a gyerekkel jaró feszültséggel. KÉRDEZO! Mindket lanyomnal ezt zapasztaltam pontosan amit irsz, es a tesom gyereke is most 4 hos es veluk is ugyanez van. Szoval szerintem eletkori sajatossag, nyilvan van baba aki atalussza az ejszakat elso het utan, de en akit ismerek, minden honapban borul a napirend, valtozik az alvasa, az evese, hol szeparal, hol fogzik, hol kevés a tej, hol a front jön stb. A NAGY lánykám 8 hós korára rendeződött, a kicsinél váltani kellett tápszerrr (mivel a nagy mellett úgyanilyen szituaciot képzelj el, "szorkettő", nulla alvással elég nehéz tejet termelni)
14/18 anonim 

válasza:

Ja lemaradt: szoval valtottunj tapszerre es most igy 9 hosan "csak" dgyszer kel fel enni.
Cumi es a tartalmas faraszto napirend (esetedben sok hason levés és séta) segíthet a dolgon
15/18 anonim 

válasza:

Ami meg a hazimunkat illeti: én hivtam egy tkaritonot, rancba az egesszel, jon havonta haromszor 6000 ft/hó és rend van midig. Nekem ennyit megér a nyugalom. Pihenoszekbe volt el egyebkent ennyi idosen mindketto, es ugy legalabb fozni tudtam
16/18 anonim 

válasza:

birom am en is ezeket a "nagy tokeletes anyakat" akik mindent a nagy konyv szerint csinalnak! igenis kiborit a nem alvas a faradsag plusz meg ott van egy egesznap bombolo gyerek is hat kimerito nagyon!! en teljesen megertelek teged kedves kerdezo! az en lanyom is azt csinalta mondjuk o napkozben aludt de ejjel sznte semmit.. nem tudsz semmit csinalni egyszeruen igenis hatra kell haggyad az otthoni munkat, vagy pedig hivsz legalabb egy heten egyszer egy takaritonot aki rendbe szedi a lakast mert a gyerektol most ugysem tudsz semmit csinalni. egyszeruen az a baja hogy akarja a kozelsegedet egesznap! kitartas ! tudom hogy nem konnyu! de ez a korszak is elfog mulni
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Tudom hogy ez egy ilyen időszak. Próbálkozom mindennel ami kicsit könnyithet a helyzeten de eddig nem.találtam ilyet.
2017. jún. 14. 22:15
18/18 anonim 

válasza:

Szia!
Látom nem friss ez a posztód ,de érdekelne mire alakult a helyzeted azóta?Én most járok ebben a cipőben és már nem bírom😢
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!