Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ilyen a 4 hónapos babám?

Miért ilyen a 4 hónapos babám?

Figyelt kérdés
Az a legnagyobb problémám hogy a korábbi alvási szokásai teljesen felborultak. Kb egy hete éjszaka 2-3 óránként kel enni, napközben pedig 2X fél órát alszik összesen. 3-4 óra aktív ébrenlét után leteszem aludni, el is alszik aztán majdnem pontosan 30 perc múlva felébred. Sajnos az evésben is felborult a rendszer teljesen, össze-vissza eszik, napi 10-12x eszik kis mennyiségeket, többet enni egyszerre nem hajlandó. Nem is az a nagy baj hogy ilyen keveset alszik napközben, hanem hogy egyetlen percet sincs el magában ha fent van, folyamatosan foglalkozni kell vele. Teljesen ki vagyok, éjjel nem tudok aludni, de nappal sem tudok pihenni mert napi 12 órában a babával kell foglalkozni. Úszik a lakás, nincs főtt étel, semmit nem tudok tőle csinálni. Kínomban próbáltam magamra kötni de azt sem szereti, ordít benne akárhányszor magamra kötöm. Mostanában már a babakocsiban is csak sír pedig eddig aludt benne. Rettenetesen fáradt, frusztrált vagyok, egyre kevésbé van idegzetem vele foglalkozni, sokszor tehetetlenségemben már rá is kiabálok. Nincs semmi segítségem, egyedül vagyok vele egész nap...
2017. jún. 14. 15:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%

Mert ő ez a típus!

Tudom h nehéz, de ez van. Nem minden baba eszik-alszik-nézelődik...

Kösd fel a gatyádat, mert lesz ettől még rosszabb is.

Olvass utánna a "többemberes" babáknak.

Nekem segített. Elfogadtam h neki másabb, több igénye van mont az átlag vele egykorú társainak.

2017. jún. 14. 16:09
 2/18 anonim ***** válasza:
26%
Minek vállaltál gyereket? Mit vártál,hogy ő majd el lesz magának?😀
2017. jún. 14. 16:09
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem, nem várom el hogy mindig ellegyen egyedül, foglalkozom is vele szívesen. DE nem mindegy hogy ezt megállás nélkül, én ezt nem bírom. Nem jó neki semmi, megvettünk már neki mindent, játszószőnyeget, zenélő forgót, játékívet, de semmi nem érdekli, önállóan nem csinál semmit. Nem forog, nem nyújtózkodik a játékok után, csak sír és nyűglődik. Mindig ilyen volt, de eddig aludt napközben azért 3-4 órát, ezalatt meg tudtam csinálni a dolgaimat. Most semmit nem tudok csinálni, pl ma sem ettem még szinte egy falatot sem.
2017. jún. 14. 16:21
 4/18 anonim ***** válasza:

Az enyém 3 hónapos, ugyanezt csinálja.

Ha még nem hordoztad, akkor az lehet neki még szokatlan. Próbáld többször! Vagy menjetek el hordozóklubba, ahol lehet próbálni kendőt, csatosokat, hátha van olyan, amit szeret.

Próbálgasd, mi válik be!

Nekünk a babahordozó van a konyhában, ott elvan addig, amíg iszok egy teát vagy bekapok pár falatot, felteszek egy tésztát főni. Ha nyekereg, kiveszem. Így egyre több időt elvan. Kap játékot, azt gyűri addig.

A szobában van egy takaró, ott mellette fekszek, dögönyözöm. Ha belefeledkezik a játékokba, gyorsan mellette csinálok valamit. Ruhát hajtogatok, zoknit varrok.

Ha tele a hócipő, akkor fogom és elmegyünk sétálni babakocsival.

Ez egy ilyen korszak. Majd változik, és akkor mást kell megoldani.

2017. jún. 14. 16:26
 5/18 anonim ***** válasza:
Mintha az én kislányomról írtál volna,ő még csak két hónapos,de szóról szóra ugyanez. Ha nem a cicin lógna egész nap akkor is kézben legyen,mert másképp zeng a ház tőle. Magamra kötni ugyanúgy nem tudom,mert csak nyüszög es kapálózik. Cicin aludna de nem fekhetek mellette egész nap,cumit (4 félét vettem,hogy azzal "komfortszopizzon") nem fogadja el. Nálunk annyival jobb a helyzet,hogy mivel napközben szinte nem is alszik csak néha elszunyál így az éjszakát átalussza. Házimunkát többé-kevésbé egy kézzel csinálom. Főzök ha épp jobb napja van és tudok tőle,ha nem akkor rendelünk. Próbáld ávészelni,vedd kicsit lazábban,attól,hogy idegeskedsz miatta jobb nem lesz. A házimunka megvár hidd el(tapasztalat) 😂
2017. jún. 14. 16:27
 6/18 A kérdező kommentje:
Lehet hogy többemberes baba,.de nincs rá több ember csak én egyedül, ezt pedig hosszú távon nem fogom tudni csinálni. A tejem is elapadóban van a stressz és a kialvatlanság miatt.
2017. jún. 14. 16:30
 7/18 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy valamit muszáj megcsinálni. Muszáj mosni, mosogatni, fözni ( ételérzékenységben szenvedek ezért rendelés kilőve), wc-t takarítani,.szemetet kivinni stb. Egyelőre most ezeket sem tudom megcsinálni, csak ha a háttérben bömböl.
2017. jún. 14. 16:34
 8/18 anonim ***** válasza:
14%
Szegenyke! Minek szultel,ha nem birod a gyereknevelest!? Megis mit vartal? Hogy majd egesznap eszik,alszik,nezelodik? Ritka az ilyen. Becsuszott??
2017. jún. 14. 16:34
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Hol az apa?

Nekem is csak a férjem segített. Aki több műszakban jár dolgozni.

Kicsit ülj le. Igyál meg egy mentes sört. Gondold át a napodat.

Ilyenkor a jó logisztika segít a legtöbbet.

Ne akarj a napodba mindent vekesűríteni.

Oszd be mikor mit csinálsz.

Főz csak minden 2. 3.nap. stb.

Nem lehetetlen, csak több szervezése igényel a dolog

2017. jún. 14. 17:00
 10/18 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti! Mosd ki a szádat mielőtt rolam vagy a gyerekemről beszélsz.

Nem mindig veszem ennyire nehezen a dolgokat de most hogy alig tudok éjjel aludni így sötétebben látom a világot.

Apa dolgozik, amikor nem akkor házfelújítást vezényel le, hogy ősszel költözni tudjunk. Alig van itthon, szinte csak éjjel még hétvégén is.

2017. jún. 14. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!