Szoktatok alhoholt inni pici baba mellett?
Jövő héten lesz 2 hónapos a lányom. Itt a jó idő, napközben sokat vagyunk a barátnőimmel, medencézünk, vagy csak pihenünk, beszélgetünk. Ilyenkor mindig van egy kis rosé, vagy csinálunk koktélokat és én is megiszok 2-3 pohárral. Persze mellette eszek, vagy nasizok, meg az ilyen mennyiségtől semmi bajom nincs. Szóval nem az van, hogy megfogni sem bírom rendesen a picit, vagy nem tudok egyenesen menni. Én ebben semmi rosszat nem látok, tegnap is délután 2-től este 6-ig kb 2 és fél pohár rosét ittam, semmi bajom nem volt.
Viszont az anyósom folyton rám hozza a frászt, hogy mi van, ha valami baj lesz a kicsivel és nem tudok kocsiba ülni, mert ittam, vagy hogy részegen talán nem kéne vigyázzak a lányunkra, stb. De van még két szintén kisbabás legjobb barátnőm és ők sem csinálnak ebből ügyet.
Nem iszok egyáltalán, mivel szoptatok.
Mi 5-kor kelünk a picivel, elvégre már világos van, és kukorékol a kiskakas.
Medencézni szoktunk a barátnőkkel, imádnak pancsolni a babák, mi meg beszélgetünk. Igaz, nem állandóan, csak egy-egy délután, vagy hétvégén, amikor összejön a társaság bográcsozni vagy sütögetni.
Apukák se érzik szükségét, hogy borozganak vagy koktélozzanak.
Egy-egy virgin mojito azért lecsúszik, de csak óvatosan, mert a menta csökkenti a tejet. A Karamalz meg szaporítja, úgyhogy "muszáj" utána azt is inni. ;)
Este hétkor szétszéledünk, megy mindenki háza babát fürdetni és lefektetni. Mi is örülünk, ha kilenckor ágyban vagyunk. :)
Mondjuk mi terveztük a gyereket, és akkor vállaltuk, mikor már nem bulikból, barátnőzésből és ivászatból áll az élet, és elég felnőttek vagyunk ahhoz, hogy ha anyós bele akarna szólni az életünkbe (de nem akar), akkor le tudjuk építeni. ;)
Bocsköszi, pussykah! ;)
A halálos balesetet okozó sofőrök is esküsznek rá, hogy nem érzik azt a 2 pohár bort vagy 3 koktélt.
Muszáj ezt meginnod, miközben egy 7 hetes újszülött van a felügyeleted alatt?
3 pohár bor 6 és fél óra alatt távozik a szervezetedből. 1.1 ezrelék alkohol, ami rontja a reakcióidőt és befolyásolja az ítélőképességet.
3 koktél kb. ugyanennyi.
7 hetes újszülöttet felügyelve nem iszunk rendszeresen ennyi alkoholt délutánonként.
6 hónapig szoptattam, így akkor nem ittam.
A következő nyáron már megengedtem magamnak néha napközben h igyak egy citromos sört. De borozgat, koktélozni du 2kor egy 2 hós mellett... az NEKEM már nem férne bele...
De nem vagyunk egyformák.
Gondolom anyósnak az a része tetszik legkevésbé h ez azért nem havi 1-2 alkalom.
Valóban, attól még h nem érzed, igen is hatással van rád az alkohol. Tudod a zéró toleranciát sem szivatásból találták ám ki.
Nyilván súlyos esetbeb ( életmentés céljából) vezethetsz így is.
De ha akkor okoznál balesetet, nem hiszem h a tükörbe tudnál nézni.
Mellesleg ha én lennék a vétlen sofőr úgy h mögöttem is ott a gyerek, és megérezném rajtad a pia szagot, lehet nem a jogsid miatt kéne aggódnod!
Igyál alkohol mentes koktélt, és ennyi. Szesz nélkül is jól érezheti magát az ember
# 11, kicsit megmosolyogtatott a válaszod.:)
Nálunk nincs kakaskukorékolás, sötétítők vannak a hálószobákban, így a nap sem süt be. Valószínűleg nem lennék ennyire kipihent, ha a lányunk 5-kor ébredne minden nap.
Gondoltam evidens, hogy nem úgy iszom alkoholt, hogy anyatejes a baba. Tápszeres, szóval az ő szervezetébe nem kerül.
Nekünk sem ennyiből áll az életünk, de attól nem leszek nálad rosszabb anyuka, mert heti 2-3 alkalommal átjönnek a barátnőim medencézni, napozni. Elvégre nyár van, nem ülhetünk a négy fal között.
És igen, én is leépítettem az anyósomat, ahogy már többször megtettem, mióta babánk van és próbál beleszólni az életünkbe.
ha nem szoptatok, nem vagyok terhes - én simán iszok, 2-3 pohárral, ha alkalom adja
miért ne?
" de attól nem leszek nálad rosszabb anyuka, mert heti 2-3 alkalommal átjönnek a barátnőim medencézni, napozni. Elvégre nyár van, nem ülhetünk a négy fal között. "
Kérdező, ennek egészen pontosan mi köze van a folyamatos iváshoz?
Anélkül nem nyár a nyár?
Anélkül nem kapcsolódsz ki eléggé?
A barátnőket unod pia nélkül?
Vagy nem tudsz pia nélkül pancsizni?
Próbálom megérteni, hogy melyik ponton kapcsolódik be a barátnőzésbe a heti 3X3 pohár koktél KÖTELEZŐ JELLEGGEL egy 7 HETES ÚJSZÜLÖTT MELLETT?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!