Tényleg én vagyok az önző, hisztis kismama, mert nem egy 2 szobás lakásban akarok gyereket nevelni, babázni? Mit csináljak?
Most vesztünk össze a barátommal és megkaptam, hogy nekem senki nem fontos és elvárom, hogy ő adja fel az életét... A történet a következő:
Terhes lettem, nem terveztük. De én mondtam, hogy egyedül is megtartom, viszont ő is akarta a babát. Most vagyok 13 hetes.
Megbeszéltük, hogy ő költözik hozzám, erre ma kitalálta, hogy mi lenne, ha inkább én költöznék, mert az ő lakása központibb, minden közel van és ő nagyon szeret ott lakni...
A központi azt jelenti, hogy a bulinegyed közepén van, a másodikon (lift nincs, szóval a babakocsit majd cipelhetném fel-le egész nap). 2 szobás, egy a háló, egy a nappali. Parkoló a ház előtt van, ahol van vagy hely, vagy nincs és akkor mehetek 1 km-rel arrébb. Zajos, a szomszédok borzasztóak és egy alapos felújítás is elkelne már az egész lakásban. Ezzel szemben itt van a házam, tavasszal lett teljesen kész, minden új benne. Van garázs, hatalmas terasz, medence, kerti kisház. Két emeletes, lesz külön babaszoba, játszószoba később, nem az lenne, hogy maximum 3 ember jöhet hozzánk egyszerre, mert többen nem férünk el... Kertvárosi rész, csendes, nyugodt, de kocsival 10 perc a központ (mindkettőnknek van autója). Szóval szerintem nyilvánvaló, hogy ez a jobb környezet a babázáshoz. Későbbre pedig közel van egy nagyon jó játszótér, óvoda és iskola is.
Mégis fogta magát most és elviharzott, hogy én sosem tudom megérteni az ő álláspontját... De könyörgöm, abban a lakásban még az én cuccaim sem férnének be, nemhogy még egy komplett babaszoba.
Nagyon kivagyok, mert ő az első hetekben hol visszakozott, hogy talán mégsem jó ötlet a baba, hol meg a fellegekben volt. Én nem akarom, hogy később is ez legyen...
Hat ha valaszthatok egy kacsalabon forgo emeletes csaladi haz es egy 2 szobas lakas kozott akkor nyilvan a nagyobb kellene, kiveve ha a csaladi haz valami kihalt helyen van ahova csak kocsival tudok kimenni es embert is csak elvetve latok.
Ugyanis sokakhoz jobban illik a belvarosi porgos eletforma mint a sztereotipia "kerteshazi elet valo a csaladosnak". Szoval Nalatok alapveto kulonbseg van megpedig szemelyisegben.
Igazad van, de nem a két szoba miatt, hanem a többi körülmény miatt. Ha megtehetitek, h egy nyugis, nagy házban, normális szomszédokkal, nem két emeletet cipelve a babakocsit élhessetek, akkor ő a nem normális, h ezt feladná egy bulinegyedben lévő lakásért, ahol amúgy nem lehet normálisan gyereket nevelni, de élni sem.
Azt meg döntse el, h akarja e a gyereket, vagy nem, mert nem teheti meg egy gyerekkel, h egyszer részt vesz az életében, egyszer meg nem, aztán megint.
A barátod szerintem nem nőtt még fel a babázáshoz. Azt mondod, hogy egyedül is mag akarnád tartani, készülj fel lélekben, hogy sajnos ez is könnyen lehet belőle.
Én is a belvárosban lakom és sikítófrászt kapnék az ötletre is, hogy ne olyan helyen lakjak, ahol 10 percenként jár az éjszakai. Ennek fő oka, hogy rengeteget járkálok el otthonról esténként, élem a fiatal felnőttek bulizós életét. Na most minden amiért nekem (és a barátodnak is) fontos a belváros az teljesen összeegyeztethetetlen a babázással. Te is tudod, hogy mit ért az alatt, hogy "feladni az életét". Feladni azt, hogy minden nap munka után összefusson a haverokkal, eljárkálhasson szabadon mindenfele, ihasson egy sört (mert az ugye kizárja a kocsit).
A te oldaladról nézve viszont jogos az elvárásod. Ne költözz be a városba, ha ilyen jó helyed van a babázáshoz. A barátodnak el kell döntenie, hogy felnő, vagy bulizgat tovább. A kettő együtt nem megy.
Igazad van, ne stresszeld magad ezen. Tudom, hogy beszélni könnyű...
Készülj fel a legrosszabbra, lehetséges, hogy egyedül kell szembenézned a jövőddel.
Érzelmileg belerokkannál, ha abban a lakásban kellene élned. Lesz elég bajod így is.
Tehát készülj tudatosan a legrosszabb eshetőségre, de reméld a legjobbakat.
Nos, akor kezdődik az egyedüli gyereknevelès!
Na haragudj, de ha mèg addig sem jutottatok el, hogy összeköltözzetek, akkor itt nem sok babèr terem a "családosdinak".
Ha ilyen alapvető lèpès marad ki, mint az együtt èlès, ott már minden borul. Lehet el sem jutottatok volna a gyerekig, ha együtt èltek!
Nehezen nő fel a babázáshoz.
Aztán azért fog menni mert sír a baba, aztán meg mert dacos kicsi mellett nyugit akar..
És eleve áldozathozatalnak éli meg a gyerekvállalást...rossz ómen
Vagy így fog ki-be járkálni nálad, vagy korrektül lelép.
Ezeket még baba előtt le kellett volna játszani mert igy már egy gyerek is sínyleni fogja a huzavonátokat
Neked most leginkább a baba érdekeit kell szemelőtt tartanod. Nyilván igazad van,jobb helyetek lesz nálad. Ezt mond el a párodnak is,nála is az lenne az elvárható,hogy a gyerek érdekeit nézze. Ha egyedül is megtartottad volna akkor szépen mond meg neki,hogy te a babával maradsz ott ahol vagy,ha tetszik jó és ha nem úgyis... Egy gyerek lemondásokkal jár,nőjön fel és döntse el mit akar ennyire egyszerű
...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!