Mit kell átlagosan tudnia egy 15 hós gyereknek?
18 honapos korig " kell " elindulni.
Maszni a fiam 1, azaz egy napig maszott 13 honaposan.
Szotagok ?
Neked van gyereked ?
Szótagok alatt értem azt hogy ha pl. a szavak első két-három betűjét már ejti. Vagy mama vagy akármi.
Persze minden gyerek más ütemben stb stb. Én csk elnézve őket attól tartok hogy a másik gyerek is azért bukik fel állandóan mert hasonlóan nehezn ment neki az elindulás és az önállósodás.
Ennyibol ezt nagyon nehez megallapitani. A beszedfejlodest kulonosen, nalunk pl. a 15 honapos fiam rengeteg mindent mond, de sokszor sokaig meg sem szolal, ha hozzank pont abban a fel oraban jonnel, azt is hihetned, hogy nem mond semmit.
Másznia kell és ciklizálnia ennyi idősen.
Azaz, teljesen rendben van. Nem kell még értelmes szavakat mondania. Se szókezdeményeket.
18 hónapos koráig ráér elindulni.
Nekem 14 hónapos a fiam. Megkésett a mozgásfejlődése, még nem áll fel. A gyógytornász szerint semmi baja, a dévényes szerint sem, csak későn érik. Mindent az utolsó utáni utáni pillanatban csinál. Ő is lomhán mászik, amire azt mondták alkati dolog, mert eléggé "tömör" baba. Babanyelven halandzsázik csak. Max 1-2 szót mond, de azt sem tisztán. Mégsincs semmi defektje. Van úgy, hogy a gyerek nem.olvassa a nagykönyvet, és nem tudja, hogy ezt vagy azt már csinálnia kéne.
Lehet hogy a barátnőd gyerkőce is ilyen. Sőt, az is lehet, hogy a barátnőd már elvitte megnézetni nincs-e gond, csak nem köti az orrodra a dolgot. Amúgy meg ha tényleg olyan szuper a kapcsolatotok, miért nem kérdezel rá a dologra?
Amúgy minden babát státusz vizsgálatokra kell vinni, ahol az orvos, és a védőnő is rákérdez a mozgásfejlődésre/beszédfejlődésre. Ott is ki fog bukni, ha valami gond van.
Addig meg szerintem (és nem undok hangvételben mondom), ne üsd bele az orrodat. Én sem szívesen csacsogok arról, hogy a fiam 14 hónapos megkésett mozgásfejlődésű baba, és a hátamon is feláll a szőr, és orrba tudnám vágni azt, aki megkérdezi, hogy miért nem megy már.
Szerintem a lányom 2 éves kora körül kezdett el szavakat mondani, előtte inkább halandzsa. Három éves korára, korához képest választékosan beszélt.
Kérdeztem orvost, az se lett volna gond, ha három éves koráig meg se mukkan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!