Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell megtanítania...

Hogyan kell megtanítania babát, hogy kanalazza a főzeléket, gyümölcspépet?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy le vagyunk-e maradva, vagy sem. Eddig nem nagyon erőltettem, hogy próbáljon meg enni, mert katasztrófaövezetet csinál a konyhából. De ma elgondolkodtam, hogy bizony tudomásul kell vennem, hogy igenis lesz egy csomó foltos ruha, minden evés után fel kell takarítani stb .. stb. mert különben sosem fog megtanulni enni egyedül, ha én adom a szájába a kanalat. Ma már adtam neki saját kanalat és tányért, miközben én etettem. Belemászott a tányérban lévő kajába, a kis kezével öszevissza nyomogatta, aztán belekente a hajába, a ruhájába, teleszórta az etetőszéket, és persze a földre is jutott rendesen. Meddig fog ez tartani? Ha próbálom a kis kezével a kanalat a szájához irányítani, hevesen ellenkezik. Mégis hogyan lehet megtanítani enni? Vagy hagyjam őt nyugodtan szórni az ételt, majd csak lesz ebből valami? Arra is gondoltam, hogy befogok egy evős ruhát, amire annyi pecsétet tesz, amennyit csak akar. De a kérdés végül is az, hogy kb. mennyi ideig tart ez az állapot? Most vagyunk 8 és fél hónaposak.
2008. okt. 16. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Az én fiam 15 hónapos, és még most is ezt csinálja. Jó nagy előkét kötök a nyakába, időnként textilpelenkátis kap az ölébe, és hagyom akciózni. Persze közben etetem is. Azon már rég túl vagyok, hogy "jaj-ne-koszold-össze-a-ruhád", meg hogy "ne-szórd-ki-az-ételt", és hasonlókon. Első gyermekem után tapasztalatból tudom, hogy ezt siettetni nem lehet, még csak játszik, de egyszer csak rá fog jönni, hogy ennek van valami hasznos funkciója is. Türelem, kitartás, önfegyelem! :-)

-Macska-

2008. okt. 16. 14:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Hát igen, első gyerekes anyuka vagyok, és tényleg nagy önfegyelemre van szükségem ahhoz, hogy ezeket az akciókat elviseljem. Pedig olyan aranyos, amikor mindent megvizsgál, csak néha besokalok. Igyekszem erőt venni magamon és nem elvárni, hogy mindent olyan jól csináljon, mint a nagyok. :-)
2008. okt. 16. 14:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem abszolút nem vagytok lemaradva. 8 és fél hónaposan még nem szükséges, hogy egyedül egyen kanállal.

Az én ikerlányaim 15 hónaposak és most tartunk ott, hogy ha a kanálra ráteszem az ételt és a kezükbe adom, akkor be tudják tenni a szájukba.

De én ezt csak kb. 2 héttel ezelőtt kezdtem el, sokkal előbb nem láttam értelmét.

Persze minden baba más és más, és néha már tök jó lenne, ha egyedül ennének, dehát ezt ki kell várni.

Kitartást és jó babázást kívánok.

2008. okt. 16. 14:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kislányom 8 hós, én még nem adok a kezébe saját kanalat és tányért. Így is, ha eléri a kaját egyből beletapicskol és szétkeni ahol csak tudja. Neki ez még játék, mind minden. Szerintem még bőven ráértek az önálló evéssel.

2008. okt. 16. 14:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 20 hónapos. Kb. 1 -2 hónapja mutat komolyabb érdeklődést az evőeszközök iránt, mármint a használatuk iránt. Szerintem ne eröltesd, kell ehhez is érettség, hogy az agya tudja mit csinál. Így mi már majdnem egyedül eszünk. Először darabossal, amit könnyebb a kanálra, villára tenni, majd jön a folyékony. Mi most itt tartunk. Korai szerintem még, de te jobban ismered a babádat.:-)
2008. okt. 16. 18:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek. Akkor azért annyira nem erőltetem. Néha majd hagyom egy kicsit maszatolni.
2008. okt. 16. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!