Tényleg olyan szörnyű nevek ezek?
Nemrég válaszoltam egy kérdéshez, ahol kettőt is "kigúnyoltak" az általam preferáltak közül.
Most kezdtünk próbálkozni, de már kb megvannak a nevek amik szóba jöhetnek.
Lánynevek közül: Johanna, Ráhel, Babett és esetleg a Sába
Fiúnevek: Màté, Ábel, Benjámin, és nagyon szélsőséges esetben tetszik a Saul is.
Mindenképp héber eredetű nevet szeretnék, és a felsoroltak közül kettőt adnék egyszerre, tehát a lány mondjuk Ráhel Johanna lenne, a fiú pedig esetleg Ábel Máté.
Tényleg ilyen rosszak ezek? Gyümölcsnév kéne inkább hogy ne csúfolják? :D

Bibliai nevek, semmi rossz nincs bennuk. Az en fiam is Benjamin.
Viszont a baratnom kutyaja Saba, azt nem adnam, de a tobbi tetszik!

Nyugodtan jöhet a minusz, ha valakit ez éltet, de a lánynevek tényleg furák.
Ráhel inkább romás, a Johanna meg már nagyon Nyugati, a Sába meg szerintem kínzás egy gyermeknek. Babettről is a Babetta motor jut azonnal eszembe.
A fiúnevek pedig teljesen hétköznapiak, kivéve megint a Saul.
Csúfolás meg egyértelmű, hogy mikor jön ki legjobban. Akkor ha a név nem hétköznapi, vagy nagyon durván lehet egy pajzán dologgal hasonlítani.
Pl. a Sába, Ráhel, nagyon könnyen kikezdhető, de az Ábel Máté már nem annyira, hiszen azok ismertek.
Persze a csúfolódás attól is függ, hogy a gyermek milyen személyiségű lesz. Vannak olyanok, akik lakatos transzformersznek vannak elnevezve, mégsem csúfolódik rajtuk senki(főleg nem a szemükbe): :D
ui: Héber nevekkel én vigyáznék, főleg azokkal, amik nagyon erre mennek rá. Bizonyos nagyobb körökben azonnali ellenszenvet vált ki az emberekből... sajnos már láttam rá példát.
Persze nem biztos, hogy a gyermeked ilyen körökben fog mozogni, vagy akkora szinteket ér el majd, de ki tudja... :)

A Babett minden, csak nem héber név. Nekem afféle amerikai divatnévnek tűnik, de lehet hogy csak én gondolom így. És tényleg a Babetta kismotorra hajaz :)
A Sába az arab eredetű, amennyire én tudom, a Johanna meg talán olasz?
Nem tetszenek, de még mindig jobbak, mint a Kovács Inuyasha, Kolompár Teszlatrooper meg Kalányos Dzsézönsztethem...
Az Ábellel, Mátéval, Benjáminnal nincs gond, ezek korrekt nevek.

Johanna nagyon szép. Rahel se rossz, a másik kettő nem tetszik nekem.
A fiú nevek közül nekem a Saul nem tetszik, a többi teljesen jó név,
A lényeg, hogy nektek tetszen. A gyerekek pedig kreativak, bárkit tudnak csufolni.
A mi kisfiunknak sem modern divatos neve lesz, tavaly a 100-as listára sem került fel, nekünk mégis ez a név lett az egyetlen közös kedvenc.

A Máté és az Ábel nem rossz szerintem, bár én nem ezt választanám. A többi tényleg szörnyű.
Én ismerek egy Babettet, senki nem csúfolja Babettának. Babotevettnek szokták csúfolni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!