1 évesemmel nem tudok semmit sem játszani. Mással is van ez így?
Én már nagymama vagyok,van 6 unokám is. Elég sok kisgyerekes ismerősöm,rokonom van és a tapasztalatom az,hogy még a két éves gyerek is csak azzal játszik,ami éppen érdekli. Hiába van neki készségfejlesztőnek nevezett játéka,azzal csak az anyuka játszik,ő nem. Jobban érdekli a tejfölös doboz,egy darab szivacs,széttéphető papír, és minden más,ami nem játék.
Ez nem baj. Nemrégen olvastam egy szakember írását ebben a témában. Szerinte sokkal jobban fejlődik az a kicsi,akit hagynak egyedül játszani,mert a kreativitása fejlődik. Ez pedig nagyon fontos a későbbiek során,a kreativitása és főleg az önállósága érdekében. Ha nem hagyják egyedül játszani,akkor mindig a szülőtől fog segítséget kérni,és gyámoltalan kisgyerek lesz. Természetesen lehet neki mesét mondani,képeskönyvet mutogatni,stb, de nem szabad erőltetni. Ha nem érdekli,akkor abba kell hagyni. Minél többet tud egyedül játszani,annál fejlettebb lesz. Ezzel a tapasztalataim alapján tökéletesen egyetértek.
A te babád sem magának való,csak próbál mindent felfedezni,ami érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!