Mennyi idős kora óta iszik a babád pohárból, és eszik kanállal önállóan?
Enyém még egyiket se produkálja, de mondjuk én még nem adom oda neki se a poharat, se a kanalat. Másfél éves. Néha megpróbálkozunk, de magára önti (ha én itatom, akkor is), a kanállal pedig szétlapátolja a kaját.
Én nem erőltetem, várok még. Annyi minden másban ügyes, pld. szépen beszél, sok szókincse van. A babáját ráülteti a bilire és mondja hogy pispis.. :) Stb...
De lehet, én vagyok türelmetlen, mert nem szeretem a vizes ruhát cserélgetni rajta, és a kaját sem törölgetni a földről.
Tudom, vannak gyerekek, akik már az enyémnél hamarabb ettek kanállal és ittak pohárból... de az enyém még nem tartozik ebbe a csoportba.
Tiéd mennyi idős?
11 hónapos a lányom.
A kanalat ismeri az első perctől, most ott tartunk, hogy próbálkozik a kanalazással, de még a segítségemmel viszi a szája felé.
Pohárból az első perctől tud inni, most meg is fogja két kézzel a poharat, de még nem emeli eléggé, kell neki segíteni.
Itatópohara van éjszakára és utazáshoz, de ügyesebben iszik pohárból. A fülét meg leszereltem, mert csak játszik vele, de eszében sincs megfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!