Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kora óta iszik a...

Mennyi idős kora óta iszik a babád pohárból, és eszik kanállal önállóan?

Figyelt kérdés
Csak egy kis "kutatást" végzek, hogy lássam a "tól-ig"-ot. :-) A fentieket úgy értem, hogy fogja a poharat egyedül, és iszik, valamint fogja a kanalat egyedül, és célirányosan, ha nem is túl sikeresen, de a szájába teszi az ételt.
2010. máj. 18. 09:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Enyém még egyiket se produkálja, de mondjuk én még nem adom oda neki se a poharat, se a kanalat. Másfél éves. Néha megpróbálkozunk, de magára önti (ha én itatom, akkor is), a kanállal pedig szétlapátolja a kaját.

Én nem erőltetem, várok még. Annyi minden másban ügyes, pld. szépen beszél, sok szókincse van. A babáját ráülteti a bilire és mondja hogy pispis.. :) Stb...

De lehet, én vagyok türelmetlen, mert nem szeretem a vizes ruhát cserélgetni rajta, és a kaját sem törölgetni a földről.

Tudom, vannak gyerekek, akik már az enyémnél hamarabb ettek kanállal és ittak pohárból... de az enyém még nem tartozik ebbe a csoportba.

Tiéd mennyi idős?

2010. máj. 18. 09:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az enyém már nagyon szépen eszik önállóan és egyedül is iszik pohárból. Igaz, már 8-9 hónaposan kikövetelte magának a kanalat és próbálkozott vele... Eleinte még minden kajás lett, de nem bántam (víz, mosógép ugye mindent megold + én). Kb. 14-15 hónapos kora óta nem is engedi, hogy etessük.... 18 hónapos kora óta még előke se kell neki, annyira szépen eszik... Pohár: nem volt cumisüvege és a csőrösből se tudott soha normálisan inni, így a hozzátáplálás kezdetétől pohárból itatom. 15 hónapos kora óta segítség nélkül iszik is.. azóta nem kell ruhát se cserélni ivás után :)) 20 hónapos a kislányom.
2010. máj. 18. 09:53
 3/6 anonim ***** válasza:

11 hónapos a lányom.

A kanalat ismeri az első perctől, most ott tartunk, hogy próbálkozik a kanalazással, de még a segítségemmel viszi a szája felé.

Pohárból az első perctől tud inni, most meg is fogja két kézzel a poharat, de még nem emeli eléggé, kell neki segíteni.

Itatópohara van éjszakára és utazáshoz, de ügyesebben iszik pohárból. A fülét meg leszereltem, mert csak játszik vele, de eszében sincs megfogni.

2010. máj. 18. 10:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia!Kb egy éves korától úgy ettünk hogy ő is kapott egy kanalat én pedig egy másikkal lapátoltam a szájába!Persze ő maszatolt,keverészett,próbálkozott.Túl nagy koszolást nem csinált sosem egyébként.Most 20 hónapos,és most tartunk ott hogy a levest is ő eszi,a másodikat is(olyan fém evőeszköze van mint a felnőtteknek csak kicsi)én ott ülök és felügyelem,de már nem kell segíteni inkább csak instruálni hogy kissebbet vegyen a villára stb.pohár régóta megy (16-17 hós)de ha túl nagy a lendület néha nyakban köt ki a folyadék :)
2010. máj. 18. 11:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Kislányom 15 hónapos. Nem iszik pohárból, de ha odaadom neki a poharat, imitálja, mintha inna (szájához veszi, megdönti). De ha próbálom pohárból itatni, hiszti van. Úgyhogy még mindig cumisüvegezünk (csőrös sem kell neki, itatópohár sem, szívószállal sem érdekli és kupakos üveg sem jött be). Kanállal sem eszik még egyáltalán, kézzel szépen, minden olyat, amit kézbe lehet adni, sőt, még csipeget is ügyesen, de a kanál még nem megy. Evésnél nála is van egy kanál általában, de nem próbálkozik enni vele, csak játszik vele. Itt tartunk. :-)
2010. máj. 18. 11:48
 6/6 anonim ***** válasza:
11.42 vagyok.Nyugi nem vagytok elkésve semmivel.Most még nem érdekli aztán egyszer csak fogja!Add a kanalat neki rendületlenül!
2010. máj. 18. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!