Hogy tanítottátok meg a babáitokat, hogy hogy kell lemászni az ágyról?
A kisfiam most 1 éves és ma addig gyakorolt,hogy sikerült felmásznia a nagyszobai ágyra,de viszont lefele fejjel indul neki.
Mutogatom én már neki két hete hogy hogy kell lejönni az ágyról de fejjel indul neki szinte mindig.
Én az ágy szélére húztam egy párszor úgy, hogy csak egy picit kellett billentenie magán és már földet is ért a lába.
Utána már egy kicsit beljebb raktam, hogy többet kelljen tennie az ügy érdekében.
Most 17 hós és akár az ágy közepéről is megindul tolatva, hogy leszálljon.
Szóval egy kis idő és kitartás és egy kis rávezetéssel a te babádnak is menni fog!
°M°
Fordítsd meg mindig, és "fenyegesd" meg, hogy puff lesz vagy bummmm :) és közben mutass a földre!
Az én lányom nagyon hamar megtanulta, ez volt a "módszerem". Néha már akkor hasra fordul és tolja lefelé a lábát, amikor még 1 méterre van az ágy végétől :)
A fiamat már korábban elkezdtük tanítgatni, hogyan másszon le valahonnan (pl. anya, apa öléből), mielőtt még felmászott volna az ágyra. Mindig, minden alkalommal következetesen hasra fordítottuk, és mutattuk neki, hogy a lábával keresse meg a talajt. Nem nagyon mutatott érdeklődést, mindig rosszul kezdte magától, de miután elkezdett rendszeresen az ágyra mászni, hamar megtanulta. Ebben néhány kisebb koccanásnak, balesetnek is van szerepe persze... Próbáltad már, hogy hagyod, hadd csinálja, csak az ágy végébe állsz, hogy felfogd, ne üsse meg nagyon magát? Én így csináltam, és akkor derült ki, hogy valójában remekül le tud mászni! Igaz fejjel indult neki, elment egészen az ágy széléig, már-már veszélyesen imbolygott a peremén, lenézegetett, aztán körülményesen megfordult, és szépen, szakszerűen, lábbal előre lemászott... Ha nem hagyom, sose derült volna ki, hogy használt az okítás:)
13 hós fiú anyukája
Amikor elkezdett lemászni, mindig megfordítottam plusz néhány alkalommal szimuláltam egy leesést az utolsó pillanatban elkapásal amikor fejjel előre akart menni.
Nálunk mindkét gyerek hamar megtanulta.
Egyszer fejjel előre leesett, azóta szépen megfordul, és lemászik. Nem gondoltam volna, hogy ilyen korán kezdi. :) Már felmászni is tud.
10 hónapos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!