Mikor vegyek neki cipőt?
Figyelt kérdés
9 hónapos kislányom már szépen sétálgat, ha fogjuk a kezét, de rendes cipője még nincs, csak ilyen mamusz szerű kocsi cipő, ami fogja a bokáját és van talpa. Érdemes már megvenni az első igazi cipőjét v. várjam meg amíg magától elindul?2008. okt. 16. 08:09
1/9 anonim válasza:
Igaz az én kisfiam még 6 hós,de már olyan cipője van aminek gumis a talpa,ez jó lesz rá még sokáig,sztem jó ha szokja hogy rajta van a lábán,meg a harisnya zokni az csúszkál(nekünk,mert csempe meg parketta van) Én vennék a helyedben.
2/9 anonim válasza:
Akkor vedd meg neki ha már elindult.Most még lábujjhegyen áll gondolom,mint minden gyermek.Ne vedd meg addig az első cipőjét.Ez nagyon meghatározó lesz a továbbiakban.Ha most így veszed meg neki valószínűleg nem a megfelelőt választanád.
3/9 anonim válasza:
Az én kislányom 8 hós. Kb 2 hete áll és már kapaszkodva körbetotyog az ágyában. Neki lesz cipője, igaz speciális gyógycipő a lábacskájára mérve és készítve, mert volt egy kis gond a lábfejével. De szerintem is vehetsz neki, főleg ha kimentek sétálni, ott ugye nem elég a mamuszka.
4/9 A kérdező kommentje:
Nekünk is gumis talpú a cipőcske, tegnap kint is sétáltunk benne, de ugye nem erre való. Amúgy, ha feláll lábujjhegyen van, de pár másodperc múlva talpra ereszkedik, sétálni is talpon sétál és bútorokba kapaszkodva is talpon lépeget.
2008. okt. 16. 10:57
5/9 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan vegyél neki. Csak arra figyelj, hogy ne csússzon, és tartsa a bokáját. A Siesta jó szokott lenni, bár elég drága. (Mi szerencsére örököltünk egyet.) Ha gondolod, nézd meg használt babaruha-boltokban, vagy várásokon. Fillérekért lehet jó minőségű cuccokat szerezni. Gondolom, 9 hónaposan jó lesz neki a 18-as. Kellemes sétákat!
6/9 anonim válasza:
Nem szeretnék akadékoskodni az utolsó hozzászólóval,de meglátásom szerint az első cipőre hatalmas figyelmet kell szentelni.Nem lehet más kijárt cipőjét ráadni.A többi nem fontos,de az első igen meghatározó,mint már írtam is.Ekkor alakul ki a lábformája,ha már valaki kitaposta a cipőt,nem az ő adottságai szerint fog kialakulni a lába,ami később gerincproblémákhoz vezethet.Szerintem kerül amibe kerül újat vegyél neki.Én sem vagyok gazdag elhihetitek,de erre nem sajnáltam a pénzt!
7/9 anonim válasza:
Figyu, ezeket a kicsi cipőket nem lehet kitaposni. Olyan gyorsan nő a gyerekek lába, hogy erre nincs idejük. Az én kisfiam olyan szandálban tanult meg menni, amit a családban ő használt negyedikként, és még most is nyugodt szívvel adnám tovább a többi rokon kisgyereknek. (Én ajánlottam a Siestát.)
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, amúgy tuti újat veszek, mert hál' istennek olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy első unoka-dédunoka mindkét családnál és szinte versengenek, hogy ki mit vegyen meg neki.:-) Most az egyik dédi szólt, hogy az első cipőcskéjét ő szeretné fizetni.
2008. okt. 16. 14:07
9/9 anonim válasza:
Egyet értek az előttem szólókkal:NEM szabad a cipőn spórolni.Ruhán,játékon igen,de cipőn NEM.És az is igaz,h ha nem is látványos mértékben,de minden cipő a viselője lábára igazodik,még az ilyen kis babáknál is,mivel már járkálásra használják.Sztem vegyél új cipőt.Sok kellemetlenségtől kíméled meg(lúdtalp,gerincferdülés,rossz tartás,stb.)5 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!