Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kötődik valami különleges,...

Kötődik valami különleges, vicces vagy megható történet babátok névválasztásához? Ha igen, megosztanátok velünk?

Figyelt kérdés
2010. máj. 17. 20:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudtunk donteni a ferjemmel ket nev kozott. Amikor megszuletett a fiam, furcsa hangot adott ki, mintha beszelt volna es az egyik altalunk valasztott nevnek hangzott:)

Anyosom is benn volt szulesnel, o is hallotta, igy biztos, h nem csak a kepzeletunk jatszott velunk:-D

2010. máj. 17. 23:17
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Az én fiamnál nem volt ilyen, viszont én tulajdonképpen magamnak választottam a nevem.

Nem nagyon mocorogtam anyu pocakjában, szinte soha.Apu már órák óta a melléken volt, és megkérdezte anyu hogy mivan már,, apu mondta hogy olvas és amikor mondta hogy Vavyan (Vivien) Fable-t én a Viviennél megmoccantam.Akkor úgy döntött anyu hogy Vivien leszek.

2010. máj. 18. 06:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

semmiképp nem akartam olyan nevet ami a családban van.mikor még nem voltam pocakos 2 név tetszett nagyon.a Luca és a Bendegúz.mikor kiderült hogy várandós lettem megbeszéltük a férjemmel hogy az első manónak én adom a nevét a másodiknak majd ő.hát kiderült 16 hetes uh-n hogy kispasast várok,így mindenkinek elujságoltuk hogy kis Bendegúzunk lesz.hát mindenki aki meghallotta majdnem megevett hogy hogyan lehet ilyen nevet adni egy gyereknek.már annyira dühített a dolog,hogy mondtam a férjemnek hogy felolvasom a neveket a naptárból és amelyik tetszik felírjuk,majd sapkából kihúzzuk.7 név került bele,az utolsó,ami benn maradt az az Ákos név volt.na az meg nekem nem tetszett,erre megfogtam az egyik cetlit és kinyitottam és ott volt a Patrik név.hát igy Patrik lett.(na ez meg azért nem tetszett pár embernek,mert nem lehet becézni).imádom a nevét és nem bántam meg,de a Bendegúz nagyon rá illett volna.igazi kis eleven kispasas,és még csak 9 hós lesz.

/S/

2010. máj. 18. 10:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is furcsa módon lett név választva. Párom dolgozott egy idős házaspárnál, a néni kb. 80 éves, aranyos, kedves és nagyon mozgékony a kora ellenére, ráadásul lilás a hajszine, tehát elég modern nénike, már ő is szimpi volt a férjemnek, hogy ilyen idősen is jól tartja magát, a nevét meghallva pedig eldöntötte, hogy ha egyszer neki lánya lesz, akkor az Leila lesz, és ekkor még tervben sem volt nálunk a pici. és most már nekünk is van egy eleven, mosolygós, aranyos 4 hónapos kislányunk, Leila!!! :)
2010. máj. 18. 10:47
 15/17 anonim ***** válasza:
87%
Kb. 9 éves lehettem, amikor láttam az Utolsó mohikán c. filmet (a régi változatot), abban a fekete hajú lányt Corának hívták. Egy gyönyörű arcú, királynői termetű színésznő játszotta (később persze könyvben is olvastam, de mindig csak az ő arcával tudtam a karaktert elképzelni). Akkor megfogadtam, hogy ha lányom lesz, hasonlóan fogják hívni. Végül Korina lett a kislányom neve, gyönyörű és filigrán termet, emellett hatalmas igazságérzettel, bejött a névválasztás..:))
2010. máj. 18. 11:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
14 évesen nagyon szerelmes voltam egy magyar színészbe. Egy nyári napon elmentünk egy szabadtéri előadásra (természetesen az előbb említett színész volt a főszereplő), ahol a szerep szerint Lucának hívták a színész kislányát. Én akkor döntöttem úgy, hogy ha egyszer gyerekem lesz, akkor 100%, hogy Lucának fogom elnevezni, ha törik, ha szakad. Igaz, hogy még nincs gyerekem, de még mindig ilyen biztos vagyok a nevet illetően. :)
2011. júl. 8. 09:58
 17/17 anonim ***** válasza:

Nálunk előbb volt név, mint baba. Amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, már úgy "fogalmaztuk meg" a dolgot, hogy csináljunk egy Viktóriát! A pocaklakó szégyenlős volt, így kellett egy fiúnév, ami már nehezebb volt, mert egyet sem találtunk. Elvicceltük a helyzetet, így lett Szergej Gergely a vésztartalékunk. Végül tényleg Viktória lett. Következő esetben már a Gergely volt az irányadó, vésztartaléknak utolsó hónapokban bejött a Zsófi! Most a 3. babát tervezzük, névügyekben könnyű dolgunk van, ha fiú, akkor az apja nevét kapja, lánynak van a Zsófi (egyenlőre). Így a 3. babám neve Tazsó.

Egyébként én becenév párti vagyok, mert engem nem becéztek, pedig nagyon szerettem volna, amikor ezt szóvá tettem anyukám egyből gúnyolódni kezdett a becézési lehetőségekkel. Egyébként anyukám a bébiket is Viktóriának és Gergelynek szólítja, de ma már ez annyira nem zavar, mint annak idején.

2013. júl. 17. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!