Kötődik valami különleges, vicces vagy megható történet babátok névválasztásához? Ha igen, megosztanátok velünk?
Nem tudtunk donteni a ferjemmel ket nev kozott. Amikor megszuletett a fiam, furcsa hangot adott ki, mintha beszelt volna es az egyik altalunk valasztott nevnek hangzott:)
Anyosom is benn volt szulesnel, o is hallotta, igy biztos, h nem csak a kepzeletunk jatszott velunk:-D
Az én fiamnál nem volt ilyen, viszont én tulajdonképpen magamnak választottam a nevem.
Nem nagyon mocorogtam anyu pocakjában, szinte soha.Apu már órák óta a melléken volt, és megkérdezte anyu hogy mivan már,, apu mondta hogy olvas és amikor mondta hogy Vavyan (Vivien) Fable-t én a Viviennél megmoccantam.Akkor úgy döntött anyu hogy Vivien leszek.
semmiképp nem akartam olyan nevet ami a családban van.mikor még nem voltam pocakos 2 név tetszett nagyon.a Luca és a Bendegúz.mikor kiderült hogy várandós lettem megbeszéltük a férjemmel hogy az első manónak én adom a nevét a másodiknak majd ő.hát kiderült 16 hetes uh-n hogy kispasast várok,így mindenkinek elujságoltuk hogy kis Bendegúzunk lesz.hát mindenki aki meghallotta majdnem megevett hogy hogyan lehet ilyen nevet adni egy gyereknek.már annyira dühített a dolog,hogy mondtam a férjemnek hogy felolvasom a neveket a naptárból és amelyik tetszik felírjuk,majd sapkából kihúzzuk.7 név került bele,az utolsó,ami benn maradt az az Ákos név volt.na az meg nekem nem tetszett,erre megfogtam az egyik cetlit és kinyitottam és ott volt a Patrik név.hát igy Patrik lett.(na ez meg azért nem tetszett pár embernek,mert nem lehet becézni).imádom a nevét és nem bántam meg,de a Bendegúz nagyon rá illett volna.igazi kis eleven kispasas,és még csak 9 hós lesz.
/S/
Nálunk előbb volt név, mint baba. Amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk, már úgy "fogalmaztuk meg" a dolgot, hogy csináljunk egy Viktóriát! A pocaklakó szégyenlős volt, így kellett egy fiúnév, ami már nehezebb volt, mert egyet sem találtunk. Elvicceltük a helyzetet, így lett Szergej Gergely a vésztartalékunk. Végül tényleg Viktória lett. Következő esetben már a Gergely volt az irányadó, vésztartaléknak utolsó hónapokban bejött a Zsófi! Most a 3. babát tervezzük, névügyekben könnyű dolgunk van, ha fiú, akkor az apja nevét kapja, lánynak van a Zsófi (egyenlőre). Így a 3. babám neve Tazsó.
Egyébként én becenév párti vagyok, mert engem nem becéztek, pedig nagyon szerettem volna, amikor ezt szóvá tettem anyukám egyből gúnyolódni kezdett a becézési lehetőségekkel. Egyébként anyukám a bébiket is Viktóriának és Gergelynek szólítja, de ma már ez annyira nem zavar, mint annak idején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!