Milyen verseket olvasol / mondasz a babádnak?
Az enyém 11 hónapos és szeretnék ötleteket meríteni:)
A mi 2 kedvencünk: Tamkó Sirató Károly (gyerekversei alapján kissé kattant lehetett :) és Weöres Sándor, nagyon jó rímeik, hangjátékaik vannak és nagyon dallamosak a versek. Ajánlom őket, akik esetleg kevésbé ismernék.
*L*
Szia!
Fiam nyolc hónapos, és Húsvétkor kapott locsolásért Anyukámtól egy mondókás könyvet.Azt minden nap az elejétől a végéig elmondókázom neki, Kerekecske dombocska címe, 60 mondóka van benne.
/Z/
Szia!
Igen, Tamkó Sirató meg Weöres nagyon jók, én is rajtuk nőttem fel:D Nálunk inkább zenék mennek, abból is elsősorban Kaláka. Nagyon sok jó, régi és új gyerekverset zenésítettek meg, amik elmondva is szórakoztatóak, de zenével még nagyobb élmény. A kedvencünk tőlük a Madáretető, ezen főleg kortárs költők gyerekversei vannak, humorosak, dallamosak, jól mondhatók. De nagyon sok jó lemezük van: Az én szívemben boldogok a tárgyak, Nálatok laknak-e állatok; karácsonyra: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? stb. A másik nagy kedvenc lemez: Trabalka-Pacsika-Csigér: Levelibéka. Ha nincs zene, csak versolvasás, akkor Tamkó Siraton, Weöresen túl elsősorban Varró Dani, pl. rövidebb betétek a Maszat-hegyből.
13 hónapos kisfiú anyukája
Tamkó Sirató Károly: Kattentotta
Weöres Sándor versei
Petőfi: Szeget szeggel, Csokonai, Füstbe ment terv, Falu végén kurta kocsma
Zelk Zoltán: Télapó és hóember
Ezeket szeretjük. Egyrészükhöz személyes élmény köt, másokat nagyon szeretek mondani. Nálunk a verses mesék mennek. Toldit is szavaltam már neki, sajna az első 5 szakasznál többet nem tudok...
4 hónapos a nagylegénykém
22:22-es vagyok
Persze ezek csak versek. Az olyan, mint az Egy-megérett a meggy, Tente baba, tente és társai is mennek csomóstól, bár én inkább énekelős fajta vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!