Tápszeres babát kell keltegetni?
NEM a táplálási módtól függ!
Ha sárga, aluszékony vagy kissúlyú, esetleg koraszülött. Vagy bármi más baja van, ami indokolja, akkor KELL kelteni.
Egyébként nem.
Nem kell! Ez a védőnőknek a mániájuk.
Az én kislányom kis súllyal született (2680 g), 36+3.hétre.
A 3.nap után mi is jöhettünk haza, mint minden anyuka, pedig kicsit sárga is volt a kislányom, de nem kellett kék fény alá tenni.
Szerencsére volt bőven tejem, így az etetéssel nem volt gond. 3 óránként kelt enni, de a védőnő RÁM SZÓLT, hogy keltsem enni! Hát én bizony próbáltam, de a kincsem úgy aludt, hogy akár bombát is lőhettem volna mellette. És rájöttem, hogy hiába kis súllyal jöttünk haza, hiába sárga(!), ameddig gyarapodik a súlya, nem foglalkozok az ébresztgetéssel. Igény szerint szoptatok, már fél éves, 67 cm, és több, mint 8 kg. Tehát egyáltalán nincs szükség arra, hogy keltegesd! Ha éhes, ő felfog ébredni, hidd el.
Az en fiam nagy sullyal szuletett, de besargult (mar otthon voltunk a korhazbol). Nekem akkor par napig ebresztenem kellett, mert nagyon aluszekony volt, hanem ebresztettem volna, akkor alig evett volna es a sargasag fokozodott volna/tovabb tart. A gyerekorvos mondta, hogy ebresszem, ha kell es etessem 3 orankent, amig nem javul a helyzet, igy meg is usztuk a korhazat. Tapszeres volt.
A sargasag utan kb 4 hetes koratol ataludta az ejszakat, akkor termeszetesen mar nem ebresztettem, napkozben jelezte magatol az ehseget kb 3 orankent. (Kiveve, ha babakocsiban voltunk uton, akkor vegig aludt, nem ebresztettem, mert ahogy hazaertunk mar ugyis ebredt es uvoltott a tapszerert.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!