Mik azok, amiket feltétlen be kell szereznem a baba születéséig?
Cumisüveg, cumi felesleges, cumizavart okozhatnak ami nehezíti a szoptatást. Nyálkendő korai.
A gyerekorvos szülés után írja fel a dolgokat, de hívd fel, lehet odaadja a receptet korábban. Nekünk írt fel popsikrémet, fürdetőt, alkoholt, lázcsillapító kúpot.
Bimbóvédő, krém, melltartóbetét, betadine (neked), szoptatós tea.
Hordozókendő.
Textilpelus.
Nekünk ezek voltak nélkülözhetetlenek :-)
Barátnőm vett mellszívót, a világ minden kincséért nem adta volna. De ez baba-mama függő.
Bimbóvédőt és bimbóvédő krémet én patikában vettem. A krém arra jó, ha kisebesedik a melled.
Teát dm-ben vettem. Nem attól vártam a tejet, de alapból keveset iszok sajnos.
Kendőt használtam vettem, azok jobbak, "be vannak törve". Olvasgass a hordozásról. Ha nagyon idegen neked, akkor felesleges. Nekünk sokat segített. A gyermekágy alatt nem tanácsos hordozni, én akkor gyakoroltam a kötéseket.
ha hordozni szeretnéd, inkább a szövött hosszú kendő, a rugalmasba belfőttök.
Ha szeretnél cumisüvget csak a biztonság kedvéért én a MAM anti-colic üveget ajánlom (szép dolog, h ne vegyen, csak ha meg kell, lehet akkor szaladgálni, nem minden városban van tesco meg rossmann..). Cumi nekünk szintén a MAM vált be, de a baba-mama csomagokban szokott lenni, azt én 0-2hósat nem is vettem, mert a csomagokból összejött kb 5-6db.
Nyálkendőt is vehetsz, egyrészt jól jön ha kicsit fúj a szél, védi a nyakát, másrészt ha az anyatej/tápszer a nyakába folyik, ez felfogja, nem kell az egész ruhát mosásba vágni, bajlódni az öltözéssel.
Bimbóvédő krémből én lanisholt használtam (asszem így kell írni), kórházban már vérzett a mellem, hazafelé vettem, kb 2-3x kentem be és teljesen meggyógyult.
Textilpelust 10et biztos vennék, nekem több is van, kellett is. Tetra kifogót megvettem, azóta is ott a szekrényben becsomagolva, nekem jobban bejött a sima törülköző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!