Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szerezzek be feltétlen a...

Mit szerezzek be feltétlen a baba érkezésére?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokat szeretnék hallani.Mit vegyek meg feltétlen a baba érkezéséig és mégis mennyit?Mit érdemes gyógyszertárbol megvenni?És a baba hazahozatalakor mi legyen készen?Valamint mit mikor készítsek elő?
2009. dec. 24. 08:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

én így csináltam:

olyan 30.héttől fokozatosan vettem(kaptam) babaruhákat.Hosszú ujjú rugiból olyan 5-6db;hosszú ujjú bodyból többet kaptam(10db)Hálózsák,lábzsák(1-1)sapka 3-4db(vékony vastag,fele-fele)Kis ing,vagy elöl gombos katdigán is jó ha van,praktikusabb mint a belebújós.És minden ruha nyakánál is nyitható legyen

textil pelusból olyan 10darab kellett(büfi,fej alá....)Egy kifogó,fürdőlepedő

kis kád,ha előtte elmész a gyerekorvoshoz,ő felírja a fürdetőt,popsikrémet(nekem a kezdetkor bepanten volt)vigantol olajat(Dvitamin),konakion(Kvit.),köldökére hintőport,és biztos ami biztos lázcsillapító kúpot.Amit külön vette:babaolaj(testére),hintőpor-hajlatokra.

olyan 37.hét körül lett összerakva a kiságy,a babaszoba...elrakva a ruhák.Ja és vettem előre egy csomag DMes babylove palust 3-6kilóig.

Amit a kórházba vittem:

pelusból 10db,textil pelus 5db,popsikrém,és rugi olyan napi 2-3al számolj.

Remélem mindent leírtam :-)

2009. dec. 24. 08:46
 2/2 anonim ***** válasza:
84%

Én kaptam a védőnőtől egy jó hosszú listát, de a leglényegesebbeket leírom.

10-15 textílpelenka, 2 cs eldobható pelus, 5 body, 2 db sapka (vékony), zokni, kiskabát, 3 rugi, hálózsák, fürdőlepedő, takaró (vékony, vastag), kiságy, babahordozó, Továbbá igény szerint: Pólya, zokni, előke levegőztetőzsák, paplan. Attól függ mikor születik a baba, vastag sapi.

Babaápoláshoz: lázmérő, kiskád, popsitörlő, popsikrém, steril gézlap és vatta, alkohol, hajkefe, körömvágó olló, porszívós orrszívó, fültisztító,

Amit receptre adnak majd: fürdetőkrém, D és K vitamin, hintőpor köldökre, lázcsillapító

Nálunk ezt kérik, de ez területfüggő szerintem. Vannak olyanok, amit csak a baba születésekor tudok én is kiváltani, mert azt mondják, hogy a pici nevére lesz kiállítva a recept.

Hazahozatalához (a mienk téli lesz): textilpelus, body, rugi, kiskabát, pamutsapka, bundazsák, takaró, bébihordozó

Remélem segítettem!

2009. dec. 24. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!