Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Fél a baba!

Mit tegyek? Fél a baba!

Figyelt kérdés

8 hónapos kisfiam nem akarja megfogni pl a fák levelét, a hintán is szorongva ül, a régi játékokkal eljátszik, de a lufitól, színes kis műanyag tányértól sírva fakad, pedig nem érte rossz élmény.

Az idegen emberektől nem fél, mosolyog rájuk és van, akinek "dumcsizik" is.

Mit csináljak, hogy ne féljen? Ez félelem egyáltalán?

A kezeit hátrafeszíti, ha mondom neki egy új játékra, újságra, virágra ... stb, hogy fogja meg.

Köszi a segítséget és a tanácsokat!

2017. máj. 29. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szeretettel, türelemmel, megértéssel, elfogadással szerintem ez orvosolható. Bízik benned a gyermeked? Ez lehet az alaptermészete is, ez a félénkség, amit nem kiírtani kell belőle, hanem elfogadni és szeretni ezzel együtt. Sokat változhat még ebben a korban a gyerek amúgy meg.
2017. máj. 29. 20:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne tegyél semmit. Majd ha akarja megfogja. Nem kell erőltetni. Ha nem élvezi nem hintázzatok egy darabig. Lehet fél év múlva már az ellenkezője lesz.

Nem kell neki semmit sem a kezébe adni amiért nem nyúl kifejezetten őmaga.

2017. máj. 29. 21:02
 3/7 babyboom567 ***** válasza:
100%

A keresztfiam pl semmilyen gyümölcsöt nem evett meg,tesóm anyósa azt csinálta,hogy vágott fel almát,játszottak a gyerekkel,és anélkül hogy kínálta volna látványosan evett az almából.Idővel a gyerek magától vett egy darabkát,és elkezdte csócsálni.

Szerintem várd ki míg ő érdeklődik.

2017. máj. 29. 21:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem baj, teljesen természetes, hogy fél még. Az én 1 éves kisfiam a turmixgéptől fél.
2017. máj. 29. 21:31
 5/7 anonim ***** válasza:

A lányom 1,5-2 éves korában a száraz falevelektől félt. Főleg ha a szél fújta. Ideges volt, amikor a kismotorja kerekeihez tapadt esős időben. Motorozni pedig szeretett. Eleinte le kellett szedegetnem a kerékről, aztán kezdett egyre kevesebbet foglalkozni vele, majd elhagyta.

Türelem, nem kell neki magyarázni, hogy ne féljen, fogadd el, hogy valamiért benne riadalmat keltenek ezek a tárgyak. Lehet, hogy a lufi mozgása ijesztő számára, ahogy nagy mozdulatokkal leng. Az én lányom is valószínűleg azért félt a levelektől, mert azok látszólag maguktól mozogtak.

Ne erőltesd, hogy bármit megfogjon. Minél jobban erőlteted annál jobban fél. Majd elmúlik. Elkezd jobban érdeklődni a világ iránt. Hagyd, hogy a saját ütemében haladjon.

2017. máj. 29. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kényszeríteném a számára ijesztő dolgok megismerésével.

A gyerekek amúgy is a leglogikátlanabbul tudnak félni a leghétköznapibb dolgoktól.

A 2 éves fiam is pl. a virágtól és magától a növénytől nem fél, a falevéltől sem, viszont az egyik fa termésétől igen. Akkor megfogtam a termést, megmutattam neki, mondtam, hogy nem bánt, ebből majd egy nagy fa lesz, ha megnő, de most még egy kicsi magocska. Aztán arrébb dobtam egy földes részre. Aztán találtunk mégegyet, és ugyanezt elmondtam, de egyszer sem mondtam neki, hogy fogja meg. Ha akar, úgyis lehajol érte.

Amikor 8 hónapos volt, akkor több dologtól félt, de hagytam neki időt megismerni, ha félt tőle, akkor elvittem. Volt egy zenélő plüsskalapács, amitől még most is fél. Akkor fogtam, és mondtam, hogy anya elviszi, hogy ne félj, majd eldugtam úgy, hogy még véletlenül se találja meg. Így megnyugodott.

Ha nem akar hintázni, nem baj, lehet, hogy nem magától a hintázástól fél, hanem a hinta ülésétől, nem érzi magát biztonságban benne. Majd ahogy nő, bátrabb lesz.

2017. máj. 30. 08:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget! :)

Bízik bennem a babus:)

2017. jún. 8. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!