Bébiital helyett lehet 100%-os gyümölcsleveket adni 5 hós babának?
Az is kerdes, hogy mire szanod adni? Etetesre, vagy itatasra?
Azert mondom, mert jobb, ha tudod, hogyha edes levek (akar bebiital, akar gyumile) kezded el itatni, akkor a baba raszokik es kb ez lesz neki az alap. Ezekben van szenhidrat. Ez csak azert nem jo, mert egesz nap erni fogja a fogat, ha ejszaka is iszik, akkor is, amitol szuvasodhat feleslegesen. Es felo, hogy meg ovodaskent sem lesz hajlando kevesbe izes dolgokat, esetleg vizet meginni, hiszen iztelen lesz szamara.
Epp emiatt en csecsemokorban forralt vizet itattam, amikor mar nem fogadta el, akkor jott az izsesitetlen tea. Csipkebogyo, babatea, stb. Cukor nelkul. A fiam masfel eves, de gyumilevet hetente max egyszer iszik, akkor nagyon megbecsuli, de a szomjat tovabbra is vizzel, vagy cukrozatlan gyumiteaval oltja.
Szerintem ne adj Neki (sió és társai). Nekem van kis gyümölcscentrifugám, azzal szoktam az almából almalevet csinálni. Átszűröm és kicsit felhigítom forralt vízzel.
Vagy nestlé babaitalt veszek, abban nincs cukor.
Szerintem dobozos 100%-os gyümilevet majd 10 hónap körül kezdj el adni. De kérdezd meg a védőnőt mit ajánl.
Minden jót! 7 hónapos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!