Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy múljon a...

Mit csináljak, hogy múljon a bűntudatom, amiért nem voltam itthon?

Figyelt kérdés

Van egy 7 hónapos fiunk és egy 4 éves kislányunk. Imádom őket, a mindeneim. Viszont hiányzott a karrierem, hogy komoly döntéseket hozzak és a lányomnál ezt próbáltam elfojtani, de rájöttem, hogy abból semmi jó nem származhat, hiszen nekem ugyanúgy a részemhez tartozik a magassarkúban járkáló, ambiciózus nő, mint ahogy a farmert és tornacipőt viselő, hintázós, laza anyuka, vagy feleség. Ezért megbeszéltük a férjemmel, hogy miután a fiunk betölti a 6 hónapot, megpróbálok kicsit újra dolgozni, amennyi jólesik. Végül már 4 hónapos kora óta dolgozom, eleinte csak 2-3 órát, most már picit szabadabban, bevállalok hosszabb tárgyalásokat is.

Múlt héten is elutaztam egy több napos konferenciára, de mondta a férjem is, valamint a nagyszülők is, hogy menjek nyugodtan, nem lesz semmi gond. Viszont lett...

A fiam kórházba került, SOS műteni kellett és a férjem nem tudott elérni, mert a telefonom némítva volt. Nem szándékosan nem vettem fel, hiszen ha láttam volna, hogy egymás után 25-ször hív, gondoltam volna, hogy valami gond van. Azonnal hazajöttem, de így is borzasztó bűntudatom van. Tudom, hogy megakadályozni nem tudtam volna akkor sem, de borzasztó érzés volt hallani a telefonban ezt az egészet, először fel sem fogtam...

Próbálok jó anya és feleség lenni, fordítok időt a gyerekek mellett a férjemre is, magamra is, valamint a munkámban is a maximumra törekszem. Most mégis úgy érzem, hogy még ez is kevés és fogalmam sincs, hogy mit tehetnék még.

2017. máj. 25. 20:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Két gyermekem is túl van már a 7. hónapján, a fiam ovis (4 éves), a lányom bölcsis (2,5 éves). El nem tudom képzelni, mi olyan baleset érhet egy héthónapos babát, amit nem lehetett volna elkerülni. Az ágyról persze leeshet, a babák többsége le is esik, de a többségük nem is sérül meg úgy, hogy műteni kelljen. Szval kérdező, nem akarok információk nélkül ítélkezni, de ha egy odafigyelő, törődő szülő megfelelően gondozza a kisbabáját (ez kezdődik azzal, hogy vele vagy, folytatódik azzal, hogy vele is foglalkozol, minőségi időt töltötök, és ha főznöd kell, lerakod olyan helyre, ahol veszélymentesen szabadon mozgolódhat), akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy olyan baleset érje a babát, amelynek műtét lesz a következménye.
2017. máj. 26. 08:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Honnan szedtétek ezt a baleset dolgot? Lehet hogy pl vakbélgyulladása lett.

Kérdező, szerintem onnan jön a rossz érzésed, hogy több napra elmentél. Ezt tetézte ez a kórházas ügy. Esetleg vállalj megint kicsit kevesebbet a munkádból. És próbálj túllépni ezen, utólag már úgysem változtathatsz rajta.

2017. máj. 26. 14:02
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek 11-essel, függetlenül attól, hogy baleset vagy más miatt kellett a 7 hónapost műteni. Én is szeretem a munkámat, mindkét gyerekem 2 éves korában mentem vissza. Nekem bűntudatom lenne. Szerintem gondold át, hogy mit szeretnél. Ha dolgozni, akkor dolgozz, de akkor meg ne szenvedj. Mindent nem kaphatsz meg, ezek az évek gyorsan elmúlnak.
2017. máj. 26. 16:44
 14/15 anonim ***** válasza:
A bűntudat nagyon is helyénvaló érzés, amikor nem helyénvaló dolgot, dolgokat csinál valaki.
2017. máj. 29. 15:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Maradj otthon, nem bírsz otthon lenni 2 évet? Engem sem elégít ki az itthonlét, sőt merem kockáztatni h egyetlen épkézláb nőt sem, hiszen monoton, nehéz, magányos stb. De ettől még itt vagyok, mert ez a jó a gyerekemnek. Válassz akkor hobbit, járj el sportolni, gyerekes-anyukas programokra.
2017. máj. 30. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!