Amikor egy újszülöttet hazaviszel, érdemes bekészülni tápszerrel?
A kórházban általában kiderül, hogy kell-e pótlás. De ha kitartóak vagytok, akkor nem kell pótlás.
Sok ember írja ebben a témában, hogy ők megvették és nem használták fel, van aki abszolút nem is gondolt rá.
Amúgy ha esetleg szükség lenne rá, fél órán belül meg lehet szerezni, mert szinte minden áruházban, drogériában meg lehet venni ezeket.
Ha nem valami világtól elzárt helyen élsz, akkor nem.
Eleve a kórházban kaphatsz receptet, ha nincs elég tej, úgy olcsóbb és legalább lesz fogalmad, milyet adj.
Szerintem max akkor, ha nincs a közelben ügyeletes patika. Amúgy nem, ha kell tápszer, az a kórházban kiderül és írnak receptre.
Hát mi vasárnap mentünk haza a kórházból és meg kellett állni az ügyeletes patikánál kiváltani a receptet.
Nekem az első gyerkőcömmel nem volt elég tejem, ami csak 1 hét után derült ki, hogy kellett volna pótlás, mivel akkor vittem mérni. Nem hízott eleget, ebből derült ki.
Éppen ezért én megbeszéltem a dokinkkal a második gyerkőcnél, mikor kijött látogatni, hogy írjon egy receptet, hogy nyugodt legyen a lelkem, és a második babámnál már az első napokban mértem, hogy mennyit eszik. A dobozt úgy ajándékoztam el rá fél évre, mert szerencsére nem volt rá szükség. De ha megnyugtat, akkor legyen otthon. Nem muszáj használni is.
3 gyerekünk van, egyiknél sem vettem, viszont recept mindig volt otthon. 3 hónapig érvényes egy recept, mindnél 1 éves koráig újat kértünk, ha letelt.
4 percre van az ügyeletes gyógyszertár, ha kell, rohanunk kiváltani. A legkisebb 7 hónapos, eddig még nem kellett. :)
2 gyerekem van, a kisebb 10 hónapos lesz. Egyiknél sem volt sem tápszer, sem recept itthon az elején. A fiam 5,5 hónapos koráig volt anyatejes, a lányom még mindig az.
Mindkét gyereknél volt szenvedés, főleg a növekedési ugrásoknál, volt sírás bőven, hogy nem elég a tej, mégis tudom, hogy ha van itthon tápszer, akkor hozzányúlok, csak hogy könnyebb legyen. De akkor nem tudott volna egyik gyerek sem annyi tejet csinálni magának, hogy beálljon a kereslet-kínálat.
A fiamnál azzal rontottam el, hogy cumisüvegből adtam lefejt tejet, mikor mentünk valahova, így 5 hónaposan elutasította a cicit, 2 hétig még a fagyasztott tejjel ki tudtuk húzni az anyatejes táplálást. A lányomnál már nem voltam/vagyok ilyen, bárhol-bármikor megszoptattam, ha éhes volt, nem is ismeri a cumisüveget. Pohárból iszik vizet, vagy sportkupakos ásványvizes üvegből.
Max. kérj receptet, ha az megnyugtat, de úgy állj hozzá, hogy tudsz szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!