Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy legyek türelmesebb...

Hogy legyek türelmesebb éjszaka a babámnál?

Figyelt kérdés
Nappal nagyon jól elvagyok vele, igaz még csak két hetes. Reggel hatkor kelünk, szopizik, utána én be tudok indítani egy mosást, ki tudom pakolni a csöpögtetőt, el tudok mosogatni a reggeli után, meg tudom inni a kávémat. Szopi, ebédfőzés, szopi, utána port törlök, szopi, pihenek délután (ebbe belefér az alvás, a tanulás {okjra járok estin}, filmnézés). Viszonylag hamar felépültem a szülés után, tele vagyok energiával, hál istennek, babám is olyan, hogy hagy pihenni és hagyja, hogy csináljam napközben a dolgomat. Az a baj, hogy éjszaka nyűgös vagyok, mikor felsír, pedig olyan 3-4 óránként kel. Nem szoktam még hozzá, mert nem arról van szó,hogy reggel fáradt lennék, elég nekem pár óra alvás. De mikor fel kelni éjszaka szoptatni, néha még én is "alszok" közben utána pedig amíg elringatom a ringathatós autósülésben... nappal ezekkel nincs gond. Hogy legyek éjszaka türelmesebb? Mossam meg az arcom hideg vízzel szopi előtt vagy ti hogy csináltátok? Még a telefonomat sem nyomkodom szoptatás közben annyira álmos vagyok olyankor..de utána visszaalszok és reggel kipihenten kelek. Csak észreveszem magamon, hogy ilyenkor nem kellő türelemmel vagyok a babám iránt, a szopit is alig várom, hogy befejezze, nappal pedig akár egy órán keresztül is ringatom.
2017. máj. 25. 09:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

14-es vagyok!

Az en fiam is tapszeres volt, megis millioszor ebredt ejjel. Ez egyaltalan nem ettol fugg! Baratnome anyatejes, megis atalussza az ejszakat.

Valoszinu a kerdezo attol is szenvedne hogy tapszert kell keszitenie ejjel. Cicire tenni sokkal egyszerubb!

Nem tudom, hogy hogy alszotok, de probald ki a babaobolt!

2. Gyermekemnel vettem, mivel mindenre fel akartam keszulni, hogy konnyitsek az elso utan atelteken. Nagyon jo dolog, hogy melletted alszik, de a sajat agyikojaban.

2017. máj. 26. 12:21
 22/25 anonim ***** válasza:

7es vagyok. Mi is tápszeresek voltunk/vagyunk mind a 3. Az 1 gyerek 6 hóig anyatejes is volt, a tesója 2 hóig szopott utána tápszer a 3. babám meg már most tápszeres. kb. csak a 1 gyerek aludta/alszik éjszaka végig de van mikor ő se mert szomjas vagy valami a 2 gyerek 2 éves meg mindig kel 3x éjszaka. A 3. kicsi szintén 3x kel.

TénYleg nem függvénye hogy mit eszik a baba.

Na meg ne nézzük már le a tápszeres gyerekeket mert van aki hiaba próbálkozik nem lesz több. Van akinek meg tele van a fagyója. Én küszködtem annyit mégis 70 ml nel sosem tudott többet enni hiába próbaltam. A 2 gyerek meg egyszerűen nem akarta bekapni a cicit. a 3. meg 2 hetes és 120 mlt eszik. Én inkább etetem akkor tápszerrel mint hogy éhes maradjon mert most jelenleg 40 mlt tudok lefejni max a 2 mellemből.

amúgy meg már olyan tápszereket gyártanak hogy szinte nem is érezni a különbséget.

Van HA, AR, Sensitiv, sima, keserű? édes, olcsóbb, drágább....

már nem cukros vizet adnak a babámak hogy ne éhezzen mint régen de vannak még olyan szegény családok akik csak azt tudják.

Ez úgy felidegesit mikor mint egy ló szűklatókörűen nyomja az okosat. A régi baratnőm volt ilyen.. blahhjh

2017. máj. 26. 19:53
 23/25 A kérdező kommentje:
Sajnos muszáj kiegészítenünk tápszerrel az etetést mert nem elég a tejem - kipróbáltuk. Amíg férjem megetette tápszerrel, addig fejtem és megnéztük, hogy mennyit evett a gyerek (90 ml-t leküld) de én 50 ml-t tudok lefejni két mellből. Ez a maximum. De teljesen tápszerre nem akarunk átállni, mert az anyatej az egészségesebb. Éjszaka sem az etetésével van a baj, hanem, hogy sír, hirtelen felriadok, azt sem tudom, hol vagyok, mi történik, párom olyankor már hozza át a babát akit etetni kéne, de én még hulla vagyok. Reggel viszont most se volt kutya bajom se! Lehet egyébként be fogom vezetni a délutáni alvást, hogy amikor ő a 3 órás kajálásánál alszik, szunyálok egyet én is.
2017. máj. 27. 10:46
 24/25 anonim ***** válasza:

A parod elobb meghallja h sir a baba ejjel, mint te? :-) Ez szamomra nagyon erdekes.

Ki fog alakulni az anyai osztonod, ami a babad mocorgasara is fel fog ebreszteni, ne aggodj. Egy par nap/het es mar nem riadva fogsz ebredni, hanem a babad elott egy ket masodpercel. Hidd el!

2017. máj. 27. 11:06
 25/25 A kérdező kommentje:

Hát igen, sajnos :(

Én sokszor még meg is kérdezem, hogy kit kéne etetni és miért és mi van..:D

Az a baj, hogy pl most is alszik én meg nem tudok..

2017. máj. 27. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!